Argentinië & Chili Highlights

21-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.595 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Levendig Buenos Aires
 • Dierendijk Valdés Schiereiland
 • Indrukwekkende watervallen van Iguazú
 • Woeste natuur in Torres del Paine
 • Prachtig merengebied
 • Gletsjers van Los Glaciares

Ontdek de diversiteit van de Argentijnse & Chileense natuur: van gletsjers en jungle tot kust en bergen. Een 21-daagse reis vol hoogtepunten.

Tijdens deze 21-daagse reis ziet u de mooiste hoogtepunten van Argentinië en Chili. Allereerst brengt u een bezoek aan de meest bruisende hoofdstad van Zuid-Amerika: Buenos Aires. In de stad waar de tango is uitgevonden maakt u een stadstour, waarbij u leert over het dagelijks leven. Ook woont u een geweldige tangoshow bij terwijl u geniet van een diner. Vanuit Buenos Aires reist u naar het Valdés Schiereiland met zijn unieke fauna. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken en op zoek gaan naar walvissen. Aan de noordkant van het eiland komen zeeolifanten, zeeleeuwen en pinguïns voor. Daarna verblijft u op een authentieke posada in Gaiman. Hier is veel van de Ierse cultuur terug te vinden. El Calafate is de volgende bestemming van uw reis. Vanuit dit stadje vertrekt u naar het nationale park Los Glaciares waar u enorme gletsjers kunt bewonderen. De Perito Moreno is de grootste en meest bekende. Ook maakt u een boottocht over het Lago Argentino naar de Upsala gletsjer. U laat vervolgens het ijs achter u en steekt de grens naar Chili over. Hier geniet u van het spectaculaire landschap van Torres del Paine National Park. Nadat u noordwaarts bent gevlogen, verkent u per huurauto het Chileense en Argentijnse merengebied met blauwe meren en nationale parken. Via Buenos Aires reist u naar de indrukwekkende Iguazú watervallen. Een waar natuurspektakel! Vanuit Iguazú vliegt u terug naar Amsterdam, waar uw reis eindigt.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, autohuur, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen. 

Wist u dat
 • Tussen juni en december gebruikt de Southern Right walvis (zuidkaper) de zee bij het Valdez Schiereiland als kraamkamer.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Buenos Aires

  Na aankomst in Buenos Aires wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. ’s Middags wacht uw eerste kennismaking met de mooie stad: onder begeleiding van een gids maakt u een stadstour.

 • Dag 3 Buenos Aires

  Vandaag kunt u op eigen houtje de stad verkennen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner en woont u een wervelende tangoshow bij.

 • Dag 4 Buenos Aires - Puerto Piramides

  Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Trelew. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Puerto Piramides, gelegen op het Valdés Schiereiland.

 • Dag 5 Puerto Piramides

  Een vrije dag om het schiereiland en haar unieke fauna te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken en op zoek gaan naar de Southern Right Whale. 

 • Dag 6 Puerto Piramides - Gaiman

  U verblijft in een authentieke posada aan de Chubut rivier, net buiten het dorp Gaiman. Dit plaatsje werd in 1874 door Ierse immigranten gesticht en is daarnaast bekend om zijn dinosaurusfossielen.

 • Dag 7 Gaiman - El Calafate

  Mocht u de tijd hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan de pinguïnkolonie bij Punta Tombo. Vervolgens keert u terug naar het vliegveld van Trelew, van waaruit u doorvliegt naar El Calafate. Dit stadje is de toegangspoort tot het majestueuze nationale park Los Glaciares.

 • Dag 8 El Calafate

  De Perito Moreno gletsjer is zelf groter dan de stad Buenos Aires. Vandaag kunt u zich vergapen aan dit ongelooflijke natuurschoon. Met veel kabaal storten er af en toe enorme brokstukken in het water.

 • Dag 9 El Calafate

  Vandaag vaart u over het Lago Argentino langs ijsbergen tot aan de Upsala gletsjer. Vervolgens gaat u aan land en wordt u naar Estancia Cristina gebracht. Hier krijgt u een rondleiding en geniet u van een lunch. Daarna verkent u per 4WD het Andes gebergte.

 • Dag 10 El Calafate - Torres del Paine

  U reist naar het Chileense gedeelte van Patagonië. De reis door het Andesgebergte levert ontelbaar veel prachtige plaatjes op. In Puerto Natales haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het nationale park Torres del Paine.

 • Dag 11-12 Torres del Paine

  De komende dagen kunt u genieten van het spectaculaire landschap van Torres del Paine. De natuur in het gebied is divers; u vindt er prachtige meren, gletsjers, wouden en het Andesgebergte is nooit ver weg. Overal in het park heeft u zicht op de Torres del Paine, de granieten torens die met hun 2900 meter hoog boven de Andes uitsteken.

 • Dag 13 Torres del Paine - Puerto Varas

  Nadat u de huurauto op de luchthaven van Punta Arenas hebt ingeleverd, vliegt u noordwaarts naar Puerto Montt. Vanuit deze plaats wordt u per transfer naar uw accommodatie in Casa Kalfu in Puerto Varas gebracht.

 • Dag 14 Puerto Varas

  Het stadje Puerto Varas ligt in het zuidelijk merengebied. U heeft de gelegenheid om de nationale parken Vicente Perez Rosales en Alerce Andino te bezoeken. Een prachtige wandelomgeving met blauwe meren en kronkelende stroompjes.

 • Dag 15 Puerto Varas - Bariloche

  Vandaag keert u terug naar Argentinië. Per transfers en boot maakt u de ‘Lake Crossing’ naar Bariloche. 

 • Dag 16 Bariloche

  Een vrije dag om te genieten van de mooie natuur. Bariloche ligt aan het meer Lago Nahuel Huapi, het grootste meer van het merengebied.

 • Dag 17 Bariloche - San Martin de Los Andes

  Vandaag haalt u uw huurauto op en rijdt u via één van de mooiste routes naar San Martin de Los Andes. Onderweg passeert u talrijke glasheldere meren en kunt u genieten van prachtige uitzichten.

 • Dag 18 San Martin de Los Andes - Buenos Aires

  U keert terug naar Bariloche, waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven. Vervolgens vliegt u naar Buenos Aires voor een korte tussenstop.

 • Dag 19 Buenos Aires - Iguazú watervallen

  Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar de prachtige Iguazú watervallen.

 • Dag 20 Iguazú watervallen

  Vandaag maakt u een excursie naar de watervallen aan de Argentijnse zijde. U wandelt over loopbruggen door het oerwoud voor een goed zicht op de watervallen.

 • Dag 21-22 Iguazú watervallen - Amsterdam

  In de ochtend bekijkt u de watervallen vanaf de Braziliaanse zijde en daarna keert u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • Fierro Boutique Hotel ligt in de levendige wijk Palermo Hollywood, op loopafstand van gezellige cafés, restaurants en terrasjes. Ondanks de centrale locatie in de wijk hoort u dankzij de dubbele beglazing in uw suite vrijwel niets van de geluiden op straat....
 • Het luxe Alma del Lago Suites & Spa heeft een schitterende ligging aan het Nahuel Huapi meer met panoramisch uitzicht over het meer en de omringende heuvels. Het hotel bevindt zich daarnaast op slechts vijf minuten loopafstand van het stadscentrum...
Route
Ontdek de hoogtepunten van Argentinië & Chili. Zo verkent u Buenos Aires, het dierenrijk Valdez Schiereiland, de gletsjers en ruige natuur in Patagonië, het fraaie merengebied en de watervallen van Iguazú.
Lisette Joosten bezocht Argentinië

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.