Bijzonder Lapland

8-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.645 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Zie het Noorderlicht
 • Verblijf in het Aurora Safari Camp
 • Exclusief diner op het ijs
 • Hondensleetocht door de widernis
 • Tocht per hovercraft

Een bijzondere reis door Zweeds Lapland vol unieke activiteiten en accommodaties. Verblijf in het bijzondere Treehotel en wordt één met de natuur in het Aurora Safari Camp. U verkent het sneeuwlandschap per hondenslee en hovercraft en gaat 's avonds op zoek naar het Noorderlicht.

Ontdek het beste van Zweeds Lapland tijdens deze bijzondere reis, gevuld met unieke activiteiten en accommodaties. Uw Lapland-avontuur begint in Luleå. In 8 dagen verkent u de uitgestrekte sneeuwvlakten per sneeuwscooter, hondenslee, sneeuwschoenen en langlaufski's. Ook maakt u een unieke tocht per hovercraft over de ijsvlakte van de Botnische Golf. Na de activiteiten is het goed vertoeven in de luxe, unieke accommodaties. Zo overnacht u letterlijk in de bomen van het Treehotel en gaat u terug naar de natuur in het Aurora Safari Camp. 's Avonds zal u vrijwel zeker kunnen genieten van de voorstelling van het Noorderlicht. Een reis vol avontuur, voor wie Lapland op unieke wijze wil verkennen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, dagelijks ontbijt en diner en genoemde activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Het Aurora Safari Camp is opgericht door fotograaf Frederik Broman.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Luleå

  Via Stockholm vliegt u naar Luleå, de hoofdstad van Zweeds Lapland. Na aankomst wordt u opgewacht en per privétransfer naar uw hotel gebracht. De komende 2 nachten overnacht u op een hele bijzondere locatie, middenin het bos, bij het Treehotel. Na het diner vertrekt u onder begeleiding van een fotograaf naar buiten en gaat u op zoek naar het Noorderlicht, waarbij u de belangrijkste technieken leert voor het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel. U zult hier tijdens het vervolg van de reis zeker profijt van hebben.

 • Dag 2 Luleå

  Doorkruis het weidse sneeuwlandschap per sneeuwscooter onder begeleiding van een deskundige gids. Na terugkomst in het hotel betrekt u een andere bijzondere kamer, zodat u de bijzondere architectuur van het hotel optimaal kunt ervaren. In de middag is het tijd voor ontspanning tijdens een heerlijke spa-behandeling in de Treespa. Met een driegangendiner sluit u de dag af.

 • Dag 3 Harads - Luleå

  Na het ontbijt wordt u naar de volgende accommodatie gebracht, gelegen in de Luleå-archipel. Hier wordt u verwelkomd met een wel heel speciaal diner. Tijdens het Dinner on Ice, dineert u bij kaarslicht op de ijsvlakte van de Botnische Golf.

 • Dag 4 Luleå

  Vandaag staat er een bijzonder excursie op het programma. Per hovercraft verkent u de ijsvlakte van de Botnische Golf. Onderweg is er voldoende tijd voor een wandeling op de ijsvloer op zoek naar arenden en zeehonden. Na wat ontspanningstijd in de lodge, gevolgd door een lekker diner, wordt het tijd voor een ander avontuur. U trekt er met sneeuwschoenen op uit, op zoek naar het Noorderlicht. Uw gids weet zeker de beste observatieplek te vinden. 

 • Dag 5 Luleå - Aurora Safari Camp

  Na het ontbijt wordt u naar de volgende bijzondere overnachtingsplaats gebracht, het Aurora Safari Camp. Hier ervaart u Lapland in haar meest pure vorm. U verblijft in een comfortabele tent, midden in de natuur. Overdag kunt u gebruikmaken van de sneeuwschoenen, fietsen of de step-slee om op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

 • Dag 6 Huskytocht en Noorderlicht

  Na het ontbijt staat er een groep Siberische husky's voor u klaar, voor een tocht met de hondenslee. Tijdens dit avontuur bestuurt u uw eigen slee, de ultieme Lapland ervaring! Na de lunch heeft u tijd om zelf het programma in te delen, totdat u 's avonds met een gids wederom op zoek gaat naar het Noorderlicht.

 • Dag 7 Aurora Safari Camp - Arctic Retreat

  De laatste nacht van uw reis brengt u door in het luxueuze Arctic Retreat. Per sneeuwscooter wordt u hier naartoe gebracht. Hier kunt u in alle luxe bijkomen van uw avontuur. In de middag geniet u van een heerlijke lunch waarna u kunt ontspannen in de sauna en jacuzzi. Het diner wordt gemaakt met lokale ingrediënten en kan geheel naar uw smaak worden bereid. Daarna misschien nog een keer genieten van het Noorderlicht? Er is hiervoor geen betere plaats dan de jacuzzi!

 • Dag 8 Arctic Retreat - Luleå

  Helaas komt de reis ten einde. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lulea gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

 • In harmonie leven met de natuur, maar tegelijkertijd genieten van ultiem comfort. Dat is de droom van de zes ontwerpers en architecten die het Treehotel hebben gebouwd. Zij hebben op unieke wijze deze droom weten om te zetten in werkelijkheid. De zes...
 • Het Aurora Safari Camp is een bijzondere accommodatie met vrijstaande Sami-tenten in de bossen van Zweeds Lapland. Zelfs bij -37°C geniet u binnen nog van een behaaglijke warmte na een dag in de sneeuw te hebben doorgebracht. Geniet van de prachtige natuur...
 • De karakteristieke Zweedse cottage van de Pine Bay Lodge ligt aan de rand van de Luleå-archipel. Dit unieke wildernisgebied heeft slechts 100 inwoners, maar beslaat 1300 eilanden, die 's winters omringd worden door een dikke laag ijs. In het knusse guesthouse...
 • Het Arctic Retreat is een verborgen juweeltje in Zweeds Lapland. De traditionele houten blokhutten van het Arctic Retreat hotel liggen diep verscholen in het bos. Het hotel ligt aan de Rane rivier. Het hotel heeft een warme, gezellige uitstraling. Tijdens...
Route
Een bijzondere reis door Zweeds Lapland vol unieke activiteiten en accommodaties. Verblijf in het bijzondere Treehotel en wordt een met de natuur in het Aurora Safari Camp. U verkent het sneeuwlandschap per hondenslee en hovercraft en gaat 's avonds op zoek naar het Noorderlicht.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.