Brazilië buiten de begaande paden

20-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.295 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de Bahiaanse muziek van Salvador tijdens een percussie les
 • Verken de Pelourinho, het historische hart van Salvador de Bahia
 • Wandel door het Chapada Diamantina National Park
 • Bezoek duinen, mangroven, moerassen en lagunes op de Rota das Emoções
 • Geniet van de mooiste stranden van Brazilië op Fernando do Noronha

Treed buiten de begaande paden en ga op ontdekking in de onbekendere natuurparken van Brazilië en sluit af op de mooiste stranden van Fernando de Noronha, een Braziliaanse archipel in de Atlantische Oceaan en onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Leer de meer onbekende natuurparken van Brazilië van kennen. Ontdek de schitterende plateaubergen vanaf Morro do Pai Inácio in het Chapada Diamantina National Park op zo’n 5 uur rijden vanaf het sfeervolle Salvador de Bahia. Verken daarnaast het noordoosten van Brazilië, een weer heel ander gebied. Geniet van lagunes, moerassen, duinen, zandstranden en koraalriffen. De reis sluit u vervolgens af op één van de mooiste strandbestemmingen van Brazilië. Fernando de Noronha is een Braziliaanse archipel in de Atlantische Oceaan en onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privévervoer, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Wist u dat u de Rota das Emoções ook met een huurauto kunt ondernemen? 

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Salvador

  U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Fortaleza. Hier stapt u over op uw vlucht naar Salvador. Bij aankomst in Salvador wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het Experience Travel Team en per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. 

 • Dag 2 Salvador

  Vandaag duikt u niet alleen in het Braziliaanse historische universum, maar krijgt u ook de kans te genieten van de Bahiaanse muziek en dans. De tour begint bij de Barra vuurtoren, die tegenwoordig het Maritiem Museum van de stad herbergt. U vervolgt uw weg richting Barra Port en bezoekt de Santa Maria en de São Diogo forten. Ook de traditionele wijken Corredor da Vitória, Campo Grande (waarbij het plein bekend staat als de beroemde setting voor het carnaval) en Piedade mogen niet ontbreken. Alvorens u gaat lunchen bezoekt u de Pelourinho, het historische centrum van Salvador. De Pelourinho werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en herbergt vele koloniale gebouwen en kerken uit de zeventiende en achttiende eeuw. Na een heerlijke lunch vervolgt u de tour naar de Escola de Capoeira do Mestre Bimba. Capoeira is een Braziliaanse vechtsport die elementen van dans en muziek combineert. Het is ontstaan in Brazilië door Afrikaanse slaven tijdens het kolonisatietijdperk. Tegenwoordig is het zeer toegankelijk en wordt het door velen beoefend, vooral door Afrikaanse afstammelingen. Het wordt gekenmerkt door snelle en complexe bewegingen en staat bekend om zijn gratie, kracht en acrobatische, vloeiende bewegingen. Een van de kenmerken die Capoeira onderscheidt van de meeste andere vechtsporten, is het muzikale deel. Capoeira-beoefenaars leren niet alleen het vechten, maar leren ook een muziekinstrument te bespelen en te zingen. 

 • Dag 3 Salvador - Chapada Diamantina

  Uw privétransfer brengt u naar Lençois, de plaats van waaruit u de Chapada Diamantina kunt gaan verkennen, het mooiste tafelgebergte van het land. Lençois ligt ongeveer 400 kilometer ten westen van Salvador.  

 • Dag 4 Chapada Diamatina

  Begeleid door een lokale gids bezoekt u deze dag te voet het gebied van de Rio Serrano en de Ribeirão do Meio in de omgeving van Lençóis. In de ochtend wordt u door uw gids opgehaald en wandelt u langs de Serrano rivier naar de Areias Coloridas (gekleurd zand), een stuk rots dat een verbluffende diversiteit aan kleuren laat zien in het zandsteen. Na een verfrissende duik in de Cachoeirinha, gaat u verder naar de Primavera waterval. Op deze plaats mondt de Lençóis rivier uit naast het hoogste punt van de berg, de rots van Pedra do Mirante. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht op de stad van Lencois. Na de lunch (niet inbegrepen), wandelt u naar Ribeirão do Meio. De Ribeirão do Meio is een soort kruising tussen een glijbaan en een waterval. Na deze korte wandeling van 3 km kunt u nog een verfrissende duik nemen in één van de natuurlijke poelen, voordat u teruggebracht wordt naar Lencois. 

