Avontuurlijke ijsberen safari

8-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Zie de ijsberen van heel dichtbij
 • Wandel met ijsberen
 • Verblijf op een afgelegen plek
 • Kleinschalige lodge voor exclusiviteit
 • Unieke wandeltochten
 • Meer wild zoals kariboes, wolven, elanden

Deze reis brengt u naar de meest noordelijke punt van Canada’s provincie Manitoba, aan het Dymond meer en de Hudson Bay. Op ongeveer 15 minuten vliegen van de plaats Churchill, wacht een unieke ervaring op u. Vanwege de minimale impact van de ecolodge waar u verblijft heeft u de mogelijkheid om ijsberen van heel dichtbij te zien en te fotograferen.

Vanwege de aanwezige deskundige experts ziet u niet alleen het prachtige landschap en deze indrukwekkende dieren maar keert u ook terug naar huis met een kennis van de flora en fauna en het leven in het poolgebied. Niet alleen ijsberen zijn kenmerkend voor dit gebied, het is tevens het leefgebied van elanden, poolvossen, wolven en diverse zeldzame vogelsoorten.  

Op een aantal data is fotograaf Robert Postma aanwezig. Robert is een bekroonde landschaps- en natuurfotograaf die veel heeft gereisd door IJsland, Afrika, Zuid-Amerika en zijn thuisland, Canada. Het gebied rondom Churchill en specifiek Hudson Bay behoren tot zijn favoriete bestemmingen voor fotografie. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in boeken, reisgidsen en tijdschriften en hebben talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen. Robert komt al sinds 2010 naar Hudson Bay en is goed bekend met de natuur en landschappen. De kennis en ervaring die hij reeds heeft opgedaan maken hem een waardevolle toevoeging aan het team van Dymond Lake Ecolodge 

Data & prijzen

Daar Dymond Lake Ecolodge slechts 8 kamers heeft is er een beperkte beschikbaarheid. Derhalve zijn er vaste reisdata in oktober en november. Op een aantal data is fotografie expert Robert Postma aanwezig.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale- en binnenlandse vluchten, overnachtingen, transfers en activiteiten inbegrepen. 

Wist u dat

Ijsberen feitelijk een zwarte huid hebben. Hoewel hun vacht wit lijkt is deze feitelijk transparant. Deze zwarte huid helpt hen om de warmte van de zon vast te houden.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Winnipeg

  In de ochtend vliegt u van Amsterdam, via Toronto, naar Winnipeg, waar u aan het eind van de middag aankomt. Vanuit de aankomstterminal van de luchthaven staat in ongeveer vijf minuten wandelen bij uw hotel. Om ca. 19.00 uur volgt het diner waar u het gehele gezelschap, waarmee u deze unieke belevenis gaat ervaren, zult ontmoeten alsook uw specialistische gids.

 • Dag 2 Winnipeg - Dymond Lake Ecolodge

  Vanuit Winnipeg vliegt u naar de belangrijkste havenplaats aan de Hudsonbaai, Churchill, waar u opgewacht wordt door een van de ervaren medewerkers die u informeert over uw verdere reis naar uw avontuurlijke eindbestemming. Met een klein vliegtuig vliegt u over de historische Churchill rivier en langs de ruige kust van Hudson Bay naar een van Canada’s meest exclusieve lodges voor het zien van ijsberen en tevens uw verblijf voor de komende 4 dagen, Dymond Lake Ecolodge. Blijf tijdens de vlucht goed uitkijken naar eventuele kariboes, elanden, zeehonden, wolven en natuurlijk de grote ijsberen. Uw gastheren heten u welkom in de lodge waarna u zich kunt installeren in uw kamer. Een uitgebreide introductie en kennismaking volgt zodat u tijdens uw verblijf veilig bent, u bent tenslotte in het land van de ijsberen. Een eerste begeleide wandeling langs de ruige en indrukwekkende kustlijn van Hudson Bay geeft u een eerste beeld van waar u de komende dagen zult verblijven. Hopelijk is de avond helder genoeg om de Aurora Borealis te zien. De lodge heeft een speciale noorderlicht uitkijktoren vanwaar u dit prachtige natuurfenomeen kunt zien. Uw eerste dag in de lodge wordt afgesloten met één van de vele dagelijkse uitgebreide maaltijden, van ontbijt tot en met diner, onder het genot van de vele verhalen en avonturen van uw gastheren en gidsen.  

 • Dag 3-4 Dymond Lake Ecolodge

  Gedurende de komende dagen zult u, afhankelijk van het weer en uw interesse, genieten van een scala aangeboden activiteiten. Iedere ochtend wordt omstreeks acht uur het ontbijt geserveerd en start de eerste wandeling rond half tien. Wanneer er een ijsbeer in het kamp is, wat regelmatig voor komt, kan het zijn dat de wandeling wordt uitgesteld zodat iedereen kan kijken en foto’s kan maken. Vreemd genoeg is er nooit iemand die dat erg vindt. De wandelingen zijn in een comfortabel tempo en onderweg wordt veel gestopt om uitleg te geven, te kijken en te fotograferen. Alle wandelingen worden begeleid door de professionele en deskundige reisleiders van de lodge en organisatie. Uiteraard mogen de reisleiders de beren niet te dichtbij laten komen maar zij zijn experts in het op een veilige afstand houden van de ijsberen waarbij u toch kunt genieten van deze bijzondere dieren. Voor de lunch keert u terug naar de lodge waarna u weer op pad gaat. Over het algemeen bent u rond vier uur terug en staan er warme en koude dranken en hapjes klaar. Het uitgebreide diner wordt omstreeks zeven uur geserveerd. Het team van experts zal informatieve lezingen en prachtige diapresentaties geven en met u overleggen over de mogelijke activiteiten voor de volgende dag. Het hele gebied rondom de lodge wordt de hele nacht bewaakt. Uiteraard wordt u gewekt indien er een nachtelijk bezoek is van een van de ijsberen of bij het zien van het noorderlicht!

 • Dag 5 Dymond Lake Ecolodge - Churchill

  Na een goed ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Dymond Lake Ecolodge. Houdt uw camera gereed voor uw terugvlucht naar Churchill. Vanuit de lucht kunt u prachtige foto’s maken. Na aankomst in Churchill zal uw bagage worden opgeslagen en heeft u de dag ter besteding in Churchill. U kunt winkelen, rondwandelen en/of naar een van de vele exposities in Churchill. U verblijft in één van de sfeervolle hotels in Churchill.

 • Dag 6 Churchill - Winnipeg

  Na het ontbijt gaat u vandaag met een speciaal toendravoertuig op pad. De lunch gebruikt u onderweg bij de ijsberen. Bij terugkomst in Churchill vliegt u ‘s avonds terug naar Winnipeg waar u verblijft in het hotel.

 • Dag 7-8 Winnipeg - Amsterdam

  Rond de middag vertrekt u vanaf Winnipeg om, via Toronto, terug te keren naar Amsterdam. Hier komt u vroeg in de ochtend, de volgende dag, aan.

 • Ideaal verblijf indien u via Winnipeg op doorreis bent naar uw volgende bestemming of naar huis. Op zeer korte afstand van de luchthaven vindt u dit comfortabele boetiek hotel. Na een lange reis kunt u hier heerlijk bijkomen en ontspannen. Neem een lekker...
 • Op ongeveer 30 km ten westen van Churchill en bereikbaar met en vlucht van 15 minuten ligt Dymond Lake Ecolodge, grenzend aan Dymond Lake en Hudson Bay. U stapt in de wereld van de pooldieren waaronder ijsberen, kariboes, pool- en rode vossen, poolhazen,...
Route
Vanaf Amsterdam vliegt u eerst naar Winnipeg vanwaar u doorvliegt naar Churchill en Dymond Lake Ecolodge. Op deze unieke plek verblijf u 4 dagen om te genieten van de prachtige indrukken van het toendra landschap, het Dymond meer en de Hudson baai.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.