Authentiek Guatemala

14-daagse rondreis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 8.775 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Kleurrijk Antigua
 • Mysterieus Lake Atitlán
 • Prachtige Maya ruïnes Tikal
 • Luxe tented Camp
 • Fietsend door prachtige berglandschap en de schilderachtige Mayadorpen
 • Ontmoeting met inheemse bevolkingsgroepen

Ontdek het ongerepte Guatemala tijdens deze reis op authentieke wijze. Bij deze reis draait het letterlijk om de reis, niet om de bestemming. U start uw reis in Flores, waar u diverse Maya complexen bezoekt. Vervolgens wordt u naar Lanquín gebracht, waar u verblijt op een unieke locatie, een prachtige tented camp. In Nebaj en Huehuetenango maakt u kennis met de inheemse bevolking en leert u meer over de cultuur en tradities. Sluit uw reis af in het fleurige Antigua.

Ontdek het ongerepte Guatemala tijdens deze reis op authentieke wijze. Bij deze reis draait het letterlijk om de reis, niet om de bestemming. U start uw reis in Flores, waar u diverse Maya complexen bezoekt. Vervolgens wordt u naar Lanquín gebracht, waar u verblijt op een unieke locatie, een prachtige tented camp. In Nebaj en Huehuetenango maakt u kennis met de inheemse bevolking en leert u meer over de cultuur en tradities. Sluit uw reis af in het fleurige Antigua.  

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale vluchten, vervoer ter plaatse, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen. 

Wist u dat

De ruïnestad Tikal werd vanaf de 4e eeuw voor Christus tot de 10e eeuw na Christus bewoond door de Maya-beschaving.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Guatemala stad - Flores

  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Guatemala city. Maak u klaar voor een prachtige reis. Bij aankomst vliegt u direct door naar Flores, waar u per transfer naar uw accommodatie wordt gebracht.  

  Welkom in Guatemala! 

 • Dag 2: Flores

  Yaxhá, een van de grootste Maya-complexen in Guatemala, bevat meer dan 500 gebouwen, waaronder negen tempels en een van de weinige piramidecomplexen buiten Tikal. Uw avontuur omvat een beklimming van Tempel 216 (37 meter / 121 voet), die een panorama van 360 graden biedt over het bladerdak van het regenwoud, de nabijgelegen piramides en twee glinsterende meren. U verkent ook het minder bezochte deel van de site voordat u aan boord gaat van een boot om de kleine eilandruïnes in Topoxte te bezoeken. Terwijl de zon achter deze site ondergaat, nemen de dicht gehulde tempels en structuren u even mee naar een ander tijdperk. Geniet daarna van een drankje en de zonsondergang voordat u doorgaat naar Melchor de Mencos en Belize. 

 • Dag 3: Flores

  Een van de langst bewoonde Maya-sites (sommige stichtingen dateren uit 2000 voor Christus), Uaxactún, is het oudste complete Maya complex dat tot nu toe is ontdekt. Na een rondleiding door de archeologische vindplaats, bezoekt u de gemeenschap en geniet u van een traditionele lunch bereid met lokale ingrediënten. 'S Middags verkent u de prachtige jungle-ruïnes van Tikal, dit is UNESCO-werelderfgoed. De dag wordt afgesloten met een beklimming van Tempel IV voor een fantastisch uitzicht. Terwijl u geniet van de zonsondergang wordt er een picknick voor u bereid op de top van de tempel. 

 • Dag 4: Flores – Lanquín

  Vandaag wordt u per transfer met uw gids naar Lanquín gebracht. Aan het begin van de middag kunt u neerstrijken in het Beyond Expeditions Camp, waar met een koud drankje een verfrissend welkom op u staat te wachten. Na even ontspannen in uw accommodatie, wordt u Candelaria Caves. Aangenomen dat het het langste grottensysteem in Latijns-Amerika was, beschouwde de oude Maya's het als de toegang tot de onderwereld, Xibalbá. Om deze grotten te bezoeken maakt u een wandeling en laat u zich meevoeren met een opblaasbare band door deze fascinerende ondergrondse wereld. De tour wordt gevolgd door een lunch in een lokaal restaurant. Hierna wordt u  meegenomen naar de unieke stalactieten en stalagmieten van Lanquín Caves en bent u getuige van de schemervlucht van duizenden vleermuizen. 

 • Dag 5: Lanquín

  Na het ontbijt brengt uw gids u naar het adembenemende Semuc Champey. Een steile tocht naar een uitkijkpunt zal wandelaars belonen met een spectaculair uitzicht, terwijl de helderblauwe baden verbonden door kleine watervallen de perfecte plek creëren voor een ontspannende duik en picknicklunch (inbegrepen). Na uw bezoek wordt u naar het kleine stadje Cobán gebracht.  

 • Dag 6: Lanquín - Huehuetenango

  U verlaat het prachtige kamp achter u en reist verder in de richting van de Cuchumatanes bergen. Hier verblijft u in het rustig gelegen Unicornio Azul. Onderweg stopt u bij diverse dorpjes om kennis te maken met haar cultuur. 

 • Dag 7: Huehuetenango

  Vandaag gaat u even terug in de tijd, u maakt kennis met het Maya volk Ixil en leert meer over hun eeuwenoude tradities, kleurrijke kledij en opmerkende taal. De Ixil driehoek beslaat de steden Nebaj, San Juan Cotzal en Chajul. In deze regio gekleurd door de burgeroorlog, echter tegenwoordig een rustige bestemming waar de lokale bevolking zich nog steeds vasthoudt aan de traditionele manier van leven. Wandel over de pleinen, bezoek lokale markten en leer meer over het dagelijks leven.  

 • Dag 8: Huehuetenango – Lake Atitlán

  Na uw ontbijt verlaat u het rustieke Unicornio Azul en wordt u per transfer naar Lake Atitlán gebracht. Onderweg maakt u een stop bij Totonicapan. Deze stad ligt diep in de prachtige Maya-hooglanden en staat bekend om haar verscheidenheid aan ambachten. Samen met uw gids maakt u een wandeling door deze stad, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Don Miguel Hernández, die gigantische houten weefgetouwen gebruikt om mooi, kleurrijk textiel te maken, of een keramiekworkshop waar kleiplaten met de hand worden gemaakt op aardewerkwielen. Na uw bezoek aan dit indrukwekkende stadje wordt u naar uw accommodatie bij Lake Atitlán gebracht. 

 • Dag 9: Lake Atitlán

  U wordt door een Engelssprekende privégids bij uw accommodatie opgehaald. Met een motorboot maakt u een tocht over Lake Atitlán naar Santa Cruz La Laguna, een klein Kakchiquel-dorp omgeven door bergen. U gaat per kajak het meer op en ziet hoe Kakchiquel-vissers lijnen uitwerpen vanuit hun "cayucos" (kleine visserskano's) terwijl watervogels boven hen cirkelen. Na uw kajaktocht wandelt u de steile, met bos bedekte berghelling van Santa Cruz op en vervolgt u uw tocht langs een versleten pad naar het dorp Jaibalito. Zittend aan de waterkant biedt Jaibalito adembenemende panorama's van het meer en de hoge vulkanen. (Denk eraan dat bewolking of mist uw uitzicht kan beïnvloeden.) Na het verkennen van het kleine dorp, gaat u per motorboot naar Santiago voor de lunch en een bezoek aan de inheemse heilige van Guatemala, Maximón. Vervolgens gaat u terug naar het dok voor een boottocht naar San Juan, waar u een weverij, medicinale kruidentuinen en lokale kunstenaars gaat bezoeken. 

 • Dag 10: Lake Atitlán

  U verlaat de gebaande paden en bezoekt samen met uw Engelssprekende privégids twee schilderachtige Mayadorpen met uitzicht op het meer van Atitlán. U gaat per boot het meer op naar Santa Cruz la Laguna, een klein Kaqchikel-dorp waar het project Amigos de Santa Cruz inwoners van alle leeftijden helpt hun leven te verbeteren. Tijdens uw bezoek aan Santa Cruz heeft u een spectaculair uitzicht op het meer van Atitlán en de drie omliggende vulkanen. U keert terug naar het dok voor een boottocht naar San Juan La Laguna, een pittoreske Tz'utujil Maya-gemeenschap die bekend staat om zijn galerijen, ambachtelijke winkels en muurschilderingen die de geschiedenis van de stad weergeven.  

 • Dag 11: Lake Atitlán - Antigua

  Ervaar een minder bereisde route naar Antigua met een mooie fietstocht langs groene berghellingen naar de sprankelende kust. Het avontuur begint wanneer uw gids u ophaalt bij uw hotel. Het eerste deel van de rit biedt een prachtig uitzicht op het meer van Atitlán en de drie omliggende vulkanen. U fietst door het prachtige berglandschap en de schilderachtige Mayadorpen, die nog steeds vasthouden aan eeuwenoude tradities. Het laatste gedeelte van de route legt u per busje af. Onderweg stopt u nog bij de kleine maar belangrijke Maya-site van Iximché. Hier verkent u goed bewaarde tempels en overblijfselen van paleizen, wat ooit de hoofdstad was van de Kaqchiquel Maya. Bij aankomst in Antigua wordt u naar uw accommodatie gebracht.  

 • Dag 12: Antigua

  U maakt een fietstocht in de omgeving van Antigua. U verkent schilderachtige heuveldorpjes rond het koloniale Antigua. U fietst over binnenwegen en paden door boerenvelden en naar traditionele dorpen buiten het gebruikelijke toeristencircuit. Bekijk rustige centrale pleinen, scholen, markten en historische kerken, en merk de kleurrijke, traditionele kleding (traje) op die door lokale vrouwen wordt gedragen terwijl u kennismaakt met de dagelijkse levensstijl. 

 • Dag 13: Antigua

  Maak uw borst maar nat, want vandaag gaat u de actieve vulkaan Pacaya beklimmen, gelegen op 2552 meter hoogte! U wordt met een busje een gedeelte van de vulkaan opgereden waarna u zelf nog een klim van 2 à 3 uur maakt. Tijdens uw tocht wordt u vergezeld door een paar paarden die u eventueel verder kunnen brengen als de tocht te zwaar is. Het laatste stukje naar de top (over gestolde lava) is even doorzetten maar zeker de moeite waard. Met wat geluk kunt u dicht bij de krater komen of bij een roodgloeiende lavastroom (uw privégids neemt om veiligheidsreden de beslissing waar naartoe wordt gelopen). Neem goede wandelschoenen en een jas of trui mee, want het kan koud zijn op de top! Voor een picknicklunch wordt vandaag gezorgd. Na de klim wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 

 • Dag 14: Antigua - Amsterdam

  Helaas is er een einde gekomen aan deze unieke reis. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. 

  Welkom thuis met een koffer vol herinneringen! 

 • Aan de oevers van Lake Atitlán, op ongeveer tien minuten van Panajachel, ligt het paradijselijke Atitlan hotel. Het land waar het hotel nu op rust is al in beheer van dezelfde familie sinds 1926 en diende eerst als koffieplantage. Het hotel heeft...
 • Bij binnenkomst in Panza Verde komt een warme sfeer u tegemoet. De kamers zijn gecentreerd om de binnentuin met fontein en zijn met veel oog voor detail ingericht. Het dakterras biedt mooie uitzichten op de daken en kerktorens van de stad. U kunt uw avonden...
 • Hotel Villa Maya is gelegen in een privéreservaat, een uur van het Nationaal Park Tikal. Het hotel ligt aan de oevers van de Petenchel en Monifata lagoons, waar veel verschillende vogel- en plantensoorten voorkomen. Ook heeft u hier kans op het zien van...
 • Na een dag wandelen in de wonderlijke Maya-wereld in de dichte jungle van het noorden van Guatemala kunt u neerstrijken in dit camp, waar met een koud drankje een verfrissend welkom op u staat te wachten. De locatie is zorgvuldig uitgekozen om u op de...
Route
Start uw reis in de omgeving van Flores, waar u diverse Maya Complexen onder de loep neemt. Reis vervolgens verder naar Lanquín waar u in een exclusief tented camp verblijft. In Nebaj maakt u kennis met de inheemse bevolking en rondom het meer Atitlán. Sluit af in het kleurrijke Antigua.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.