Als een vorst door Bhutan

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 11.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Land op een van de hoogstgelegen luchthavens in Paro
 • Verblijf in luxe Amankora Lodges
 • Wandel door de Haa vallei
 • Prachtige Punakha Dzong
 • Tempel van de vruchtbaarheid Chimi Lhakhang
 • Trekking naar het Tiger’s Nest

Er gaat een wereld voor u open wanneer u het geïsoleerde Bhutan betreedt. Bewonder de prachtige natuur, bergen, bijzondere kloosters en bezienswaardige Dzongs. U verblijft in prachtig gelegen Amankora Lodges. Deze reis tovert gegarandeerd en glimlach op uw gezicht!

U start uw reis in Delhi de hoofdstad van India. Vervolgens vliegt u naar Paro in Bhutan. Hier geniet u voor het eerst van de mystiek van de Boeddhistische kloosters en heiligdommen.  U maakt ook kennis met de Haa Vallei. Dit gebied is een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan en pas opengesteld voor toeristen in 2002. Dit is een heerlijke plek om te wandelen.  

Door de bergen reist via Thimphu naar Punakha, waar u de bezienswaardige Punakha Dzong bezoekt. Wandel door valleien langs dorpjes, rijstvelden en bezoek Boeddhistische monumenten en kloosters. Dan is het tijd om terug te keren naar Paro. Het meest memorabel is de trekking naar het Taktsang klooster, ook wel bekend als Tiger's Nest. Dit klooster is 900 meter op een klif tegen een steile bergwand aangebouwd en is daardoor van ongrijpbare schoonheid. Niet alleen de bijzondere bouwwerken, vriendelijke monniken en adembenemende landschappen maken dit een onvergetelijke reis, maar ook de sfeervolle, luxe verblijven in de Amankora Lodges dragen zeker hun steentje bij. 

 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Bhutan meet het nationale welzijn aan de hand van het Bruto Nationale Geluk.
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Delhi

  U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.  

 • Dag 2: Delhi

  Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust.  In de middag bezoekt u het nieuwe gedeelte van de stad en rijdt u langs onder meer het Presendentieel paleis en Gandhi Smirti, het voormalige huis van de Indische ondernemersfamilie Birla. Hierna bezoekt u de prachtige Humayun’s tombe en de minaret van Qutab Minar 

   

 • Dag 3: Delhi – Paro

  U verlaat India en vliegt via de Himalaya de Paro Vallei binnen in Bhutan. U verblijft in Bhutan in luxe Aman Lodges op prachtige locaties U wordt door uw gids en chauffeur naar uw eerste Aman Lodge gebracht. In de middag bezoekt u de Ta Dzong en Rinpung Dzong die beiden een lange en interessante geschiedenis kennen. 

 • Dag 4: Paro

  Maak kennis met de Haa Vallei, een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan. De vallei grenst aan Tibet en is nog niet lang opengesteld voor toeristen. De tocht voert langs bijzondere dorpjes waar kleurrijke gebedsvlaggen wapperen, langs Dzongs en door landschappen waar in de weides jaks grazen. 

   

 • Dag 5: Paro – Thimphu

  Thimphu is uw volgende bestemming. Bij aankomst bezoekt u het Memorial Chorten en Buddha Point. 

 • Dag 6: Thimphu

  Bezoek de National Library met zijn mooie collectie boeddhistische geschriften. Ook bezoekt u een van de oudste kloosters van Bhutan waar boeddhisten leren over de boeddhistische filosofie. Ook bezoekt u King’s Memorial Chorten. Dit gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden in Bhutan. Het werd in 1974 gebouwd om de derde koning, Jigme Dorji Wangchuck, te eren. Het is een gebouw van vier verdiepingen hoog met beelden en portretten van goden die geëerd worden door de bewoners van Thimphu. In het weekend kunt u een kijkje nemen op de lokale markt.

