Buitengewoon Bhutan

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.845 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek het Marmeren Paleis in Calcutta, India
 • Verblijf in de Bhutaanse hoofdstad Thimpu
 • Woon het ochtendgebed bij in een klooster in Gantey
 • Fiets door de Phobjikha vallei
 • Wandel naar het Taktsang klooster (Tiger’s Nest)

Het koninkrijkje Bhutan ligt als een soort tijdcapsule weggestopt tussen de imposante buurlanden India en China. In dit kleine land worden boeddhistische tradities gemengd met een eigen invulling van de moderne wereld. Terwijl hier en daar oude, haast mythische paleizen opdoemen, kronkelen smalle wegen kronkelen door het sensationele landschap van de Himalaya.

Bhutan is niet groot in omvang, maar groots in haar bescheidenheid. De overgang van het altijd drukke Calcutta in India naar Bhutan is direct merkbaar. Bhutan leeft in de schaduw van twee van de meest drukke landen ter wereld en weet toch het hoofd koel te houden. Het eigen karakter is zichtbaar in de architectuur en de ingetogen bevolking zoals u in de hoofdstad Thimpu zult merken. In de serene vallei van Gangtey bent u getuige van het rituele ochtendgebed van de monniken en een vuurceremonie. Wandelend en fietsend krijgt u een goede indruk van het plattelandsleven in onder meer de vallei van Punakha. De laatste dagen brengt u door in Paro. Meest opvallende hoogtepunt (letterlijk) is hier het Tiger's Nest dat op honderden meters hoogte boven de vallei tegen de bergwand aan lijkt geplakt.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • In Bhutan is het Bruto Nationaal Geluk uitgevonden. De koning meende in de jaren '70 dat geestelijke ontwikkeling en geluk belangrijke criteria zijn om welvaart te kunnen meten naast rijkdom. 
Programma
 • Dag 1-2 Amsterdam - Calcutta

  Na aankomst op de luchthaven van Calcutta, India, wordt u naar uw hotel gebracht. Hier kunt u rustig acclimatiseren. 

 • Dag 3 Calcutta

  Calcutta is een metropool waar meer dan 10 miljoen mensen wonen. Toch is de stad nauwelijks 300 jaar oud. Er zijn daardoor niet veel historische monumenten. Er doet een legende de ronde dat op de plaats van waar nu de Kalighat tempel staat eerst een andere tempel was die aan de basis stond van het huidige Calcutta. Tijdens een stadstour ziet u onder meer het Marmeren Paleis en krijgt u een goed beeld van de verschillende kanten van de stad. 

 • Dag 4 Calcutta - Thimpu

  U verlaat India en vliegt naar Paro in Bhutan. Daar aangekomen brengt uw chauffeur/gids u naar de Bhutaanse hoofdstad Thimpu. Het heeft misschien niet de uitstraling van een typische hoofdstad, maar Thimpu is een bijzondere stad waar het nationale karakter goed tot uitdrukking komt in de architectuur. Tijdens een wandeling over de ambachtelijke markt kunt u zien hoe de traditionele kunsten in ere worden gehouden.

 • Dag 5 Thimpu

  Na het ontbijt gaat u eropuit. In de Thimpu vallei brengt u een bezoek aan de nationale bibliotheek waar een uitgebreide collectie aan waardevolle Boeddhistische manuscripten ligt opgeslagen. In de zogenaamde Schilderschool ziet u hoe studenten een zes jaar lange opleiding ondergaan om meester te worden in de Bhutaanse kunst. In de middag gaat u naar een van de oudste kloosters van het land. Het PangriZampa stamt uit de 16e eeuw en ligt op een paar kilometer afstand van Thimpu. In het Takin reservaat ziet u de takin, het nationale dier van Bhutan en een kruising tussen een koe en een geit. Het komt alleen voor in deze contreien.

 • Dag 6 Thimpu - Gangtey

  U gaat op weg naar een van de mooiste en meest pure plekken van Bhutan. De vallei van Gangtey is nagenoeg boomloos en daardoor heel uitgestrekt. Dat is voor dit land zeer uitzonderlijk. De blikvanger van deze vallei is het Gangtey klooster. 

 • Dag 7 Gangtey

  Vroeg op deze ochtend om deel te nemen aan het ochtendgebed in het Gangtey klooster. Deze serene ervaring bestaat uit een stoet aan jonge en oude monniken die zachtjes zingend mantra's opvoeren. U bent welkom om het klooster te betreden en te zien hoe de monniken leven volgens de leer van Boeddha. U bent ook getuige van de vuurceremonie die tot doel heeft om het lichaam te ontdoen van kwade geesten en geluk te brengen. Hiertoe worden diverse kruiden verbrand in een stoepa. Na deze bijzondere ochtend stapt u op de moutainbike voor een fietstocht door de vallei. Wellicht ziet u nog kraanvogels. 

 • Dag 8 Gangtey - Punakha

  U verlaat Gangtey en trekt verder naar Punakha dat op slechts 70 kilometer afstand ligt. Desondanks bedraagt de reistijd circa 3 uur. Punakha ligt op 1300 meter hoogte en kent mede hierdoor een gematigd klimaat. Daarbij stromen er een aantal rivieren door de vallei wat het een vruchtbaar landbouwgebied maakt. Het uitzicht op de Himalaya in de verte is spectaculair. In de middag bezoekt u het dorp Lobesa voor een plattelandsexcursie. Al wandelend krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven. 

 • Dag 9 Punakha - Paro

  De route naar Paro gaat door een bergpas met vaak indrukwekkende uitzichten op de Himalaya. Onderweg brengt u een bezoek aan Simotka Dzong (een dzong is een karakteristiek Bhutaans fort of tempel). Aangekomen in Paro bevindt u zich op ruim 2 kilometer hoogte. Het ligt in een van de meest vruchtbare valleien van het koninkrijk wat zichtbaar is in de hoeveelheid rijstterrassen. In Paro zelf vindt u prachtige, oude tempels en kloosters. U bezoekt onder meer Ta Dzong, wat nu het Nationaal Museum huisvest en wandelt naar Rinpung Dzong dat een lange en boeiende geschiedenis kent. 

 • Dag 10 Paro

  Vandaag staat het Tiger's Nest op het programma. Dit is misschien wel een van de meest bijzondere kloosters ter wereld. Het heeft een onwaarschijnlijke ligging tegen een klif op 900 meter boven de Paro vallei. De originele naam luidt Taktshang, maar er gaat een legende dat Guru Rinpoche bij het klooster arriveerde op de rug van een tijger om er te mediteren, waardoor het de bijnaam Tiger's Nest heeft gekregen. In 1998 woedde er een grote brand, maar gelukkig is het inmiddels weer in oude staat hersteld. Het is al sinds 17e eeuw een heilige plaats en wordt nog altijd minstens een maal per jaar door alle Bhutanezen bezocht.

 • Dag 11-12 Paro - Calcutta - Amsterdam

  Bhutan heeft u mogelijk betoverd met haar charme en onbevangen karakter, maar de dag om het land te verlaten is aangebroken. U vliegt van Paro terug naar Calcutta in India voor een laatste overnachting. De volgende dag vliegt u naar Amsterdam. 

Route
U vliegt eerst naar Calcutta, India. Na een paar dagen reist u verder naar Bhutan. Uw vliegtuig arriveert in Paro, vanwaar u naar de hoofdstad Thimpu wordt gereden. De route gaat vervolgens via het klooster van Gangtey en de oude winterhoofdstad Punakha terug naar Paro. Hier bezoekt u het beroemde Tiger's Nest en keert dan via Calcutta terug naar Nederland.
Peter van Tilburg bezocht Bhutan

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen