Beren en Wildernis in Alaska

14-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

De hoogtepunten van deze reis

 • Spectaculair Denali National Park
 • Oog-in-oog met de grizzlyberen
 • Verken Kodiak Island
 • Ultieme wildernis in Katmai NP
 • Ontdek Alaska's 'Emerald Isle'
 • Bezoek goudmijnstadje Talkeetna

Alaska staat bekend om haar ongekende wildernis en de vele grizzly beren die er leven. Tijdens deze reis maakt u kennis met de prachtige natuur in onder meer Denali National Park en Katmai National Park en ontdekt u de vele facetten van de grootste staat van Amerika. Kom oog in oog te staan met de reusachtige grizzlyberen en beleef een onvergetelijk avontuur in Alaska.

U vliegt naar Anchorage, de grootste stad van Alaska en haalt uw huurauto op waarmee u de komende dagen de natuur ten noorden van Anchorage gaat verkennen. U bezoekt allereerst Talkeetna, een gezellig stadje dat vroeger het bevoorradingcentrum voor de goudzoekers was. Vervolgens gaat u dieper de wildernis in wanneer u Denali National Park binnentreedt. De lodge waar u de verblijft ligt middenin het park en biedt daarmee een toevluchtsoord te midden van het arctische landschap, zodat u de natuur ten volle kunt ervaren. Geniet van de ongerepte natuur en het eindeloze uitzicht over het schitterende park. U laat het schitterende Denali National Park achter u en vliegt per helikopter over het adembenemende landschap terug naar de entree van het park. Hierna rijdt u terug naar de stad Anchorage vanwaar u de volgende dag naar Kodiak Island vliegt.Kodiak Island in de Golf van Alaska is het grootste eiland van de Verenigde Staten. Het wordt ook wel Alaska's 'Emerald Isle' genoemd. Tweederde van het eiland is een wildpark voor maar liefst drieduizend van de grootste grizzlyberen in de wereld. Kodiak is de toegangspoort tot het Katmai National Park waar u per watervliegtuig heen reist voor enkele nachten. Deze dagen gaat u dit prachtige park verkennen onder leiding van een deskundige gids. Deze afgelegen wildernis staat terecht bekend om haar werkelijk spectaculaire berglandschap en om de rijkdom en diversiteit van de natuur. Na uw verkenning in deze prachtige wildernis reist u via Kodiak terug naar Anchorage waar er een einde komt aan uw reis door Alaska. U vliegt vervolgens via Seattle terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, autohuur, vlucht per watervliegtuig van en naar Katmai NP, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Grizzlyberen met hun enorme bijtkracht zelfs een bowlingbal met gemak kapot kunnen maken?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Anchorage

  U vliegt vandaag via Minneapolis naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Eenmaal aangekomen in Anchorage haalt u bij de luchthaven uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van de stad. Hier kunt u bijkomen van uw lange vliegreis en u klaarmaken voor uw avontuur door het ruige landschap van Alaska.

 • Dag 2: Anchorage - Talkeetna

  U laat Anchorage achter u en reist naar Talkeetna. Talkeetna is een gezellig stadje dat vroeger het bevoorradingcentrum voor de goudzoekers was. Vandaag de dag is het een populaire uitvalsbasis voor het ondernemen van vele activiteiten. Maar ook voor wie minder avontuur zoekt is Talkeetna een ideaal verblijf. Maak een wandeling langs de historische dorpen en geniet van het prachtige uitzicht op Mount McKinley.

 • Dag 3: Talkeetna – Denali National Park

  U gaat nog dieper de wildernis in wanneer u Denali National Park binnentreedt. Vandaag maakt u een tocht door de ruige natuur van het park. Gedurende tussenstops kunt u wilde dieren spotten en van spectaculaire uitzichten genieten. Een bus transfer brengt u naar uw lodge. De lodge waar u de komende nachten verblijft ligt middenin het park en biedt daarmee een toevluchtsoord te midden van het arctische landschap, zodat u de natuur ten volle kunt ervaren. Geniet van de ongerepte natuur en het eindeloze uitzicht over het schitterende park.

 • Dag 4 – 5: Denali National Park

  Ontdek de afgelegen alpenvalleien en toendragebergtes en observeer de wilde dieren uit de omgeving. Iedere ochtend kunt u deelnemen aan wandeltochten van verschillende moeilijkheidsgraden, of u nu de top van een berg wilt bereiken of door de weelderige vallei wilt dwalen op zoek naar broedende vogels en unieke bloemen, de keus is aan u.

 • Dag 6: Denali National Park – Anchorage

  U laat het schitterende Denali National Park achter u en vliegt per helikopter over het adembenemende landschap terug naar de entree van het park. Hierna rijdt u terug naar de stad Anchorage. In Anchorage heeft u de dag ter vrije besteding. Leer hier meer over de geschiedenis en cultuur van de grootste staat van de Verenigde Staten in het Anchorage Museum of struin op uw gemak door de stad.

 • Dag 7: Anchorage - Kodiak

  De ochtend heeft u vrij te besteden alvorens u in de middag naar Kodiak vliegt op het gelijknamige eiland. Kodiak Island in de Golf van Alaska is het grootste eiland van de Verenigde Staten. Het wordt ook wel Alaska's 'Emerald Isle' genoemd. Tweederde van het eiland is een wildpark voor maar liefst drieduizend van de grootste grizzlyberen in de wereld.

 • Dag 8: Kodiak – Katmai National Park

  U laat Kodiak Island achter u en reist in de middag per watervliegtuig naar Katmai National Park. Afhankelijk van het weer maakt u een boottocht door de prachtige baai. In juni 1912 barstte de vulkaan Novarupta op gewelddadige wijze uit. Een groot wildernisgebied veranderde daardoor in een landschap van met as bedekte bergen, rokende valleien en duizenden stoomgaten. De vallei werd bekend als de ‘Valley of 10.000 Smokes' en werd al snel nationaal monument. Inmiddels staat dit gebied bekend als het Katmai National Park.

 • Dag 9 – 10: Katmai National Park

  Deze dagen gaat u dit prachtige park verkennen onder leiding van een deskundige gids. Deze afgelegen wildernis staat terecht bekend om haar werkelijk spectaculaire berglandschap en om de rijkdom en diversiteit van de natuur. De grootste bevolking beschermde grizzlyberen ter wereld leeft hier - namelijk meer dan tweeduizend. Bij Brooks Falls komen de beren samen op de oevers van de rivieren om op zalm te vissen. Ook Halo Bay staat bekend om de unieke mogelijkheden om wilde grizzlyberen van dichtbij te aanschouwen met name in de zomermaanden. In de 17.000 vierkante kilometer rondom deze kust vindt men niets anders dan de wildernis van het Katmai National Park. De stranden zijn er waanzinnig maar toch zijn de beren de grootste aantrekkingskracht van dit gebied.

 • Dag 11: Katmai National Park – Kodiak

  U reist vandaag terug naar Kodiak Island waar u nog één nacht verblijft. Kodiak City was ooit de hoofdstad van het Russische Alaska en dit erfgoed leeft voort in het Baranof Museum, Erskine House en de Heilige Verrijzenis Kerk. Breng een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden of geniet van de rust in uw accommodatie. U kunt ook een zes kilometer lange wandeling maken langs Rezanof Road in het stadscentrum.

 • Dag 12: Kodiak – Anchorage

  Grijp uw kans en ga opnieuw op zoek naar beren. Ook kunt u gaan vissen of gaan kajakken door de ongerepte natuur. Wees echter op tijd, want in de middag verlaat u Kodiak en reist u weer verder naar Anchorage: uw eindpunt van deze reis.

 • Dag 13 - 14: Anchorage – Amsterdam

  Helaas is er een einde gekomen aan uw reis door de natuur van Alaska. U reist naar de luchthaven van Anchorage en vliegt vervolgens via Seattle terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Middenin het centrum van Anchorage ligt Hotel Captain Cook. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de stad, de Cook Inlet en op de achtergrond Chugach Mountains en Mount Denali. In de buurt van het hotel liggen winkels, musea en restaurants. De nette...
 • Of het nu is vanuit uw kamer, de ruime lobby of één van de restaurants, overal in Talkeetna Alaskan Lodge geniet u van het prachtige uitzicht op Mount Denali. Ervaar de Talkeetna Alaskan Lodge op z'n best; de lodge biedt diverse activiteiten en een uitstekend...
 • De Denali Backcountry Lodge ligt midden in Denali National Park aan Moose Creek. Met een verblijf in deze lodge kunt u optimaal genieten van het indrukwekkende park, de wildernis en tal van verschillende dieren. U heeft hier grote kans op het spotten...
 • U verblijft in een houten cabin van de Katmai Wilderness Lodge. De lodge is gelegen in het Katmai National Park en wordt omringd door water en bergen. Door haar ligging geniet u zowel van het wild en activiteiten op het land als op het water. Tijdens...
Route
Ontdek de wildernis van Alaska in Talkeetna en Denali National Park en vlieg vervolgens naar Kodiak Island waarvandaan u de ongekende natuur van Katmai National Park gaat verkennen en oog in oog komt te staan met de grizzly beer.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.