 • Dag 7: Thimphu – Punakha

  Een mooie rit met uitzicht op de Himalaya leidt naar Punahka. U bezoekt de prachtig aan een rivier gelegen Punakha Dzong die wordt gezien als de mooiste Dzong van het land. 

 • Dag 8: Punakha

  Vandaag bezoekt u de Chimi Lhakhang. U wandelt via de rijstvelden naar deze bijzondere tempel toe. Chimi Lhakhang is de tempel van de vruchtbaarheid. Dit complex is op een heuvelrug gebouwd ter nagedachtenis aan de heilige Drukpa Kunley. Drukpa Kunley is een van de meest aanbeden heiligen van Bhutan. De zogenaamde heilige van 5.000 vrouwen, die het boeddhisme in Bhutan introduceerde. De tempel is het middelpunt voor diegenen die een zegen voor vruchtbaarheid willen van een inwonende monnik. De populariteit heeft een bijzondere oorsprong; een excentrieke levenswandel vol muziek, humor en extreem obscene opvattingen. 

 • Dag 9: Punakha – Paro

  U keert terug naar Paro. Onderweg maakt u een stop bij het oudste gebouw in Bhutan‚ de Simtokha Dzong

   

 • Dag 10: Paro

  Vandaag staat het Tiger's Nest op het programma. Dit is misschien wel een van de meest bijzondere kloosters ter wereld. Het heeft een onwaarschijnlijke ligging tegen een klif op 900 meter boven de Paro vallei. De originele naam luidt Taktsang, maar er gaat een legende dat Guru Rinpoche bij het klooster arriveerde op de rug van een tijger om hier te mediteren, waardoor het de bijnaam Tiger's Nest heeft gekregen. In 1998 woedde er een grote brand, maar gelukkig is het inmiddels weer in oude staat hersteld. Het is al sinds 17e eeuw een heilige plaats en wordt nog altijd minstens een maal per jaar door alle Bhutanezen bezocht. 

 • Dag 11: Paro – Delhi

  Na uw ontbijt vliegt u terug naar Delhi. Na aankomst gaat u Old Delhi verkennen. U brengt allereerst een bezoek aan de Jama Masjid moskee van Shah Jahan. Vervolgens verkent u per traditionele riksja de beroemde marktstraat Chandni Chowk. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam. 

 • Dag 12: Delhi - Amsterdam

  U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen. 

 • The Imperial is een legendarisch hotel met een unieke geschiedenis. Het werd in 1931 gebouwd toen New Delhi officieel als hoofdstad van India werd aangewezen. Het hotel staat bekend om haar moderne koloniale stijl en ligt op een steenworp afstand van...
 • De Paro Lodge, Amankora ligt op een hoogte van 2.250 meter in de Paro Vallei. Amankora heeft 5 lodges verspreid door Bhutan en waren de eerste luxe verblijven in het Koningkrijk Bhutan. Paro is een indrukwekkende start of een sfeervol einde van een Amankora-...
 • De Lodge van Amankora in Thimphu ligt in de regio van Motithang en op ongeveer 20 minuten rijden van Thimphu stad. De lodge is rustig gelegen en wordt omgeven door dennenbomen. Het gebouw heeft de stijl van een traditionele Bhutaanse Dzong. Hoge plafonds,...
 • Eenmaal aangekomen bij de Mo Chhu rivier bereikt u via een hangbrug gesierd met gebedsvlaggetjes het luxueuze Amankora, de Punakha Lodge. De Lodge is oorspronkelijk een traditionele Bhutaanse boerderij ooit gebouwd door een voormalige Je Khenpo (een hooggeplaatste...
Route
Een bijzondere kennismaking met Bhutan. De reis start in Delhi, vanwaar u naar Paro vliegt. Reis door naar Thimphu. In de omgeving bezoekt u prachtige kloosters. Punakha is de volgende bestemming voor u terugkeert naar Paro. Wandel door de Haa vallei en reis via Delhi terug naar huis.
Peter van Tilburg bezocht Bhutan

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen