Beluga’s en IJsberen op safari in Canada

9-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Zwem met beluga walvissen
 • Wandel met ijsberen
 • Verblijf op een afgelegen plek
 • Kleinschalige lodge voor exclusiviteit
 • Unieke wandeltochten
 • Meer wild zoals poolvossen, wolven, elanden

Deze reis brengt u naar de meest noordelijke punt van Canada’s provincie Manitoba, aan de Hudson Bay. Op ongeveer 30 minuten vliegen van de plaats Churchill, wacht een unieke ervaring op u.

In de zomermaanden juli en augustus begeven duizenden beluga’s zich naar dit gebied waardoor u ze van zeer dichtbij kunt zien en bewonderen. Maar niet alleen de witte walvissen zijn kenmerkend voor dit gebied, het is tevens het leefgebied van de ijsberen alsook elanden, vossen, wolven en diverse zeldzame vogelsoorten.  

Data & prijzen

Daar de Seal River Heritage Lodge slechts 8 kamers heeft is er een beperkte beschikbaarheid. Derhalve zijn er vaste reisdata in juli en augustus.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale- en binnenlandse vluchten, overnachtingen, transfers en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

De kleur van de beluga’s, of juist het gebrek daaraan, hen helpt met het verbergen van roofdieren als orka's en ijsberen. Door hun witte huid vallen ze niet op tussen de drijvende ijsblokken. 

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam-Winnipeg

  In de ochtend vliegt u van Amsterdam, via Toronto, naar Winnipeg, waar u aan het eind van de middag aankomt. Vanuit de aankomstterminal van de luchthaven staat in ongeveer vijf minuten wandelen bij uw hotel.  
  Om ca. 19.00 uur volgt het diner waar u het gehele gezelschap, waarmee u deze unieke belevenis gaat ervaren, zult ontmoeten alsook uw specialistische gids. 

 • Dag 2: Winnipeg-Seal River Herritage Lodge

  Vanuit Winnipeg vliegt u naar de belangrijkste havenplaats aan de Hudsonbaai, Churchill. Na een warm welkom en informatie over uw verdere reis naar uw eindbestemming begint het avontuur. Een adembenemende vlucht neemt u mee over de baai en de kust op we naar uw verblijf voor de komende 6 dagen, Seal River Heritage Lodge. Uw gastheren heten u welkom in de lodge waarna u zich kunt installeren in uw kamer. 
  Na een uitgebreide lunch zult u uw eerste kennismaking hebben met de kust langs de Hudsonbaai.
  U zult met zekerheid versteld staan van de diversiteit en natuurlijke elegantie. Uiteraard staat uw veiligheid voorop en zullen uw gastheren uitgebreid toelichting geven op het reizen en verblijven in het land van de ijsberen.
   Uw eerste dag in de lodge zal afgesloten worden met één van de vele dagelijkse uitgebreide maaltijden, van ontbijt tot en met diner, bij de openhaard.  

 • Dag 3-6: Seal River Heritage Lodge

  Gedurende de komende dagen zult u afhankelijk van het weer en uw interesse genieten van een scala aangeboden activiteiten. Een expeditie per boot mag tijdens uw verblijf zeker niet ontbreken zodat u de beluga’s in het water kunt zien. Aan boord is ook een hydrofoon aanwezig om de geluiden te horen die de walvissen onderwater maken. Reken zeker op honderden walvissen want het zijn hele sociale en nieuwsgierige dieren. Uw aanwezigheid op het water zal hen zondermeer interesseren en met veel enthousiasme worden verwelkomd. De beste manier om de toendra en haar inwoners te verkennen is te voet. Of het nu gaat om een korte wandeling of een volledige dag u zult gegarandeerd verrast worden. Vogels die hun nesten bouwen, vossenholen, wilde bloemen en wat dacht u van een ijsbeer in de verte? Met maar liefst 150 verschillende soorten vogels zult u ook zeker deze kleine hoogvliegers gaan bewonderen. Kans is groot dat u één van de unieke soorten zult zien. Indien u wat meer oppervlakte wenst af te leggen om nog meer van het land en de kust te verkennen dan is een expeditie per op maat gemaakte Tundra Tracker ideaal.
  De gidsen die u vergezellen tijdens de vele activiteiten hebben een jarenlange ervaring. Tijdens de activiteiten maar ook foto presentaties en lezingen heeft u de gelegenheid om alles te leren over het wild, het landschap en de inwoners. Het zijn zelfs ervaren fotografen dus als u graag hulp wenst met het maken van de allermooiste herinneringen ten aanzien van compositie, licht gebruik, e.d. schroom dan niet dit met hen te bespreken.
  De heldere hemel van het noorden is dé perfecte locatie voor de aurora borealis, het noorderlicht. In de zomermaanden, met name aan het einde van de zomer, kunt u genieten van een indrukwekkende natuurlijke lichtshow. 
  Uiteraard bent u ook van harte welkom om simpelweg bij het openhaard vuur te genieten van een goed boek, warme drank of verhalen uitwisselen met uw medeavonturiers.  

 • Dag 7: Seal River Heritage Lodge-Winnipeg

  Na een goed ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Seal River Heritage Lodge. Houdt uw camera gereed voor uw terugvlucht naar Churchill. Vanuit de lucht kunt u prachtige foto’s maken. Na aankomst in Churchill zal uw bagage worden opgeslagen en heeft u de dag ter besteding in Churchill.
  U kunt winkelen, rondwandelen en/of naar een van de vele exposities in Churchill. In de avond vliegt u terug naar Winnipeg waar u terugkeert naar uw hotel. 
   

 • Dag 8-9: Winnipeg-Amsterdam

  Rond de middag vertrekt u vanaf Winnipeg om, via Toronto, terug te keren naar Amsterdam. Hier komt u vroeg in de ochtend, de volgende dag, aan.  

 • Ideaal verblijf indien u via Winnipeg op doorreis bent naar uw volgende bestemming of naar huis. Op zeer korte afstand van de luchthaven vindt u dit comfortabele boetiek hotel. Na een lange reis kunt u hier heerlijk bijkomen en ontspannen. Neem een lekker...
 • Op ongeveer 60 km ten noorden van Churchill, diep in het hart van het woongebied van de ijsberen, ligt Seal River Heritage Lodge, onderdeel van de National Geographic Unique Lodges of the World. Een hele bijzondere plek aan de oevers van de Hudson Bay...
Route
Vanaf Amsterdam vliegt u eerst naar Winnipeg vanwaar u doorvliegt naar Churchill en Seal River Heritage Lodge. Op deze unieke plek verblijf u 6 dagen om te genieten van de prachtige indrukken van het toendra landschap en de Hudson baai.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.