Als een vorst door Bhutan

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.845 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verken Kathmandu
 • Verblijf in luxe Amanresorts
 • Wandel door de Haa vallei
 • Kloosters van Thimpu
 • Prachtige Punakha Dzong
 • Wandeltocht naar Tiger’s Nest

Er gaat een wereld voor u open wanneer u het geïsoleerde Bhutan betreedt. Bewonder de prachtige natuur, bijzondere kloosters en bezienswaardige dzongs. U verblijft in prachtig gelegen Amanresorts. Deze reis tovert een glimlach op uw gezicht!

U start uw reis in Kathmandu‚ de hoofdstad van Nepal. Hier bezoekt u samen met uw gids de bekende Swyambhunath stoepa. Deze stoepa ligt op een heuvel‚ waardoor het u ook nog eens een prachtig uitzicht biedt. Ook wandelt u over het kleurrijke Durbar Square. Vervolgens vliegt u naar Paro in Bhutan en reist u door naar Thimpu. Hier geniet u voor het eerst van de mystiek van de Boeddhistische kloosters en heiligdommen. Door de bergen rijdt u naar Punakha. Een van de hoogtepunten van uw reis is het bezoek aan de bezienswaardige Punakha Dzong, dat prachtig is gelegen aan de rivier en nog steeds in gebruik is als winterpaleis. Wandel door de valleien langs dorpjes, rijstvelden, Boeddhistische monumenten en kloosters. Dan is het tijd om terug te keren naar Paro. Bezoek dzongs, musea en kloosters. Het meest memorabel is uw bezoek aan het Taktsang klooster‚ dat ook wel bekend staat als Tiger's Nest. Dit klooster is op een klif tegen een steile bergwand aangebouwd en is daardoor van ongrijpbare schoonheid. Ook maakt u kennis met de Haa Valley. Dit gebied is een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan wat het een heerlijke plek maakt om te wandelen.

Niet alleen de bijzondere bouwwerken, vriendelijke monniken en adembenemende landschappen maken dit een onvergetelijke reis, ook de sfeervolle, luxe accommodaties dragen zeker hun steentje bij.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Bhutan meet het nationale welzijn aan de hand van het Bruto Nationale Geluk.
Programma
 • Dag 1-2 Amsterdam – Kathmandu

  U vliegt met KLM via Abu Dhabi naar Kathmandu waar u de volgende dag aankomt. U wordt warm ontvangen en naar uw hotel gebracht.

 • Dag 3 Kathmandu

  Bezoek de mooie bezienswaardigheden van de hoofdstad van Nepal met een gids. U gaat onder meer naar de Swyambhunath tempel en Durbar Square dat omringd is met tempels. 

 • Dag 4 Kathmandu – Thimpu

  Van Kathmandu vliegt u naar Paro. U verblijft in Bhutan in luxe Amanlodges op prachtige locaties. Thimpu is uw eerste bestemming. In de middag bezoekt u het Memorial Chorten en Buddha Point

 • Dag 5 Thimpu

  Bezoek de National Library met zijn mooie collectie Boeddhistische geschriften. Ook bezoekt u een van de oudste kloosters van Bhutan waar Boeddhisten leren over de Boeddhistische filosofie. 

 • Dag 6 Thimpu – Punakha

  Een mooie rit met uitzicht op de Himalaya leidt naar Punahka. U bezoekt de prachtig aan een rivier gelegen Punakha Dzong die wordt gezien als de mooiste dzong van het land.

 • Dag 7 Punakha

  Een wandeltocht door groenten- en rijstvelden leidt naar het mooie Khamsum Yelley Namgyal Chorten, een tempel in prachtig Bhutaanse architectuur. ’s Middags bezoekt u een nonnenklooster waar de nonnen tussen de grote Boeddhabeelden mediteren en studeren. 

 • Dag 8 Punakha – Paro

  U keert terug naar Paro. Onderweg maakt u een stop bij het oudste gebouw in Bhutan‚ de Simtokha Dzong. In Paro bezoekt u de Ta Dzong en Rinpung Dzong die een lange en interessante geschiedenis kent. 

 • Dag 9 Paro

  Vanuit het Amankora Paro maakt u een prachtige, lange wandeltocht naar het Taktsang klooster, ook wel bekend als Tiger’s Nest. Het klooster is gebouwd op een steile klif. Het is een belangrijk pelgrimsoord; elke Bhutaan moet eens in zijn leven het klooster hebben bezocht. Op de weg terug pauzeert u bij een aantal interessante tempels.

 • Dag 10 Paro

  Maak kennis met de Haa Valley, een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan. De vallei grenst aan Tibet en is nog niet lang opengesteld voor toeristen. De tocht voert langs bijzondere dorpjes waar kleurrijke gebedsvlaggen wapperen, langs dzongs en door landschappen waar in de weides jaks grazen. 

 • Dag 11 Paro - Kathmandu

  U vliegt terug naar Kathmandu, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

 • Dag 12-13 Kathmandu – Amsterdam

  In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis. U landt de volgende dag op Schiphol.

Route
Een bijzondere kennismaking met Bhutan. De reis start in Kathmandu (Nepal) vanwaar u naar Paro vliegt. Reis door naar Thimpu. In de omgeving bezoekt u prachtige kloosters. Punakha is de volgende bestemming voor u terugkeert naar Paro. Wandel door de Haa vallei en reis via Kathmandu terug naar huis.
Peter van Tilburg bezocht Bhutan

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen