Authentiek Laos en Bruisend Bangkok

21-daagse reis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 8.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van de reis

 • Ontmoet de etnische stammen van Laos
 • Luxe, kleinschalige accommodaties
 • Bezoek de UNESCO stad Luang Prabang
 • Ontdek het Bolaven Plateau
 • Bruisend Bangkok
 • Charmant Vientiane

Ervaar tijdens deze 21-daagse het authentieke Laos en de bruisende stad Bangkok. Leer meer over de unieke cultuur en oude ambachten. Ontmoet de etnische minderheden rondom Muang La en bezoek Luang Prabang, genoemd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verblijf in mooie en unieke accommodaties. Sluit uw reis af met een paar dagen Bangkok, een bruisende stad welke u geheel op uw eigen tempo mag ontdekken.

Ervaar tijdens deze 21-daagse het authentieke Laos en de bruisende stad Bangkok. Leer meer over de unieke cultuur en oude ambachten. Ontmoet de etnische minderheden rondom Muang La en bezoek Luang Prabang, genoemd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verblijf in mooie en unieke accommodaties. Sluit uw reis af met een paar dagen Bangkok, een bruisende stad welke u geheel op uw eigen tempo mag ontdekken.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten, transfers en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Er meer dan 60 verschillende etnische groepen leven in Laos? 

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam – Pakse - Champasak

  Vandaag gaat uw bijzondere reis van start. U vliegt met KLM in de economyclass naar Bangkok waar u de volgende dag landt. Hier stapt u over op uw vlucht met Lao Airlines naar Pakse. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar uw accommodatie in Champassak gebracht.  

 • Dag 3: Champasak - 4000 Islands

  Bezoek vandaag Si Phan Don, oftwel 4000 Islands. Dit is een verzameling bewoonde en onbewoonde eilandjes in de Mekong rivier. De grootste en bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Det en Don Khon (Don betekent eiland). Don Khong is het grootste en meest ontwikkelde eiland. U rijdt naar Ban Nakasang, waar u aan boord gaat en vaart aansluitend naar Don Khong. Aangekomen stapt u in een tuc tuc, waarmee u rijstvelden en lokale boeren passeert. Geniet van de mooie uitzichten. De volgende stop is de Lipi watervallen. Hierna gaat u weer aan boord en vaart u verder over de Mekong. Indien u geluk 3 heeft spot u de Irrawaddy dolfijnen. Hierna stop u voor een lokale lunch en reist u aansluitend terug naar uw lodge.

 • Dag 4: Champasak – Bolaven Plateau

  Na het ontbijt vertrekt u naar het Bolaven Plateau, een bergachtig gebied dat de thuisbasis is van tientallen bergstammen, watervallen en thee plantages. De eerste stop is bij de Tad Fane en Tad Yuang watervallen. Deze indrukwekkende watervallen zijn gelegen aan de rand van het beschermde Dong Hua Sao gebied op circa 38 kilometer van Pakse. Uw volgende stop is in Paksong, de kleine hoofdstad van de koffie. Hier brengt u een bezoek aan het Sinouk Coffee Resort waar u een rondleiding krijgt door de koffieplantages en uitleg krijgt over het verwerkingsproces. Op de terugweg sluit u de dag af met uw laatste bezoek aan Tad Lo, drie indrukwekkende watervallen. 

 • Dag 5: Champasak - Vientiane

  In de ochtend brengt u een bezoek aan Wat Phou. Wat Phou behoorde vanaf het begin van de 10e eeuw tot het Khmer Koninkrijk met als centrum Angkor, dat bijna geheel Thailand, Laos en Cambodja omvatte. De hoofdreligie was oorspronkelijk het Hindoeïsme, maar later bekeerden de Khmer zich tot het Theravada Boeddhisme (de stroming die in Zuidoost-Azië en Sri Lanka gevolgd wordt). Wat Phou werd vanaf dat moment gebruikt als boeddhistische tempel. En ook nu is het behalve een archeologische Word Heritage site ook een levende tempel. De Lingam is vervangen door beelden. U wordt aansluitend per privétransfer naar de luchthaven van Pakse gebracht en vliegt aansluitend naar Vientiane. 

 • Dag 6: Vientiane

  U gaat vandaag de verborgen charme van Vientiane ontdekken. Vientiane betekent ook wel 'de stad van sandelhout'. U ontbijt in het hotel, waarna u een bezoek brengt aan de belangrijkste monumenten van de hoofdstad, die de moeite meer dan waard zijn. Zo bezoekt u diverse tempels, waaronder Wat Sisaket, de oudst overgebleven tempel van Vientiane en de enige die de verwoestingen door de Siamezen in 1828 heeft doorstaan.  Even verderop treft u Wat Phra Keo, een uniek bouwwerk en Wat Simuang, de populairste tempel van Vientiane. Na de lunch bezoekt u het Cope Center. Dit is het bezoekerscentrum van Cope, een organisatie die slachtoffers van onder andere clusterbommen en (verkeers) ongelukken helpt. Daarnaast bezoekt u één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Vientiane, de triomfboog, oftewel de Patuxai. Dit monument is door de Franse regering geschonken en lijkt op een kleine versie van de Arc de Triomphe. Vanaf de top van het monument kunt u genieten van een prachtig panorama uitzicht over de stad. Een indrukwekkende en leerzame dag! 

 • Dag 7: Vientiane- Vang Vieng

  Na het ontbijt begint u aan een mooie rit richting het Noorden. De totale reistijd bedraagt ongeveer 3,5 uur. In de namiddag steekt u de Nam Song rivier over richting Tham Pou Kham en bezoekt een grot met een Boeddha. Sluit uw avond af bij het hotel met een verfijnd drankje en een adembenemend uitzicht over de rivier.  

 • Dag 8: Vang Vieng - Xieng Khouang

  Na uw ontbijt begint uw tocht naar de provincie Xiengkhouang. De reistijd bedraagt ongeveer 6-7 uur. In de middag brengt u een bezoek aan het museum van MAG, de Mines Advisory Group. 

 • Dag 9: Xieng Khouang

  U gaat vandaag op pad om de beroemde en mysterieuze Plain of Jars te verkennen. Verdeeld over 3 plaatsen vindt u hier meer dan 500 enorme stenen kruiken. U begint met Site 1, waar zich de meeste kruiken bevinden. Vervolgens gaat u naar Site 2, dat zich op een beboste helling bevindt, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op het omliggende landschap. Via een pad loopt u omhoog naar Site 3. De wandeling gaat verder door het platteland, langs dorpjes en door rijstvelden. U bezoekt vandaag ook enkele lokale dorpjes, zoals het dorpje Tha Chok, waar de lokale bewoners de scherven en resten van bommen uit de Vietnam Oorlog hebben gebruikt voor het maken van allerlei gebruiksvoorwerpen, zoals hekwerken en bloempotten. Tenslotte bezoekt u enkele bezienswaardigheden in Muang Khoune, de voormalige hoofdstad van het district. 

 • Dag 10: Xieng Khouang – Luang Prabang

  Vandaag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en reist u naar Luang Prabang. De totale reistijd inclusief een picknicklunch bedraagt circa 6 uur. U rijdt door een afgelegen bergachtig gebied met diverse dorpjes van minderheidsgroeperingen. Onderweg is er de mogelijkheid om te stoppen om een of meerdere van deze dorpjes te bezoeken. 

 • Dag 11: Luang Prabang - Pak Ou – Muang La

  Na uw ontbijt vertrekt u samen met uw gids en chauffeur en bezoekt u de Pak Ou grotten. Deze grotten liggen op ongeveer 25 kilometer van Luang Prabang, waar de Nam Ou en de Mekong samenkomen. Vervolgens maakt u een stop bij Ban Xang Hay, een dorpje waar ze de lokale rijstwijn maken. Vervolgens reist u in circa 5 uur naar uw accommodatie in Muang La. 

 • Dag 12: Muang La

  Vandaag gaat u met uw privégids de omgeving en lokale dorpjes van Muang La verkennen. Allereerst bezoekt u het volledig geïsoleerde dorp, Ikhos. Deze etnische groep is afkomstig uit Tibet en Yunnan en de dorpelingen hebben weinig toeristen gezien. U leert meer over het dagelijkse leven van de dorpelingen en op welke manieren ze nog steeds oude rituelen volgen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Ikhos, gelegen op 1000 meter boven zeeniveau, is tevens de ideale locatie voor een picknicklunch. Na de lunch wandelt u in circa 45 minuten naar het Hmong-dorp Ban Tauser. U wandelt naar een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht. 

 • Dag 13: Muang La

  Vandaag gaat u per 4x4 jeep twee typische gemeenschappen van Laos bezoeken, namelijk Kamu Village van Houay Ho en Yang Village van Long Ya. De tocht er naartoe is geweldig. U heeft u een adembenemend uitzicht. Dwaal door de dopen, langs rijstvelden, over bamboe bruggen en eindigt de dag met een bezoek aan de Wat Hoytinphabath tempel, waar u een 35 meter lange Boeddha vindt, voordat u weer wordt teruggebracht naar uw accommodatie. U wandelt vandaag rond de 5 uur. 

 • Dag 14: Muang La – Luang Prabang

  Na uw ontbijt reist u in circa 5-6 uur terug naar Luang Prabang. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. 

 • Dag 15: Luang Prabang

  Vandaag gaat u per tuc tuc in een halve dag de omgeving van Luang Prabang verkennen. Deze tocht brengt u onder andere langs lokale markten en eeuwenoude tempels. De stadstour begint bij het Museum voor Traditionele Kunst en Etnologie, dat vertelt over de rijke diversiteit van etnische minderheden in Laos.  De volgende stop is bij het Keizerlijke paleis dat nu een Nationaal Museum is waarbij u de geschiedenis van Laos leert kennen. U bezoekt ook de Wat Mai Tempel en Wat Visoun. De wandeltocht gaat langs de oever van de Nam Khan Rivier. Geniet van de prachtige uitzichten en de vele monniken die onderweg voorbijwandelen. De laatste stop is de Wat Xieng Thong Tempel. Deze tempel met zijn sierlijke daken is ongetwijfeld een van de mooiste tempelcomplexen van Zuidoost-Azië.  Hierna keert u terug naar uw hotel en heeft u de middag ter vrije besteding. Strijk neer op een van de vele terrasjes aan de rivier. 

 • Dag 16: Luang Prabang

  Begin deze ochtend vroeg met deze spirituele ervaring in Luang Prabang. U neemt deel aan de aalmoezenceremonie. Deze dagelijkse ceremonie wordt beoefend in het hele land. Boeddhisten geloven dat ze, met het geven van aalmoezen aan de monniken, deugd en een goed karma daarvoor terugkrijgen. Let op de lokale bevolking als ze offers brengen aan de in het oranje geklede monniken, in het vroege ochtend licht. 

  Uw volgende bezoek is de Kuang Si waterval. Het is hier mogelijk om naar de top de klimmen, te zwemmen en alleen heerlijk te ontspannen. Hier geniet u van een picknick lunch. 

 • Dag 17: Luang Prabang – Bangkok

  U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht en vliegt vanaf Luang Prabang naar Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven wordt u begroet en begeleid naar een VIP gedeelte met een fast-track voor de paspoortcontrole en bagage. De gids wacht op u in de terminal brengt u per privétransfer in circa 1 uur naar uw accommodatie. 

 • Dag 18: Bangkok

  Onder begeleiding van een lokale gids gaat u vandaag de drukke straten en hoogtepunten van Bangkok verkennen middels diverse lokale transportmogelijkheden. U reist onder andere per Skytrain en underground. U vaart per busboot door de grachten van Bangkok om dichterbij de locals te komen en in de middag brengt u per Tuk Tuk een bezoek aan de beroemde tempel What Po en het Grand Palace. 

 • Dag 19 & 20: Bangkok

  Dagen ter vrije besteding om deze bruisende metropool te verkennen.  

 • Dag 21: Bangkok – Amsterdam

  Na uw ontbijt wordt u per privétransfer naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Bij aankomst op de luchthaven wordt u begroet en begeleid naar een VIP gedeelte met een fast-track voor de paspoortcontrole en bagage afgifte. U vliegt met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam waar u in de avond landt.  

 • Het charmante Ansara Hotel ligt in aan een rustig laan in het historische centrum. Op loopafstand bevinden zich de beroemde Mekong rivier en andere bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over kamers en suites voorzien van alle comfort. Qua inrichting...
 • Aan de oever van de Mekong rivier ligt het stijlvolle River Resort. Vanaf de riverside villa heeft u prachtig uitzicht op de rivier en de pondside villa biedt een ongekend mooi uitzicht op de rijstvelden. Hier komt u even volledig tot rust in de natuur....
 • Het kleinschalige 3 Nagas hotel ligt in het centrum van Luang Prabang. De kamers zijn verdeeld over twee goed onderhouden, tegenover elkaar liggende huizen. De kamers zijn sfeervol ingericht en hebben een Laotiaanse stijl. Terwijl u 's ochtends ontbijt,...
 • Muang La Resort ligt aan de oever van de idyllische Nam Pak rivier, omringd door groene bergen. Het is een oase van rust in het noorden van Laos. De traditionele, houten kamers zijn individueel ingericht en laten het multiculturele karakter van de omgeving...
 • The Peninsula Bangkok ligt aan de oevers van de Chao Phraya Rivier. Met de gratis veerboot (een traditionele ‘rice barge’) bent u in vijf minuten bij het Skytrainstation Saphan Taksin aan de overkant van de rivier. Dankzij deze locatie heeft u vanuit...
Route
Een authentieke rondreis per privéchauffeur door Laos en Thailand. Start uw reis in het zuiden van Laos in Pakse, terwijl u langzaam naar boven reist en de charmante steden Luang Prabang en Vientiane aandoet. Kom in aanraking met de lokale bevolking en sluit uw reis af in het levendige Bangkok.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.