Als ranger door Malawi

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.025 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Theeplantages aan de voet van Mount Mulanje
 • Het koele en vruchtbare Zomba Plateau
 • Wildspotten in het Liwonde National Park
 • Relaxen aan Lake Malawi
 • Cultuur snuiven in Mua Missie
 • Gastvrije bevolking

Ziet u uzelf al zitten achter het stuur van een jeep in de Afrikaanse bush terwijl uw haren wapperen in de wind? In 15 dagen verkent u het koele Zomba Plateau, de groene theevelden aan de voet van Mount Mulanje en het dierenleven van het Liwonde National Park. U sluit uw reis af op een tropisch eiland in Lake Malawi.

De reis start in Lilongwe‚ de levendige hoofdstad van Malawi. Nadat u bent bijgekomen van uw vlucht en uw 4WD heeft opgehaald‚ trekt u het land in. Na een stevige‚ maar mooie rit komt u bij de voet van Mount Mulanje aan. Hier ligt uw authentieke accommodatie in het groen van de theeplantages. U trekt er de komende dagen op uit in de theevelden of u beklimt de berg en geniet van het overweldigende uitzicht. Uw volgende bestemming is het koele Zomba Plateau. Hier gaat u de komende dagen op ontdekkingstocht door bossen‚ langs riviertjes en ravijnen. Onderweg ziet u talloze vogels die u lijken te vergezellen op uw wandeling. Wie weet vindt u wel een verlaten waterval‚ waar u een verkoelende duik neemt. Nu is het grote wild aan de beurt. Hiervoor reist u naar het hart van het Liwonde National Park. Wanneer u als een ranger op uw tenen door de bush sluipt ziet u wellicht een groep olifanten en de krokodillen en nijlpaarden die op hun gemak in de Shire rivier badderen. Na deze authentieke safari-ervaring is het tijd om bij te komen op een tropisch strand. U rijdt naar Cape Mclear aan de zuidelijke oever van Lake Malawi‚ waar u naar uw exclusieve eilandaccommodatie Mumbo Island wordt gebracht. Aan het strand komt u de komende dagen helemaal tot rust en kunt u nagenieten van uw avonturen in de bush. Energie over? Tijdens een snorkel- of duiktrip valt een wereld te ontdekken. U staat versteld van het kleurrijke vispalet dat om u heen zwemt. De laatste bestemming van uw reis is de bijzondere Mua missie. Hier leert u meer over het dagelijkse leven van de Malawiaanse bevolking en bewondert u de gedetailleerde houtsnijwerken. U slaapt in een authentieke Afrikaanse rondavel van waaruit u uitkijkt over het Lake Malawi dat schittert in de oranjerode avondzon. De volgende dag rijdt u terug naar Lilongwe waar u uw huurauto terugbrengt. Als een volleerde Afrikaanse junglechauffeur keert u terug naar Nederland. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met 10x ontbijt, 6x lunch, 10x diner, autohuur en safari activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Lake Malawi heeft een rijke onderwaterwereld.
 • Malawi staat bekend om de eeuwenoude rotstekeningen.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Nairobi - Lilongwe

  Vandaag vliegt u van Amsterdam via Nairobi naar Lilongwe met KLM. 

 • Dag 2 Aankomst Lilongwe

  Bij aankomst op de luchthaven van Lilongwe op dag 2 staat ons lokale team u al op te wachten. Na een kennismakingsgesprek haalt u uw 4WD huurauto op. Om alvast even te wennen rijdt u naar uw accommodatie in Lilongwe. Hier kunt u lekker bijkomen van uw vlucht bij het zwembad.

 • Dag 3 Lilongwe - Mulanje Mountain

  Vandaag rijdt u van Lilongwe naar Mount Mulanje‚ het grootste vrijstaande granieten massief van Malawi. Vanaf uw accommodatie aan de voet van de berg‚ tussen de theeplantages‚ verkent u de omgeving de komende dagen.

 • Dag 4 Mulanje Mountain

  Lujeri Tea Estate is een van de oudste thee plantages in het land. Omgeringd door mooie tuinen met een huiselijke atmosfeer zult u hier prima kunnen relaxen aan het zwembad. Een echte aanrader is de wandeling naar de Blue Lagoon of een trip naar de rockpools en waterval van Mbiya.

 • Dag 5 Mulanje Mountain - Zomba Plateau

  Vandaag rijdt u naar het vruchtbare Zomba Plateau. Omdat dit plateau hoger ligt dan de rest van Malawi is het hier lekker koel. Op dag 5 en 6 heeft u de tijd het gebied verder te leren kennen. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. 

 • Dag 6 Zombla Plateau

  U struint tussen de aangelegde dennenbossen‚ inheemse wouden‚ langs ravijnen‚ riviertjes‚ meertjes en watervallen. Vanaf het plateau zijn de uitzichten op Lake Malawi spectaculair!

 • Dag 7 Zombla Plateau - Liwonde Nationaal Park

  Op dag 7 leidt de reis verder naar het Liwonde National Park. Vanuit uw accommodatie in het hart van de bush gaat u de komende dagen op safari‚ op zoek naar het brede scala aan wilde dieren dat hier leeft. 

 • Dag 8-9 Liwonde Nationaal Park

  U slaapt in een van de comfortabele tenten van de Mvuu Lodge‚ in het hart van de wildernis. Overdag kunt u deelnemen aan verschillende safariactiviteiten waaronder jeepsafari's en boottochten. Op de parkgrenzen worden tevens fietstochten georganiseerd‚ waarbij u lokale dorpjes bezoekt die net buiten Liwonde liggen. Deze excursies zorgen voor een unieke culturele ervaring.

 • Dag 10 Liwonde Nationaal Park - Cape Maclear

  Vandaag vertrekt u naar Cape Maclear aan Lake Malawi. Vanaf hier wordt u naar uw verlaten eilandaccommodatie gebracht op Mumbo Island‚ waar u de komende dagen vrij te besteden heeft. Hier geniet u van veel luxe en rust. Er is een restaurant‚ bar en voor watersporters zijn er veel mogelijkheden. Zo kunt u snorkelen of duiken in de kristalheldere wateren. Vanuit uw hangmat kijkt u 's avonds uit over de zee waar de lichtjes van de vissersbootjes flonkeren.

 • Dag 11-12 Cape Maclear

  Mumbo Island is onderdeel van Lake Malawi National Park‚ het eerste zoetwaterreservaat ter wereld. Dit reservaat‚ waar meer dan vijfhonderd soorten tropische zoetwatervissen leven‚ staat op de werelderfgoedlijst.

 • Dag 13 Cape Maclear - Salima

  Vandaag wordt u teruggebracht naar het vasteland‚ waar u verder de heuvels in rijdt met uw huurauto. Na paar uur komt u in Mua Mission aan‚ waar u de authentieke Afrikaanse cultuur opsnuift. In het museum van de missie leert u over hoe het Malawiaanse plattelandsleven de afgelopen jaren is veranderd. De missie is vooral bekend geworden om het verfijnde houtsnijwerk dat hier gemaakt en verkocht wordt‚ tegen zeer schappelijke prijzen. U overnacht bij de missie‚ in een oorspronkelijke Afrikaanse rondavel. Hoewel de accommodatie simpel is‚ is de ervaring onvergetelijk.

 • Dag 14 Salima - Lilongwe

  Vandaag rijdt u voor de laatste keer deze reis door een stukje Malawi. Eenmaal in Lilongwe levert u uw huurauto in. Vanaf Lilongwe vliegt u naar Nairobi met Kenia Airlines. Daar stapt u over op een vliegtuig van KLM‚ waarmee u naar Amsterdam terugvliegt.

 • Dag 15 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!

  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • De kleinschalige Zomba Forest Lodge ligt in een bosrijke omgeving op de helling van Zomba Mountain in het gelijknamige natuurpark. De koloniale lodge is met slechts vier kamers zeer intiem en heeft een persoonlijke sfeer. Er is geen elektriciteit aanwezig,...
 • Mumbo Island Camp is een exclusief kamp in het zuidelijk deel van Lake Malawi op Mumbo Island. Het eiland ligt op ongeveer 40 minuten varen van het vasteland. Het kamp is volledig gebouwd van hout, riet en canvas. De smaakvol ingerichte chalets of safaritenten...
 • Aan de Shire River, niet ver van Lake Malombe, ligt Mvuu Camp. Het kamp bevindt zich midden in Liwonde National Park, dat een thuis biedt aan tal van wilde dieren. Tijdens een safari heeft u kans om olifanten, nijlpaarden, krokodillen en tal van bijzondere...
Route
Voor een safari in Afrika kunt u naast de bekende safarilanden ook terecht in Malawi. Het kleine land vormt een safaribestemming op zich. Tijdens deze reis combineert u safari’s in het Liwonde National Park met het ontspannen op Mumbo Island, een verrassende combinatie!
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada