Bijzonder Bolivia

5-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.395 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • De prachtige zoutvlakte van Uyuni
 • Ruïnestad Tiwanaku
 • Het grillige landschap van de Maanvallei
 • Overnachten in een zouthotel
 • Varen over het Titicacameer
 • Wandel over de 'heksenmarkt' in La Paz

Maak kennis met het bijzondere Bolivia. De landschappen zijn betoverend, dat zult u zeker ervaren wanneer u aan de rand van het grootste zoutmeer ter wereld staat.

Uw reis door Peru kunt u prima uitbreiden met een bezoek aan het buurland Bolivia. Vanuit Puno reist u langs de oevers van het Titicacameer, de natuurlijke grens tussen beide landen, naar Bolivia. Naast een prachtige natuur is er ook cultuur te vinden. Na een bezoek aan de Inca ruïnes van Tiahuanaco, vliegt u vanuit La Paz naar de indrukwekkende zoutvlakte bij Uyuni. U treft er uitgestrekte witte zoutmeren, meertjes met roze flamingo’s en her en der een ‘eiland’ begroeid met reuzencactussen. Ook maakt u kennis met de hooggelegen stad La Paz tijdens een stadstour en bezoekt u de Maanvallei. Een grillig landschap vol merkwaardig gevormde rotsen. U sluit uw reis door Bolivia af met een boottocht over het Titicacameer.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw binnenlandse vluchten, vervoer ter plaatse, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat
 • Salar de Uyuni is met een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante kilometer, de op één na grootste zoutvlakte ter wereld.
Programma
 • Dag 1 Puno - La Paz

  Langs het Titicameer vervolgt u uw weg naar Bolivia. Eenmaal in Bolivia bezoekt u de Inca-ruïnes van Tiwanaku. Aan het einde van de middag arriveert u in La Paz, op een hoogte van ruim 3500 meter.

 • Dag 2 La Paz - Uyuni

  Vandaag vliegt u naar de zoutvlaktes van Uyuni. In het plaatsje Colchani ziet u hoe tonnen zout van de vlaktes worden bewerkt. Ook bezoekt u de Tunupa vulkaan en de heilige mummie begraafplaats van Coquesa.

 • Dag 3 Uyuni

  De hele dag staat in het teken van de witte zoutvlaktes. Af en toe wordt deze onderbroken door een ‘eiland’ vol met eeuwenoude cactussen of door meertjes met roze flamingo’s. 

 • Dag 4 Uyuni - La Paz

  Na deze bijzondere dagen vliegt u weer terug naar La Paz. Hier bezoekt u de bekende ‘heksenmarkt’ en de koloniale San Francisco kerk. Ook maakt u een uitstapje naar de indrukwekkende Maanvallei, net buiten La Paz.

 • Dag 5 La Paz - Puno

  Met een catamaran maakt u een tocht over het Titicacameer en meert u aan bij Isla del Sol, het eiland waar volgens de Incalegende hun beschaving is ontstaan. Vervolgens keert u terug naar Peru.

Route
Een korte kennismaking met Bolivia. Tijdens dit korte verlengingsarrangement verkent u La Paz en de beroemde zoutvlaktes van Uyuni, waar u overnacht in een hotel gebouwd van zout. Een bijzondere ervaring. Na een boottocht over het hooggelegen Titicacameer keert u terug naar Peru.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.