Bijzonder en desolate woestijn beleving

10-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.389 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Drie verschillende woestijnlandschappen van Namibië
 • Bijzondere accommodaties in afgelegen gebieden
 • Vervoer veelal per lichtgewicht vliegtuig
 • Inclusief verschillende excursies en maaltijden

Een reis gericht op de desolate landschappen van Namibië. De rode zandduinen, het steenwoestijnlandschap en de hoge gele zandduinen welke direct in contact komen met de ruige Atlantische Oceaan. Accommodaties ver van bewoonde wereld, midden in de uitgestrekte natuur met prachtige zonsopgangen en –ondergangen!

De reis start vanaf de hoofdstad Windhoek. Vanaf Windhoek zal het vervoer tussen de accommodaties per lichtgewichtoestel zijn. Iedere keer weer een adembenemend gezicht om uitgestrekt Namibië vanuit de lucht te mogen aanschouwen. Een verblijf in een schitterende lodge midden in het onherbergzaam gebied, NamibRand Reservaat. U maakt deze dagen ook een dagtrip naar de zandduinen van de bekende Sossusvlei. Met een stop in Swakopmund voor de lunch vliegt u door naar Damaraland, de steenwoestijn, ook het leefgebied van o.a. de woestijnolifant. U maakt verschillende tochten in de natuur waarbij u ook opzoek gaat naar deze indrukwekkende dieren. Vanuit de steenwoestijn vliegt u naar de ruige Skeleton kust. Een verblijf in een lodge welke is geïnspireerd door een scheepswrak, maar geheel comfortabel is ingedeeld. U gaat ook een aantal echte scheepswrakken bekijken, maakt een quadbike tocht en zal de geur van de robben kolonie van Mowe Bay tot u kunnen nemen. Vanuit Windhoek vliegt u vervolgens weer naar huis. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner inbegrepen (behalve in Windhoek; alleen ontbijt), genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur/piloot

Wist u dat

Er bijna 30 verschillende talen worden gesproken in Namibië?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam – Windhoek

  Vandaag vliegt u met KLM naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale gids en wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of bijkomen van de lange vlucht. 

 • Dag 3 – 4: Namib Rand Nature Reserve

  Per Cessna, een lichtgewichttoestel, vliegt u naar Kwessi Dunes‚ vanwaar u naar uw accommodatie wordt gebracht.  

  Wanneer u over land zou reizen, laat Namibie u al bijzondere vergezichten zien, maar het uitzicht vanuit de lucht is indrukwekkend vanuit alle hoeken. Als u het Namib Rand Reservaat nadert, zie u de iconische rode zandduinen, zover uw ogen kunnen kijken. Het reservaat is Afrikaans eerste ‘International Dark Sky’ reservaat, een uitstekende plek voor betoverende avonden met de magische sterrenhemel. 

  U verblijft twee nachten in deze lodge, inclusief een dagtrip naar de rode zandduinen van de Sossusvlei en optioneel de mogelijkheid voor een qaudbike tocht of een natuurrit over het reservaat. 

 • Dag 5 – 6: Damaraland

  In de ochtend vertrekt u voor de vlucht richting Damaraland. Terwijl u richting het noorden vliegt, passeert u Eduard Bohlen, een van de beroemdste scheepswrakken welke aan de kust is gedreven in 1909, evenals Conception Bay en Sandwich HarborIn Swakopmund maakt u een landing voor een lunch op het strand en een korte rondleiding door de stad. Vervolgens vliegt u verder naar het noorden. Het vliegtuig keert landinwaarts richting de Hoanib 

  De komende twee nachten verblijft u in Hoanib Valley Camp.  

  Deze dagen gaat u met verschillende tochten waarbij u opzoek gaat naar de woestijnolifant in haar natuurlijke leefomgeving. Tijdens deze tochten kunt u ook leeuwen, neushoorns en giraffen tegenkomen. Ook brengt u een bezoek aan een lokaal Himba dorp, een van de traditionele stammen welke in dit land leven.  

 • Dag 7 – 8: Skeleton Coast

  Vandaag wisselt u twee vleugels in voor vier wielen en rijdt u naar de beroemde Skeleton Coast. De rit duurt een hele dag en is een van de meest spectaculaire ritten van het land. Onderweg passeert u Hoanib-rivier, de thuisbasis van grote kuddes olifanten. Vanaf daar volgt de route de loop van de Hoarusib-rivier, waar droge vlaktes plaats maken voor een met klei bedekt landschap, en wanneer de zeebries meer op komt zetten, verandert het landschap in witte zandduinen.  

  U brengtwee nachten door in de bekroonde Shipwreck Lodge, ontworpen om te lijken op de scheepswrakken langs de angstaanjagend mooie Skeleton Coast. 

  Als het weer het toelaat maakt u verschillende excursies, o.a. een quadbike tocht of sandboarden, een trip naar de robben kolonie bij Mowe Bay met stops bij het scheepswrak Suiderkus, de verlaten Westies diamand mijn en de overblijfselen van de Ventura Bomber 

 • Dag 9 - 10: Skeleton Coast – Windhoek – Amsterdam

  Vandaag brengt uw piloot u weer terug naar de bewoonde wereld en vliegt u naar de Eros luchthaven nabij Windhoek. Per transfer wordt u naar de internationale luchthaven van Windhoek gebracht en vliegt u vanuit hier terug naar Amsterdam, waar u de volgende morgen arriveert.  U kijkt terug op een unieke combinatie van landschappen en fijne accommodaties! 

  Het is ook mogelijk om deze reis te verlengen met bijvoorbeeld een verblijf in Etosha. 

 • In 1901, het jaar waarin Am Weinberg is gebouwd, was de vallei van Klein Windhoek voornamelijk begroeid met gras en struiken met slechts een aantal huizen en wandelpaden. Op het Am Weinberg Estate waren de glooiende heuvels bedekt met rijen wijnstokken....
 • Kwessi Dunes is gelegen in het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve, waar glooiende woestijnvlaktes en iconische rode duinen elkaar afwisselen. Het uitzicht vanaf uw kamer, het restaurant of het zwembad is fenomenaal, 's avonds kunt u daarnaast genieten...
 • Gelegen in het ruige landschap van Koakoland ligt Hoanib Valley Camp. Het kleinschalige eco-vriendelijke kamp bestaat uit charmante tenten, de inrichting is geïnspireerd op het ruige omliggende landschap. Het kamp draait op zonne-energie en is gemaakt...
 • De eigenzinnige Shipwreck Lodge is de enige lodge die in de spectaculaire wildernis van het beroemde Skeleton Coast National Park ligt. In dit ruige, onbewoonde kustgebied hebben de elementen dramatische landschappen gecreëerd, en samen met de spookachtige...
Route
Een bijzondere reis gericht op natuur en al haar prachtheden. Drie verschillende woestijnlandschappen, welke allen zorgen voor een ‘alleen op de wereld’ sensatie. U verplaatst zich met name middels een cessna, waardoor de reisafstanden beperkt blijven.
Fam Pagter bezocht Namibië

Op safari wist de gids echt precies de juiste plekjes. We zijn op een plek gekomen waar cheetah's aan het jagen waren. We konden met de auto echt tot op een meter of 4 á 5 afstand van de cheetah's komen. Dat zijn enorm mooie herinneringen.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika