Authentiek Newfoundland

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.945 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf op Fogo Island
 • Wandel door pure, ongerepte natuur in o.a. Gros Morne N.P.
 • Ontdek een onbekend deel van Canada
 • Kans om walvissen te spotten
 • Duik in de bijzondere en veeldzijdige historie
 • Overnacht in een vuurtorenwachterswoning

Newfoundland is een van de meest onbekende regio's van Canada. Toch ligt het relatief dicht bij Nederland. De provinciehoofdstad St. John's is zelfs de oudste nederzetting van Noord-Amerika en was ooit in handen van Michiel de Ruyter. Desondanks treft u op Newfoundland hoofdzakelijk ongerepte natuur.

Bent u op zoek naar een originele reisbestemming? Een plek die veel mensen misschien niet direct op de kaart kunnen aanwijzen? Maar waar men wel een bekende taal spreekt en u qua comfort niet hoeft in te leveren? Dan is Newfoundland wellicht de juiste keuze. De bewoners zijn uiterst vriendelijke en delen hun eiland graag met reizigers. Hoewel de natuur met haar bergen, fjorden, rotskliffen, walvissen en mogelijk zelfs langsdrijvende ijsbergen indruk zal maken, is ook de geschiedenis boeiend. U treft er sporen van oude volken als de Inuit, indianen en zelfs Vikingen. U slaapt bovendien in een aantal hele bijzondere accommodaties die de verstilde sfeer nog meer benadrukken. Laat u verrassen door deze uithoek van Canada.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, autohuur en diverse excursies inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat
 • Het eiland Newfoundland is in oppervlakte ongeveer drie keer zo groot als Nederland, maar er wonen nog geen half miljoen mensen.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - St. John's

  De reis naar Newfoundland gaat via London naar St. John's. Bij aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie. 

 • Dag 2 St. John's

  In St. John's woont het merendeel van de inwoners van Newfoundland. Het is daardoor een gezellige stad met diverse restaurants en pubs. Een bezoekje aan de vermaarde George Street mag u niet overslaan. Daarnaast zijn de botanische tuinen bezienswaardig. De stad werd oorspronkelijk gesticht door de Engelsen en was in de 17e eeuw zelfs even in handen van de Hollandse zeevaarder Michiel de Ruyter.

 • Dag 3 St. John's -Trinity

  U volgt de bezienswaardige kustroute langs Conception Bay naar het charmante plaatsje Brigus. Dit was de woonplaats van de bekende Arctische ontdekkingsreiziger Captain Bob Bartlett. In Brigus zijn Hawthorne Cottage, Ye Olde Stone Barn Museum en The Tunnel aanraders om te bezoeken. Uw eindbestemming is Trinity dat de architectuurhoofdstad van Newfoundland vormt.

 • Dag 4 Trinity

  Voor de kust van Newfoundland trekken veel walvissen voorbij. Trinity is een uitstekende locatie om de zee op te gaan voor een walvissafari. In de middag kunt u de omgeving verder verkennen. In deze streek zijn een aantal tv-series en films opgenomen waaronder de film 'Shipping news' met Judi Dench en Kevin Spacey. Wie interesse heeft in de historie kan bij Cape Random zien hoe het leven er rond 1800 uit zag voor de inwoners. 

 • Dag 5 Trinity - Twillingate

  De route leidt u vandaag naar Terra Nova National Park, dat een goed voorbeeld is van het kenmerkende landschap op Newfoundland. Ruige kliffen en beschutte baaien worden afgewisseld met beboste heuvels en moeraslanden. U kunt visarenden, elanden en zelfs lynxen tegenkomen. U overnacht in het kleurrijke vissersplaatsje Twillingate waar de Long Pont vuurtoren een blikvanger is. 

 • Dag 6 Twillingate - Fogo Island

  Na het ontbijt rijdt u naar een plaatsje met de veelzeggende naam 'Farewell' om er op de veerboot naar Fogo Island te stappen. Ondanks de afgelegen ligging stond het reeds in de 16e eeuw op de kaart van Franse vissers. De sfeer is er puur en authentiek gebleven.

 • Dag 7 Fogo Island

  U overnacht in een hele bijzondere accommodatie 'in the middle of nowhere'. De Fogo Island Inn is een modern gebouw dat er haast buitenaards uitziet in het ruige landschap. Het respect en de waardering voor de lokale cultuur komt tot uiting in de maaltijden die met verse vis, bessen en kariboe worden bereid, maar ook de lokale ambachten zoals houtbewerking en quilt maken worden omarmd. Op Fogo Island kunt u uitgebreid wandelen over oude paden en langzaam afdwalen in de tijd. 

 • Dag 8 Fogo Island - Gros Morne National Park

  U vaart terug naar Newfoundland en stapt weer in de auto voor het vervolg van uw reis over Newfoundland. De Vikingroute brengt u naar Gros Morne National Park, dat sinds 1987 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat vanwege de indrukwekkende geologische formaties. Het is een uitstekend wandelgebied met meer dan 19 wandelroutes die samen meer dan 100 kilometer lengte tellen. 

 • Dag 9 Gros Morne National Park

  U heeft een hele dag om in de natuur door te brengen. Een aantal mooie locaties zijn Norris Point en Rocky Harbour. U kunt ook een boottocht maken om de spectaculaire Western Brooke Gorge te bekijken of een helikoptervlucht maken. 

 • Dag 10 Gros Morne National Park - Quirpon Island

  Volg de weg naar het noordelijke schiereiland en stop onderweg bijvoorbeeld bij Port au Choix. Hier vindt u sporen van Inuit en indianenvolken die hier tot wel 6000 jaar geleden leefden en voorbijtrokken. Het is een bijzondere, archeologische vindplaats. In de loop van de middag gaat u weer aan boord van een boot die u naar Quirpon Island brengt. Hier verblijft u in een originele vuurtorenwachterswoning. Wederom een hele speciale locatie om te overnachten. 

 • Dag 11 Quirpon Island

  Geniet van de rust en de ruimte en de natuur om u heen. Misschien ziet u nog wel walvissen voorbij zwemmen. Afhankelijk van het seizoen kunt u orka's, dwergvinvissen en bultrugwalvissen tegenkomen. Het is zelfs mogelijk dat u drijvende ijsbergen ziet. 

 • Dag 12 Quirpon Island - Gros Morne National Park

  U laat de stilte achter op Quirpon Island en keert terug naar Gros Morne National Park. Deze dag kunt u in de Vikinghistorie duiken. L'Anse aux Meadows is de enige Noord-Amerikaanse plek waarvan is vastgesteld dat er een oorspronkelijke Vikingnederzetting was. Bij Norstead Viking Village is nagebootst hoe het Vikingleven er 1000 jaar geleden uit gezien heeft. 

   

 • Dag 13 Gros Morne National Park - Deer Lake

  U kunt de dag in de natuur doorbrengen en eventueel een zodiactour ondernemen naar de Tablelands. Dit is de streek waar Gros Morne National Park haar Werelderfgoedstatus aan te danken heeft vanwege de geologische structuur en het uitzonderlijke berglandschap.

 • Dag 14-15 Deer Lake - Amsterdam

  De kans is groot dat Newfoundland een bijzonder plekje in uw reizigershart heeft verworven. De echtheid en pure spirit zoals u die hier heeft beleeft, komt u bijna nergens ter wereld meer tegen. Met gemengde gevoelens neemt u wellicht afscheid om terug te keren naar Nederland.

 • Aan de oostkust van Newfoundland, vlakbij het centrum van St. John’s, ligt deze sfeervolle bed and breakfast. De woning uit 1920 is gelegen in een grote groene tuin tussen de bomen en heeft een Schots geïnspireerde stijl. U heeft keuze uit...
 • Verschillende panden met architectuur die kenmerkend is voor Trinity Bay in de periode van 1850 tot 1900. Gelegen op een heuvel in Port Rexton en uitkijkend over Ships Cove. Vier type kamers variërend in uitzicht en interieur voorzien van ensuite badkamer....
 • Het moderne sprookje van Fogo Island InnHet verhaal van Fogo Island Inn is even inspirerend als opmerkelijk en zou niet misstaan als filmscript voor een feel good movie. We nemen u mee terug in de tijd en belichten hoe passie, geloof, verbondenheid en...
 • Neddies Harbour Inn ligt in het hart van Gros Morne National Park aan de westkant van Newfoundland. Het verblijf bevindt zich aan de wateren van de Bonne Bay Fjord. In de omgeving kunt u uitstekend wandelen, fietsen en zijn er tal van activiteiten mogelijk...
 • Een verblijf in de Quirpon Lighthouse Inn is een avontuurlijke ervaring. U verblijft op Quirpon Island, een rotsig en ruig eiland in het uiterste noorden van Newfoundland, afgezonderd van de bewoonde wereld. De enige manier om het verblijf te bereiken...
 • Verdeeld over twee gebouwen vindt u Water Suites, gelegen aan het water met kitchenette en terras over het water. En Wharfside Suites, gelegen tegenover de werf, een romantisch onderkomen met kitchenette en terras. Deze suites vormen samen Seaside Suites,...
Route
U maakt een reis over het Canadese eiland Newfoundland. Uw reis begint in de hoofdplaats St. John's. Vandaar maakt u een verkenningstocht op zoek naar walvissen, ongerepte natuurlandschappen en vikinghistorie.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.