 • Dag 5 Chapada Diamatina

  U gaat met uw Engelssprekende privégids Chapada Diamantina verkennen. U bezoekt diverse watervallen, grotten en uitzichtpunten, zoals de Morro de Pai Inácio. Neemt u uw zwemkleding mee, want onderweg is er gelegenheid om te zwemmen in een schitterend meer. Heel speciaal zijn de grotten Lapa Doce en Gruta Azul. In deze laatste grot schijnt het zonlicht alleen op een bepaald tijdstip van de dag naar binnen. Vanwege het turkooisblauwe water in de grot geeft dit een werkelijk magisch effect. 

 • Dag 6 Chapada Diamatina – Salvador

  Uw privéchauffeur brengt u terug naar uw accommodatie in Salvador.  Vanavond gaat u een spectaculaire show bezoeken. De show bevat enkele belangrijke Afro-Bahiaanse culturele tradities, zoals Samba de Roda, Maculelê, het ophalen van de visnetten, Candomblé en Capoeira. Deze avond is ook inclusief een diner. 

 • Dag 7 Salvador - Sao Luiz

  Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Salvador gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Sao Luiz. Bij aankomst wordt u ontvangen door uw gids en per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. 

 • Dag 8 Sao Luiz – Barreirinhas

  U gaat met een privégids op verkenning in São Luis. Het historische centrum kent vele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. De herenhuizen langs de smalle straten in het centrum en Praia Grande hebben verschillende kleuren en sommige hebben ook Portugese siertegels op hun gevels. De gebouwen die tijdens deze wandelexcursie het meest de aandacht verdienen, zijn het Arthur Azevedo Theater uit 1817 in neo-klassieke stijl en het Paleis van de Leeuwen. Dit paleis was oorspronkelijk een fort dat door de Fransen werd gebouwd en later door de Portugezen tot paleis werd omgevormd. Een andere interessante plek om te bezoeken in het historische centrum is de Tulhas Market, waar lokale producten te koop zijn. Vanuit Sao Luis brengt een privétransfer met Portugees sprekende chauffeur u naar Barreirinhas.  

 • Dag 9 Barreirinhas

  Deze dag gaat u per 4x4 met uw privégids op ontdekking in het Nationale Park Lençóis Maranhenses. Het park is rijk aan mooie meren en zandduinen; een uniek schouwspel. Een woestijn van witte zandduinen met zeer weinig vegetatie en kristalheldere zoetwaterlagunes. Met haar oppervlakte van 155 duizend hectare, is het tevens het grootste nationale park in het noordoosten van Brazilië. Ondanks dat het de afmetingen heeft van de stad São Paulo, wordt het slechts bewoond door 100 families. Het Lençóis Maranhenses park wordt beschouwd als een van de zeven natuurwonderen. U maakt een wandeling van een uurtje naar Lagoa Azul. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en wandelt u vervolgens een kleine 20 minuten verder naar Lagoa dos Peixes. De excursie zet voort naar het kleine dorpje Tratada de Cima om te lunchen (niet inbegrepen) en even uit te rusten. Hierna vertrekt u naar Lagoa Bonita en krijgt u een van de meest spectaculaire uitzichten op Lençóis Maranhenses. U keert na zonsondergang terug naar uw accommodatie. 

 • Dag 10 Barreirinhas – Atins

  Vroeg in de ochtend vertrekt u voor een boottocht op de Preguiças rivier. Deze rivier stroomt langs de woestijn tot hij in de zee uitkomt. Tijdens de boottocht geniet u vanaf het water van het landschap en kunt u rustig ontspannen. U bezoekt tevens de vissersdorpjes Vassouras en Mandacaru en het indrukwekkende Caburé Beach. Na afloop wordt u naar uw accommodatie gebracht in Atins 

 • Dag 11 Atins

  Vandaag maakt u in een klein internationaal gezelschap een leuke 4x4 tocht naar Canto do Atins, een kleine nederzetting net buiten Lençóis Maranhences. Deze duinen liggen vlak aan zee en het is de beste plaats om garnalen te proeven bij het restaurant van Luzia of Antonio. 

 • Dag 12 Atins – Parnaiba

  U wordt naar de haven van Atins gebracht. Met de boot reist u in circa 1,5 uur terug naar Barreirinhas, waar u de auto weer ophaalt. Hierna rijdt u in circa 4 uur naar uw accommodatie in Parnaiba. In de middag gaat u per boot naar Caburé, vanwaar een privétransfer u naar de haven van Parnaíba brengt. Hier gaat u aan boord gaat van een kleine boot (in gezelschap) voor een tocht door de Delta van de Parnaíba rivier. U wordt meegenomen door een stelsel van waterwegen dat omgeven is door een prachtig mangrovegebied. De Delta do Parnaíba is een ecologisch heiligdom met een grote, natuurlijke schoonheid. Het is de derde grootste rivierdelta ter wereld die uitmondt in de open zee. De vertakkingen vormen een archipel met meer dan 75 eilanden, duinen, zoetwater lagunes en weelderige tropische bossen waar u kaaimannen, slangen, capibara’s, apen en vele vogels kunt zien. Einde van de middag is dit tevens een plek waar u grote aantallen van de bijzondere rode Ibis vogel kunt spotten. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht. 

 • Dag 13 Parnaiba – Jericoacoara

  Een Portugese chauffeur brengt u vandaag in zo’n 4 uur naar Jericoacaora. Een idyllische plek, ver verwijderd van de gehaaste moderne wereld. 

 • Dag 14 Jericoacoara

  Deze dag heeft u ter vrije besteding in Jericoacoara 

 • Dag 15 Jericoacoara - Olinda

  U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor de privétransfer met Portugees sprekende chauffeur van zo’n 5 uur naar de luchthaven van Fortaleza. Hiervandaan vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Recife. Vanuit de luchthaven wordt u per privétransfer naar Olinda gebracht.  

 • Dag 16 Olinda - Fernando do Noronha

  U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor de privétransfer (zonder gids) naar de luchthaven van Recife. Hiervandaan vliegt u in een kleine 2 uur naar Fernando de Noronha.

 • Dag 17 Fernando do Noronha

  Met een eilandtocht bezoekt u in een 4x4 of een buggy de verschillende stranden en historische plaatsen op het eiland. U maakt verschillende stops, eet een lekkere lunch en heeft de mogelijkheid te snorkelen.  

 • Dag 18 Fernando do Noronha

  Deze dag heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid.  

 • Dag 19 Fernando Do Noronha – Amsterdam

  U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor de privétransfer naar de luchthaven van Fernando de Noronha. Hiervandaan vliegt u terug naar Recife. Vanuit Recife vliegt u met een overstap met KLM terug naar Amsterdam.  

 • Dag 20 Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde van uw reis.  

 • De charmante Pousada Morena ligt op circa 10 minuten lopen van het centrum van het eilanden. De accommodatie kijkt uit op de Morro do Pico en geeft een goed uitzicht op de mooie zonsondergang op dit eiland. De uiterst vriendelijke bediening zal het u...
 • Porto Preguiças Resort is de enige accommodatie in de regio en bevindt zich aan de oevers van de Preguiças rivier. De accommodatie is gebouwd in perfecte harmonie met de natuur en ieder detail creëert een gevoel van charme en rust. De kamers zijn eenvoudig...
 • Casa do Amarelindo is een lieflijk hotel, gevestigd in een prachtig opgeknapt gebouw uit de negentiende eeuw. Het ligt in het hart van de Pelourinho, het historische centrum van Salvador. De ruime kamers zijn luxueus en comfortabel ingericht. Een aantal...
 • Dit prachtige hotel geeft u de mogelijkheid om dit prachtige gebied in comfort te verkennen. De kamers van het hotel aan de rivier zijn van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken allemaal over airconditioning, internetverbinding en minibar. Verder...
 • Gelegen midden in de historische binnenstad van São Luis, ligt de koloniale Pousada Portas da Amazônia. Het authentieke hotel biedt comfortabele, eenvoudige kamers met uitzicht op de tropische tuin of het historische centrum. In het restaurant wordt ‘s...
 • La Ferme de Georges heeft een locatie die ieder type reiziger enthousiast maakt. De pousada ligt direct naast een uitgestrekt duingebied dat zich tegenwoordig Nationaal Park mag noemen. De schoonheid van de natuur diende als inspiratiebron voor de architect...
 • Casa de Santo Antônio is gehuisvest in een koloniaal pand uit het begin van de vorige eeuw. Het hotel biedt suites die ieder uniek zijn ingericht met de charme en elegantie uit het verleden. De suites zijn modern uitgerust zodat u geniet van het hedendaagse...
 • Vila Kalango heeft een prachtige ligging tussen het strand van Jericoacoara met de Sunset Dune. Deze kleinschalige accommodatie is gebouwd van natuurlijke materialen en straalt charme en schoonheid uit. U vindt hier uitzonderlijke rust en kalmte. De verblijven...
 • Deze pousada is een mooi voorbeeld van een koloniaal negentiende-eeuws huis. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel. De pousada beschikt over een zwembad, bar, restaurant en een gezellig terras.
Route
Vanuit Salvador ontdekt u het Chapada Diamantina National Park en reist u vervolgens naar het noorden van Brazilië en verkent u de Rota das Emoções. Vlieg via Recife naar Fernando de Noronha en sluit uw reis af op dit paradijselijke eiland!
Erik Joosten bezocht Brazilië

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba