Avontuurlijke Gobi-woestijn

12-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.725 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklim de zandduinen van de Gobi-woestijn
 • Bezoek Karakorum, de oude hoofdstad van Genghis Khan
 • Maak kennis met de lokale nomaden
 • Bewonder de Flaming Cliffs van Bayanzag
 • Verblijf in gertenten op bijzondere locaties

Tijdens deze avontuurlijke rondreis maakt u kennis met het bijzondere Mongolië. Mongolië staat bekend als minst bevolkte land ter wereld en is erg uniek qua natuur en sfeer. De combinatie van de diverse landschappen en culturele locaties maakt deze reis zeer verrassend en interessant.

Met deze reis worden Mongoolse culturele bestemmingen gecombineerd met culturele locaties zoals Karakorum en de Zuidelijke Gobi-woestijn. De reis leidt u van de zuidelijke zandduinen terug richting Ulaanbaatar. Onderweg rijdt u door mooie valleien en groene oasis, langs de beroemde Flaming Cliffs en andere hoge gebergtes. Deze reis is volledig op lokaal vervoer gebaseerd en biedt relatief comfort, omdat deze route een reeks beter dan gebruikelijke ger-kampen heeft.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, vervoer met chauffeur en Engelssprekende gids, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. U verblijft buiten Ulaanbaatar op basis van volpension. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Mongolië heeft meer dan drie miljoen inwoners, ongeveer 60% hiervan woont in de hoofdstad Ulaanbaatar. 

Programma Accommodaties
 • Dag 1 en 2: Amsterdam - Ulaanbaatar

  Vanuit Amsterdam vliegt u met Aeroflot via Moskou naar Ulaanbaatar. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw Blue Sky Hotel gebracht, centraal gelegen bij het Sukhbaatar-plein. Tijd om bij te komen van een lange vlucht en u voor te bereiden op het avontuur dat u de komende dagen te wachten staat.

 • Dag 3: Ulaanbaatar - Dalanzadgad

  In de ochtend wordt u per privé transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar het zuiden van de Gobi-woestijn. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw accommodatie in de Yol vallei gebracht. Onderweg heeft u kans om wilde dieren te spotten, zo leeft hier namelijk de Sneeuwluipaard en haar prooien zoals het Argali schaap en de Siberische steenbok. U arriveert in een gerkamp, waar u een heerlijke lunch staat te wachten. De rest van de dag kunt u samen met uw gids een mooie wandeling maken door de vallei.

 • Dag 4: Zuid Gobi - Havtsgait

  Na een heerlijk ontbijt stapt u in de auto voor de rit naar Havtsgait. Dit is een afgelegen gebied, waar u meerdere rotstekeningen kunt bewonderen van maar liefst 5000 tot 6000 jaar geleden. U beklimt een steile helling naar een prachtig uitkijkpunt over de Gobi vlaktes. Hier liggen de hoekige rotsblokken met tekeningen van ruiters op paarden. Met uitzicht op het uitgestrekte landschap geniet u van een picknick lunch.

 • Dag 5: Hongor Zandduinen

  Vandaag maakt u een rit van 220 km door de Mongoolse landschappen. U rijdt langs de Gurvansaikhan-gebergte en over haar uitgestrekte vlaktes. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten en is er regelmatig tijd voor een fotostop. Wanneer u de zandduinen nadert lijken ze te groeien in omvang. De gigantische zandduinen strekken zich wel 150 km van noordwest naar zuidoost en zijn soms wel 80 meter hoog. U keert terug naar uw gerkamp. In de buurt van het kamp wonen lokale nomaden en heeft u zelfs de gelegenheid om hen te ontmoeten en van dichtbij te zien hoe zij leven. Zodra de zon onder gaat zijn de mooie vormen van de zandduinen goed te zien, wat gegarandeerd een magisch beeld oplevert.

 • Dag 6: Hongor Zandduinen - Bayanzag

  U reist deze ochtend richting het noorden en bezoekt de zogenaamde 'Flaming Cliffs'. De Amerikaanse ontdekkingsreiziger gaf deze bergpartij de naam vanwege de rode en oranje-kleurige bergen. Met name met zonsondergang is dit een indrukwekkend uitzicht. U rijdt door naar Bayanzag, een stadje waar eeuwenoude dinosaurusfossielen zijn gevonden. U verblijft in een comfortabel gerkamp.

 • Dag 7: Bayanzag - Ongi

  Uw reis naar het noorden wordt voortgezet, een mooie rit door wederom bijzondere landschappen. In de middag arriveert u bij de ruïnes van het Ongi klooster, gelegen in de rotsachtige woestijn langs de Ongi rivier. De rivier is het grootste gedeelte van het jaar drooggevallen. U verblijft in een eenvoudig gerkamp.

 • Dag 8: Ongi - Karakorum

  Vandaag maken de woestijnlandschappen plaats voor groene landschappen tijdens uw rit naar Karakorum. Dit plaatsje was ooit de hoofdstad van het Mongoolse Rijk, gesticht door Genghis Khan en zijn nakomelingen. U verblijft in een gerkamp en kunt de bijzondere overblijfselen van de stad bewonderen.

 • Dag 9: Karakorum - Erdenezuu en Shankh kloosters

  Verken het oude Karakorum, die 13e eeuwse hoofdstad van het Mongoolse Rijk. Ögedei, de zoon van Genghis Khan bouwde deze ooit zo bruisende multiculturele stad. Uiteindelijk heeft de machtige Kublai Khan Karakorum ingeruild voor Beijing, waardoor de Mongoolse stad in verval kwam. In de buurt van deze stad staat het grootste klooster van Mongolië Erdenezuu. Deze zou 200 jaar later zijn gebouwd uit ruïnes van Kharkhorum. Inmiddels is Erdenezuu een boeddhistische plek, omgeven door 108 stoepa's. Deze prachtige religieuze plekken bieden u de mogelijkheid om de monniken te observeren terwijl ze hun gebeden en rituelen uitvoeren. U luncht aan de oevers van de Orkhon-rivier voordat u in de namiddag terugkeert naar het gerkamp.

 • Dag 10: Karakorum - Ulaanbaatar

  U reist naar Khogno Khan, waar u de kleine tempel Erdenekhamba bezoekt. Deze tempel is recentelijk gebouwd en ligt in een groene oasis. Vanaf hier is het mogelijk om een korte wandeling te maken naar de ruïnes van het Övgön klooster te bezoeken, omgeven door grote rotsen. Na een smakelijke picknicklunch rijdt u terug naar het gerkamp in Karakorum.

 • Dag 11: Karakorum - Ulaanbaatar

  De indrukwekkende reis door de natuurlandschappen van Mongolië ruilt u in voor de hoofdstad Ulaanbaatar. Onderweg maakt u nog een stop aan de Bayan Nuur steppe-meer voor een smakelijke picknick lunch. Vervolgens arriveert u in de miljoenenstad, waar veel verkeer is en waar bijna de helft van alle Mongoolse inwoners leven. De afgelopen jaren hebben steeds meer inwoners ervoor gekozen om het platteland achter te laten en een ander leven op te bouwen in deze hoofdstad. Maak een wandeling om het Sukhbaatar-plein, omgeven door staatsgebouwen uit de Sovjet-tijd en beelden van Genghis Khan en Damdin Sukhbaatar of geniet van een drankje vanuit de Lounge Bar in uw luxe Blue Sky Hotel.

 • Dag 12: Ulaanbaatar - Amsterdam

  In de ochtend wordt u middels een transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar gebracht. Hiervandaan vliegt u met Aeroflot via Moskou naar Amsterdam. Welkom thuis na een indrukwekkende reis door het avontuurlijke Mongolië.

 • Aan het Sukhbaatar-plein in Ulaanbaatar ligt het Blue Sky Hotel. Op deze strategische locatie herkent u het hotel aan de vorm van een zeilboot en straalt de elegantie er van af. De mooi ingerichte kamers zijn voorzien van comfortabele bedden en hebben...
 • Het Gobi Oasis Gerkamp ligt op 10 km van Dalanzadgad, in de klassieke woestijn setting van rode zanden en complete leegheid. U verblijft hier in een wat luxer Gerkamp, waar de 'Gers' gemaakt zijn van hout. Het Gerkamp biedt ecologische sanitaire voorzieningen...
 • Het Gobi Erdene Gerkamp is een eenvoudig gerkamp, maar beste in zijn soort in de buurt van de Hongor zandduinen in de Gobi-woestijn. Het kamp biedt naast traditionele Gertenten ook houten cabines, deze zijn voorzien van een ensuite. De kamer is eenvoudig,...
 • Gelegen in de ''middle of nowhere'' staat de Gobi Naran Gerkamp. Hier verblijft u in een deluxe ger met ensuite, voorzien van alle benodigdheden. Het nette restaurant serveert traditionele gerechten. De eenvoud van dit verblijf past bij de lege omgeving....
 • Genomineerd als beste Gerkamp van Mongolië verblijft u in de comfortabele en traditionele Gertent. Het restaurant serveert gezonde gerechten, bereid met verse producten van lokale aanbieders. Het Gerkamp is zeer bewust bezig om zo ecologisch mogelijk...
 • In dit fijne Gerkamp verblijft u in een deluxe Ger, waar een ensuite aan is toegevoegd. De Gers zijn traditioneel ingericht met het oranje meubilair. Wanneer het 's nachts frisser wordt, zal de kachel voor u worden aangezet, zodat u van een fijne nachtrust...
Route
Vanuit Ulaanbaatar neemt u een vlucht naar Dalanzadgad, gelegen in het zuiden van de Gobi woestijn. U reist richting het wester, door de Yol vallei naar de Gurvansaikhan bergen. Hier vindt u tevens de Hongor Zandduinen, waarvandaan u naar Bayanzag afreist. Onderweg rijdt u door prachtige landschappen terug naar het noorden, langs bekende plekken zoals Karakorum en Khogno Khan
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.