Beleef Peru Bewust

19-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.445 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Koloniaal Cuzco
 • Condors spotten in de Colca Canyon
 • Heilige Vallei met boeiende steden en ruïnes
 • Ontdek Machu Picchu
 • Verblijf in de Amazonejungle
 • Varen over het Titicacameer

Beleef het beste van Peru tijdens deze rondreis. Ervaar de Colca Canyon, bezoek Machu Picchu, vaar over het Titicacameer en verblijf in het Amazonegebied. Al deze elementen zijn voor u samengebracht in één reis.

De reis begint in de hoofdstad Lima, van waaruit u naar Arequipa vliegt. Hier maakt u een tour door het oude centrum met het klooster Santa Catalina en de Plaza de Armas, het mooie centrale plein van de stad. Hierna maakt u een wandeling door het omringende platteland. Het verblijf in de Colca Canyon wordt een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten is. In deze omgeving vliegt de imposante condor door het Andesgebergte. Geniet van de prachtige uitzichten, de eeuwenoude stadjes en thermale baden. De reis gaat verder naar het Titicacameer bij de grens met Bolivia. Dit water wordt het 'Heilige meer' genoemd en is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Op de drijvende eilanden gemaakt van riet leven de Uros indianen nog volgens oude tradities. De Heilige Vallei is bekend om haar kleurrijke markten, uitgestrekte akkers en oude stadjes die op Inca-funderingen zijn gebouwd. Een volgend hoogtepunt is de adembenemende ruïnestad Machu Picchu. Dit pronkstuk van Peru is dankzij de geïsoleerde ligging bijzonder goed bewaard gebleven. Per trein reist u naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk. Tijdens een stadswandeling komt u langs veel koloniale gebouwen en bezoekt de kathedraal aan het centrale plein, Plaza de Armas. Vervolgens reist u naar het tropische Amazonewoud. Vanuit uw eco-lodge aan de oever van de rivier Tambopata verkent u de wildernis. De reis eindigt met een overnachting in Lima.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Lima, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De geïsoleerde ligging van Machu Picchu heeft ervoor gezorgd dat de indrukwekkende tempels bespaard zijn gebleven van plunderingen door de Spaanse overheersers.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Lima

  U vliegt vanaf Schiphol Airport naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. U verblijft deze nacht in een accommodatie bij de luchthaven. Herstel van de vlucht en bereidt u voor op de prachtige reis die u gaat maken.

 • Dag 2 Lima - Arequipa

  U vliegt naar Arequipa dat ook wel de ‘witte stad’ wordt genoemd. Arequipa wordt omringd door vulkanen en u zult merken dat u zich al op een iets grotere hoogte bevindt. Nadat u in het hotel bent aangekomen, heeft u de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Bij de kleurrijke San Camilo Market kunt u zich laten verrassen door de authentieke smaken van Zuid-Peru. Ga in de avond op zoek naar een van de vele leuke restaurants in de stad. iBuen provecho! 

 • Dag 3 Arequipa

  In de ochtend wordt u meegenomen naar de omgeving van Arequipa waar u een indruk van verschillende landschappen krijgt. Later gaat u naar Arequipa waar u begint met een bezoek aan het Museo Santuarios Andinos. In dit museum wordt de mummie Juanita bewaard, een Incameisje dat in de 15e eeuw aan de goden geofferd werd. Haar lichaam is tot haar vondst in de jaren ’90 in ijs begraven, en daardoor is deze ‘ijsprinses’ een van de best bewaarde mummies ter wereld. Na dit indrukwekkende bezoek wordt er tijd vrij gemaakt voor een lunch. In de middag staat er nog een bijzondere activiteit op het programma: een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Het klooster is goed bewaard gebleven en wordt ook wel ‘een stad in de stad’ genoemd vanwege de grootte, haar prachtige fonteinen en de sfeervolle straatjes.

 • Dag 4 Arequipa - Colca Canyon

  U laat Arequipa achter u en in de ochtend begint de meerdaagse tocht naar de Colca Canyon. Geniet van het ruige landschap met de prachtige vergezichten. Wie weet spot u wel een alpaca of een lama! Op tal van plaatsen zijn de bergterrassen te zien, welke wel duizend jaar oud zijn en ontstonden in de tijd van de Inca’s. Deze oplopende akkers worden nog steeds door boeren gebruikt om hun gewassen te verbouwen. In het traditionele stadje Chivay geniet u van een lunch. U overnacht de komende twee nachten aan de oevers van de rivier Colca.

 • Dag 5 Colca Canyon

  U vertrekt al vroeg in de ochtend naar de Colca Canyon die veel dieper is dan de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Dit gigantische kloofdal is het leefgebied van de Andescondor. Met een beetje geluk kunt u vanaf het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’ zien hoe de condors met een vleugelwijdte van ruim drie meter boven het ravijn zweven. U kunt de canyon ook via een korte wandelroute door het unieke landschap beter leren kennen. Na deze indrukwekkende ochtend brengt de gids u naar meer interessante plekken in deze omgeving met steeds de machtige Colca Canyon op de achtergrond. Geniet onderweg van het ruige landschap met zijn prachtige vergezichten.

 • Dag 6 Colca Canyon - Puno

  Vandaag reist u verder naar Puno aan het Titicacameer, het hoogstgelegen bevaarbare water ter wereld. Het Titicacameer is ook een van de grootste meren van Zuid-Amerika en grenst aan Bolivia. Voordat u op een grotere hoogte arriveert maakt u een prachtige rit door de hooglanden met verschillende stops. Ons reisdoel, de stad Puno, ligt op bijna 4.000 meter boven zeeniveau. Na aankomst in deze stad kunt u het centrum verkennen. U verblijft de komende twee nachten in Puno.

 • Dag 7 Puno

  Vandaag maakt u een excursie met de boot naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Dit zijn meer dan 50 drijvende rieteilanden waar u het traditionele leven van de indianen kunt ervaren. Niet alleen de eilanden maar ook de boten en huizen zijn van riet gemaakt. U leert meer over de geschiedenis en de leefstijl van deze inspirerende mensen. Daarna vaart u naar het eiland Taquile dat beroemd is om zijn breiende mannen en wevende vrouwen. De dorpsgemeenschap hier draagt kleurrijke kleding die met de hand wordt gemaakt. De bevolking leeft al eeuwen van hun textielproducten. De kenmerkende Peruaanse wollen puntmutsen komen hier vandaan. Opmerkelijk is dat dit autoloze eiland geen forse wegen kent maar alleen landbouwterrassen en bospaden. Het hoogste punt van Taquile is in het belangrijkste dorp en dat ligt op 4.050 meter hoogte. Deze plaats kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. Bij deze tocht is de lunch inbegrepen. Met een beetje geluk kunt u dan bij helder weer in de verte het buurland Bolivia zien!

 • Dag 8 Puno - Cuzco

  Met de luxe Titicaca trein reist u door Peru naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk. De reis duurt circa 10,5 uur, en in die tijd kunt u zich heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige uitzichten. De Titicaca trein staat bekend om de uitstekende service. Als u aankomt in Cuzco wordt u opgehaald van het treinstation en naar uw accommodatie gebracht, waar u de komende nacht verblijft.

 • Dag 9 Cuzco - Heilige Vallei

  De komende twee dagen verblijft u in de Heilige Vallei. Dit is de directe omgeving van Cuzco waar indrukwekkende Inca ruïnes te vinden zijn. Het landschap bestaat uit uitgestrekte akkers, kleine dorpen en hoge bergpieken op de achtergrond. U bezoekt het dorp Pisac waar indrukwekkende terrashellingen uit de Incatijd bewaard zijn gebleven. Houdt u van winkelen? Dan mag op marktdagen een bezoek aan de gekleurde markt niet ontbreken. Hier worden onder andere handgemaakte spulletjes, alpaca kleding, muziekinstrumenten, antiek, juwelen en geweven goederen verkocht. Ook kunt u de lekkerste empañadas proeven. In de middag reist u verder naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei vanwaar u vanaf het fort mooie uitzichten over dat dal heeft. Dit fort speelde in de geschiedenis van Peru een rol omdat Spanjaarden hier een strijd tegen Inca’s verloren. De smalle straatjes en ingenieuze waterkanalen uit het Inca tijdperk zijn hier goed terug te vinden. Daarna wordt u naar uw hotel in de Heilige Vallei gebracht waar u de komende twee nachten verblijft.

 • Dag 10 Heilige Vallei

  Vandaag maakt u een tocht naar het authentieke dorp Chinchero. Hier vindt u overblijfselen van de koninklijke haciënda van Tupac Inca Yupanqui. Er staan prachtige koloniale tempels die gebouwd zijn op de fundamenten van de Inca bouwwerken. Ook brengt u een bezoek aan de unieke zoutterrassen van Maras en de terrasvormige proefvelden van de Inca’s in Moray. Sinds de pre-Incatijd wordt zout bij Maras gewonnen; het zoute water verdampt in de zon en zout blijft in de witte terrassen over. Het winnen van zout wordt hier tot op de dag van vandaag met de hand gedaan. Het uitzicht over het complex met bijna 3.000 putten is spectaculair. U kunt een wandeling door het doolhof aan paden maken en het is een prachtige plek om te fotograferen. Vervolgens reist u naar de cirkels van Moray, een belangrijk agrarisch ‘amfitheater’ met proefvelden uit de tijd van de Inca’s. Deze cirkelterrassen werden geconstrueerd met stenen en ze liggen afdalend naar een vulkanische krater. In een gelijkmatige opbouw bereiken de cirkels een diepte van 150 meter. In de diepste cirkels vinden nog regelmatig ceremonies plaats die dan zijn toegewijd aan de aarde (Pacha Mama).

 • Dag 11 Heilige Vallei - Machu Picchu

  U wordt naar het station van Ollantaytambo gebracht. Een treinrit voert u naar het dorp Aguas Calientes aan de voet van het overweldigende Machu Picchu. De treinreis dwars door de Heilige Vallei en door een alsmaar groener wordende wereld is fenomenaal. Onderweg passeert u dorpen en op de achtergrond ziet u besneeuwde bergtoppen. Per shuttlebus ‘klimt’ u naar de Machu Picchu ruïnes. Machu Picchu ligt ongeveer 400 meter boven het dal. U geniet eerst van een lunch en dan krijgt u een rondleiding met een gids door de straatjes en over de trappen van het immense complex. Aanvullend wordt uitleg gegeven over de historie, de bevolking en de vroegere leefgewoonten in deze omgeving. De oude Incastad Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en Peru’s grootste schat op het gebied van geschiedenis. Geniet van deze bijzonder plaats en vergeet vooral niet mooie foto’s te maken! Na het bezoek wordt u naar uw hotel gebracht waar u van een diner zult genieten.

 • Dag 12 Machu Picchu - Cuzco

  U kunt de ochtend op eigen gelegenheid invullen. Als ontspanning na de afgelopen dagen kunt u de hotsprings van Aguas Calientes bezoeken. In de loop van de middag keert u per trein terug naar de mooie en levendige stad Cuzco waar u de komende twee nachten verblijft. Ga op zoek naar een van de betere restaurants en laat u culinair verwennen. Proef eens Pisco Sour, een typisch drankje uit Peru of bestel een Cusqueña-biertje. iSalud!

 • Dag 13 Cuzco

  Cuzco ligt 3.400 meter boven de zeespiegel. Het is een van de beste plekken om u in de rijke geschiedenis van Peru te verdiepen. De stad wordt niet voor niets ‘de navel van de aarde’ genoemd. Deze naam stamt uit de tijd dat de Incabeschaving haar hoogtepunt kende en Cuzco nog hoofdstad van het Incarijk was. U zult hier behalve Incamuren en tempels ook koloniale herenhuizen en prachtige katholieke kerken zien. Door de combinatie van historie, haar goedbewaard koloniale centrum én de flair van een moderne stad, is Cuzco een van de meest fascinerende steden in Peru.  In de ochtend bezoekt u enkele ruïnes in de omgeving van Cuzco. In de middag maakt u met een Engelssprekende gids een halve dag lang een tour door de stad. Al wandelend bezoekt u in het centrum de prachtige bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd en u ziet de overblijfselen uit de Incatijd. De kathedraal is bijzonder indrukwekkend en een van de grootste van Zuid-Amerika. Door smalle steegjes bereikt u Corichanca, ooit de belangrijkste zonnetempel van de Inca’s. De Spanjaarden bouwden er de kerk van Santo Domingo bovenop. Een bezoek aan de kleurrijke markt van San Pedro ontbreekt niet.  

 • Dag 14 Cuzco - Amazone

  U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor uw vlucht naar Puerto Maldonado in de Peruaanse Amazone. In deze grensstad wordt u verwelkomd door uw gids en naar de rivier Tambopata gebracht. Dit is het beginpunt van uw vierdaagse reis door de Amazone en van een bijzondere tocht. Per kano reist u naar uw lodge in de jungle. Onderweg krijgt u een lunchpakket waar u van kunt genieten terwijl u door het tropische regenwoud vaart. Eenmaal aangekomen bij de lodge krijgt u een verfrissend drankje en heeft tijd om uit te rusten. In de namiddag kunt u met de gids een wandeling maken door het regenwoud. Als u geluk heeft ziet u de mooiste dieren; diverse aapsoorten, knaagdieren zoals paca’s en agoeti’s, vlinders en veel vogelsoorten. In de avond is er na het diner nog gelegenheid om nog een wandeling te maken waarbij u veel nachtdieren kunt bewonderen.

 • Dag 15-16 Amazone

  Tijdens deze twee volle dagen maakt u onder leiding van ervaren gidsen verder kennis met de Peruaanse jungle. U wordt in een internationaal gezelschap per kano naar verschillende punten in het regenwoud gebracht. Dat kan naar een meer zijn waar otterfamilies wonen of een avondtocht per kano waarbij u op zoek gaat naar kaaimannen. U heeft alle kans om prachtige wandelingen te maken langs enorme bomen in een groene omgeving. Ondertussen zult u allerlei diersoorten spotten. Maak gebruik van de platformen die in de bomen zijn gemaakt en vanwaar u de dieren nóg dichterbij kunt zien. Tussendoor is er genoeg tijd voor ontspanning; maak gebruik van het koele water dat bij de lodge stroomt. Deze dagen zullen een onvergetelijke ervaring zijn!

 • Dag 17 Amazone - Lima

  Vandaag is het tijd om de prachtige jungle achter u te laten. Afhankelijk van de vluchttijd is er in de ochtend misschien nog tijd voor een laatste boottocht of wandeling. U vaart per boot terug naar Puerto Maldonado en u wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Lima. Bij aankomst op de luchthaven brengt men u naar uw hotel.

 • Dag 18-19 Lima - Amsterdam

  U wordt naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.

 • Het Katari hotel ligt op Plaza de Armas in het centrum van Arequipa. De kamers zijn authentiek en kleurrijk ingericht en beschikken over ruime bedden en gratis wifi. Het hotel heeft een dakterras met een geweldig uitzicht over Plaza de Armas. U vindt...
 • Ongeveer 8 kilometer buiten Chivay aan de oevers van de Colca rivier ligt Colca Lodge spa & hot springs. Dit hotel is gevestigd in een van de meest spectaculaire landschappen in Peru namelijk de Colca Vallei. De lodge heeft een landelijke rustieke...
 • Casa Andina Premium Puno heeft een schitterende locatie direct aan de oevers van het Titicaca meer.De ligging maakt dit een mooi en rustig hotel, waar u comfortabel verblijft in ruime kamers. De architectuur is verrassend. Zo loopt u in de openlucht begeleid...
 • Antigua Casona San Blas ligt in Cuzco op korte afstand van het centrale plein Plaza de Armas. Het hotel is gebouwd in een prachtig historisch pand met handgemaakte houten balkons en stenen patio’s. In de lounge en patio kunt u ontspannen bij de...
 • In Urubamba in het hart van de Heilige Vallei, in de directe omgeving van Cuzco, ligt hotel Las Casitas del Arco Iris. Het hotel is gevestigd in een huis met een koloniale gevel. Deze bijzondere accommodatie bestaat uit 8 bungalows en 3 tweepersoonskamers...
 • Het Casa Andina Standard Machu Picchu hotel ligt op een strategische locatie in Aguas Calientes, tegenover het treinstation en op slechts 5 minuten lopen van het busstation. Het hotel heeft dan ook een perfecte ligging om het wereldwonder Machu Picchu...
 • Diep in het regenwoud bevindt zich het Tambopata Nature Reserve, waar de Refugio Amazonas Lodge afgelegen ligt. De regenwoud-lodge is gebouwd met gebruik van natuurlijke materialen als hout, klei en palmbomen. Deze eco-lodge bestaat uit een 32 geschakelde...
 • Dit sfeervolle en karakteristieke hotel ligt in Lima in een rustige wijk aan de rand van Miraflores. Hotel Antigua Miraflores is gevestigd in een herenhuis in Spaanse koloniale stijl en ligt slechts enkele minuten lopen van het centrale park Miraflores...
Route
Een reis met vele hoogtepunten. Zo bezoekt u de interessante steden Arequipa en Cuzco, geniet u van de prachtige natuur in de Colca Canyon, vaart u over het Titicacameer, maakt u kennis met de opmerkelijke ruïnestad Machu Picchu en verblijft u in het regenwoud van de Amazone.
Jan Janse bezocht Peru

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.