African jungle in Zimbabwe

10-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.495 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachting in luxe tent
 • Oog in oog met buffels, olifanten, leeuwen en hyena's
 • Mysterieuze landschap van Matobo Hills
 • Hartelijke bevolking
 • Safari’s in het grootste wildpark Hwange National Park
 • Bezoek Victoria Falls

Tijdens deze 10-daagse safari verblijft u in een prachtige, authentieke lodge en een bijzondere en luxe tent, voorzien van alle gemakken. Onder een prachtige sterrenhemel luisteren naar de geluiden uit de African Jungle!

Begin uw reis bij het Matobo National Park, bekend om de granieten kopjes en beboste valleien. De vormen van de kopjes steken af tegen de blauw hemel en u ziet hier gelijkenissen van de achterkant van een olifant of een levensgrote beer. Het park is ook de plek waar Cecil Rhodes zijn laatste rustplek heeft, er op diverse plekken schilderingen van de San zijn te zien en waar neushoorns te zien zijn. U reist verder naar het Hwange National Park. In dit park zijn geen rivieren en is het wild afhankelijk van (kunstmatige) waterpoelen, waar dorstige dieren graag naar toe komen in het droge seizoen. Er leven in dit park meer dan 25.000 olifanten en 10.000 buffels, dus de kans is zeer groot deze prachtige dieren tegen te komen tijdens een van uw safari’s. Tenslotte is ook een bezoek inbegrepen aan de Victoria Falls. De nevelwolken en het oorverdovende kabaal van de immense hoeveelheid water dat de nauwe kloof instort‚ waren de reden voor de lokale Kololostam de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' te geven.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Zimbabwe drie landstalen kent: Shona, Ndebele en Engels

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg, waar u wordt opgevangen en één overnachting heeft in het Intercontinental OR Tambo op de luchthaven.

 • Dag 2 Johannesburg - Bulawayo - Matobo National Park

  U vliegt vandaag verder van Johannesburg naar Bulawayo en per privétransfer wordt u naar uw camp in het Matobo National Park gebracht. U overnacht in het Amalinda Camp, een luxe en exclusieve lodge, gewaardeerd voor de Afrikaanse sfeer en unieke schoonheid. 

 • Dag 3 Matobo National Park

  Camp Amalinda ligt in een oude schuilplaats van de Bosjesmannen en ademt de sfeer uit van het ongetemde Afrika. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd. Per safari gaat u op zoek naar de bedreigde neushoorn of kunt u deelnemen aan een cultureel bezoek naar de Matabele. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in het openluchtrestaurant.

 • Dag 4 Matobo National Park - Hwange National Park

  Per transfer wordt u naar het grootste beschermde natuurpark van Zimbabwe gebracht, het Hwange National Park. Dit park heeft geen natuurlijk grenzen en beslaat samen met Botswana meer dan 14.000 vierkante kilometer. Hwange National Park is ondanks de enorme concentratie olifanten, leeuwen en impala's een ongerepte bestemming gebleven.

 • Dag 5-6 Hwange National Park

  U gaat vanuit uw accommodatie twee keer per dag op safari. In open jeeps onder begeleiding, over de onverharde paden op zoek naar wild! Van april tot november is de droge periode en zult u veel dieren kunnen zien bij de waterpoelen. In dit gebied komen veel olifanten‚ buffels‚ giraffen en wildebeesten voor, maar ook de jachtdieren voelen zich hier thuis. 's Avonds kunt u bij het kampvuur napraten over uw belevenissen van die dag. 

 • Dag 7 Hwange National Park - Victoria Falls

  U wordt vanuit het park naar Victoria Falls gevlogen. De Victoria Falls zijn onbeschrijfelijk mooi, zeker na het regenseizoen in april en mei. U heeft hier twee dagen de tijd om de watervallen in u op te nemen. Er zijn diverse excursiemogelijkheden zoals het maken van boottocht naar ‘de rook die dondert’.

 • Dag 8 Victoria Falls

  U verblijft vlakbij de watervallen waar u de hele dag de tijd heeft om dit natuurfenomeen in u op te nemen. Er zijn diverse optionele excursiemogelijkheden zoals het maken van een sunset cruise of een helicoptervluchten

 • Dag 9 Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

  Vanuit uw hotel wordt u met een transfer naar de luchthaven gebracht. Hier checkt u in voor de vlucht via Johannesburg naar Amsterdam.

 • Dag 10 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!
  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • Camp Amalinda is een exclusieve safarilodge in Matobo National Park. Het kamp ligt verscholen in een eeuwenoude bushman schuilplaats, tussen de imposante rotsblokken van de Matobo Hills. Camp Amalinda bestaat uit negen suites met rieten dak, waaronder...
 • Somalisa Expeditions is een exacte replica van het originele Somalisa Camp en biedt een authentiek verblijf om het Hwange National Park te ervaren. Het kamp ligt in het hart van het park tussen de acacia bomen met uitzicht op een vlakte welke afhankelijk...
 • De Ilala Lodge is gelegen tussen de Victoria Falls en Zambezi National Park. Hiermee is het een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan deze bijzondere watervallen en het maken van safari's. De kamers van de lodge zijn voorzien van een balkon of terras....
Route
Een prachtige route door het Zuidwesten van Zimbabwe. Ervaar de Afrikaanse wildernis in een luxe tent en de geschiedenis van het land.
Lisette Joosten bezocht Zimbabwe

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada