Buitengewoon Bhutan

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 11.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Land op een van de hoogstgelegen luchthavens in Paro
 • Verblijf in de Bhutaanse hoofdstad Thimpu
 • Fiets door de Phobjikha vallei
 • Ochtendgebed bij in een klooster in Gantey
 • Bezoek de oudste en mooiste Dzong in Punakha
 • Trekking naar het Tiger’s Nest

Het Koninkrijk Bhutan ligt als een soort tijdcapsule weggestopt tussen de imposante buurlanden India en China. In dit kleine land worden boeddhistische tradities gemengd met een eigen invulling van de moderne wereld. Terwijl hier en daar oude, haast mythische paleizen opdoemen, kronkelen smalle wegen door het sensationele landschap van de Himalaya.

Bhutan is niet groot in omvang, maar groots in haar bescheidenheid. De overgang van het altijd drukke Delhi in India naar Bhutan is direct merkbaar. Bhutan leeft in de schaduw van twee van de meest drukke landen ter wereld en weet toch het hoofd koel te houden. Het eigen karakter is zichtbaar in de architectuur en de ingetogen bevolking. De bevolking is hier nog traditioneel gekleed, de vrouwen dragen een Kira en de mannen een Gho. In de serene vallei van Gangtey bent u getuige van het rituele ochtendgebed van de monniken en een vuurceremonie. Wandelend en fietsend krijgt u een goede indruk van het plattelandsleven in onder meer de vallei van Gangtey en Punakha. De laatste dagen brengt u door in Paro. Het hoogtepunt (letterlijk) is hier het Tiger's Nest, ook wel genoemd Taktshang klooster, dat op honderden meters hoogte boven de vallei letterlijk tegen de bergwand aan is geplakt. 

 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • In Bhutan is het Bruto Nationaal Geluk uitgevonden. De koning meende in de jaren '70 dat geestelijke ontwikkeling en geluk belangrijke criteria zijn om welvaart te kunnen meten naast rijkdom. 
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Delhi

  U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.  

 • Dag 2: Delhi

  Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust.  Vandaag gaat u op pad voor korte kennismaken met Delhi. U verkent onder begeleiding van een gids het oude deel van de stad Delhi. Allereerst de Jama Masjid moskee van Shah Jahan. Vervolgens verkent u per traditionele riksja de beroemde marktstraat Chandni Chowk.  

 • Dag 3: Delhi – Paro - Thimphu

  U verlaat India en vliegt via de Himalaya de Paro Vallei binnen in Bhutan. U wordt door uw gids en chauffeur naar de Bhutaanse hoofdstad Thimphu gebracht. Het heeft niet de uitstraling van een typische hoofdstadDeze hoofdstad van Bhutan is omringd met bergen. Het stadje heeft nog de traditionele laagbouwarchitectuur. Stoplichten zijn er niet, het verkeer wordt geregeld door een verkeersagent. Tijdens een wandeling over de ambachtelijke markt kunt u zien hoe de traditionele kunsten in ere worden gehouden.

 • Dag 4: Thimphu

  Na het ontbijt gaat u eropuit. In de Thimphu vallei brengt u een bezoek aan de nationale bibliotheek waar een uitgebreide collectie aan waardevolle boeddhistische manuscripten ligt opgeslagen. Bij de volgende stop, de zogenaamde Schilderschool ziet u hoe studenten een zes jaar lange opleiding ondergaan om meester te worden in de Bhutaanse kunst. In het Takin reservaat ziet u de takin, het nationale dier van Bhutan en een kruising tussen een koe en een geit. Het komt alleen voor in deze contreien. Een bezoek aan King’s Memorial Chorten mag niet ontbreken, dit gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden in Bhutan. Het werd in 1974 gebouwd om de derde koning, Jigme Dorji Wangchuck, te eren.  

 • Dag 5: Thimphu – Gangtey

  U reist via de Dochu La pass op weg naar een van de mooiste en meest pure plekken van Bhutan. De Phobjikha vallei van Gangtey is nagenoeg boomloos en daardoor heel uitgestrekt. Dat is voor dit land zeer uitzonderlijk. De blikvanger van deze vallei is het Gangtey klooster. De Phobjikha vallei is tevens de winterresidentie van de spirituele Zwartnekkraanvogels die hier elk jaar in oktober vanuit Tibet aankomen om te overwinteren. 

 • Dag 6: Gangtey

  Vroeg op deze ochtend om deel te nemen aan het ochtendgebed in het Gangtey klooster. Deze serene ervaring bestaat uit een stoet aan jonge en oude monniken die zachtjes zingend mantra's opvoeren. U bent welkom om het klooster te betreden en te zien hoe de monniken leven volgens de leer van Boeddha. U bent ook getuige van de vuurceremonie die tot doel heeft om het lichaam te ontdoen van kwade geesten en geluk te brengen. Hiertoe worden diverse kruiden verbrand in een stoepa. Na deze bijzondere ochtend stapt u op de mountainbike voor een fietstocht door de vallei. Wellicht ziet u nog zwartnekkraanvogels. 

 • Dag 7: Gangtey – Punakha

  U verlaat Gangtey en trekt verder naar Punakha dat op slechts 70 kilometer afstand ligt. Desondanks bedraagt de reistijd circa 3 uur. Punakha ligt op 1300 meter hoogte en kent mede hierdoor een gematigd klimaat. Daarbij stromen er een aantal rivieren door de vallei wat het een vruchtbaar landbouwgebied maakt. Het uitzicht op de Himalaya in de verte is spectaculair.  

 • Dag 8: Punakha

  U bezoekt de Punakha Dzong (een Dzong is een karakteristiek Bhutaans fort of tempel). Deze tempel is in 1637 gebouwd en is de tweede oudste en mooiste Dzong van Bhutan. Vanmiddag brengt u een bezoek aan de Chimi Lhakhang. U wandelt via de rijstvelden naar deze bijzondere tempel toe. Chimi Lhakhang is de tempel van de vruchtbaarheid. Deze tempel wordt met name bezocht door vrouwen met een kinderwens. 

 • Dag 9: Punakha - Paro

  De route terug naar Paro gaat wederom door een bergpas met vaak indrukwekkende uitzichten op de Himalaya. Onderweg brengt u een bezoek aan Simotka Dzong. Paro ligt in een van de meest vruchtbare valleien van het koninkrijk wat zichtbaar is in de hoeveelheid rijstterrassen. In Paro zelf vindt u prachtige, oude tempels en kloosters. U bezoekt onder meer Ta Dzong, wat nu het Nationaal Museum huisvest en wandelt naar Rinpung Dzong, dat een lange en boeiende geschiedenis kent. 

 • Dag 10: Paro

  Vandaag staat het Tiger's Nest op het programma. Dit is misschien wel een van de meest bijzondere kloosters ter wereld. Het heeft een onwaarschijnlijke ligging tegen een klif op 900 meter boven de Paro vallei. De originele naam luidt Taktsang, maar er gaat een legende dat Guru Rinpoche bij het klooster arriveerde op de rug van een tijger om hier te mediteren, waardoor het de bijnaam Tiger's Nest heeft gekregen. In 1998 woedde er een grote brand, maar gelukkig is het inmiddels weer in oude staat hersteld. Het is al sinds 17e eeuw een heilige plaats en wordt nog altijd minstens een maal per jaar door alle Bhutanezen bezocht. 

 • Dag 11: Paro – Delhi

  Na uw ontbijt vliegt u terug naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam. 

   

 • Dag 12: Delhi - Amsterdam

  U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen. 

   

 • Dit zeer luxe hotel ligt in de rustige Diplomatic Enclave op ongeveer tien minuten rijden van bezienswaardigheden en een half uur van de luchthaven. Kamers zijn ruim en elegant ingericht met een luxe marmeren badkamer. Natuurlijk ontbreekt ook in dit...
 • U bezoekt de hoofdstad Thimphu voor de spectaculaire kloosters, musea, de weekend markt, een kleurrijk festival of om te wandelen over de pittoreske bergpassen in de omgeving. Vanuit hotel Taj Tashi vindt u alles binnen handbereik. Het hotel bevindt zich...
 • De Gangtey Lodge is gelegen in de Phobjikha Vallei en heeft een spectaculaire ligging met weidse uitzichten over deze vallei. De Gangtey Lodge is een boetiek hotel met 10 prachtige Farm House suites en is onderdeel van Small Luxury hotels. De suites zijn...
 • Met uitzicht over de rijstvelden in Punakha ligt deze prachtige Lodge van Six Senses. De Lodge is gebouwd in de vorm van een lokale boerderij. Het klimaat is hier warmer dan in de rest van het land, dus de kans is groot dat u tijdens uw verblijf gebruik...
 • Zonder twijfel is dit een van de meest spectaculair gelegen Six Senses hotels van Bhutan. Omgeven door groene bergtoppen en de Tiger’s Nest Monastry ligt deze lodge in de Paro Vallei aan de voet van de beroemde steen ruïnes. Alle suites en villa’s bieden...
Route
Via Delhi vliegt u naar het Koninkrijk Bhutan. Uw vliegtuig arriveert in de Paro Vallei, vanwaar u naar de hoofdstad Thimpu wordt gereden. De route gaat vervolgens via het klooster van Gangtey en Punakha terug naar Paro. Hier bezoekt u het beroemde Tiger's Nest en keert dan via Delhi terug naar Nederland.
Peter van Tilburg bezocht Bhutan

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen