African jungle in Zimbabwe

10-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.725 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachting in luxe tent
 • Oog in oog met buffels, olifanten, leeuwen en hyena's
 • Mysterieuze landschap van Matobo Hills
 • Hartelijke bevolking
 • Safari’s in het grootste wildpark Hwange National Park
 • Bezoek Victoria Falls

Tijdens deze 10-daagse safari verblijft u in een prachtige, authentieke lodge en een bijzondere en luxe tent, voorzien van alle gemakken. Onder een prachtige sterrenhemel luisteren naar de geluiden uit de African Jungle!

Teakbomen, acacia’s en Kalahari zand, oftewel Hwange National Park. In dit park zijn geen rivieren en is het wild afhankelijk van (kunstmatige) waterpoelen, waar dorstige dieren graag naar toe komen in het droge seizoen. Er leven in dit park meer dan 25.000 olifanten en 10.000 buffels, dus de kans is zeer groot deze prachtige dieren tegen te komen tijdens een van uw safari’s. Het overnachten in bushcamps is een ervaring op zich. Little Makololo Camp is een authentiek bushcamp op een prachtige locatie‚ waar u kunt genieten van adembenemende uitzichten op de savanne. In Little Makololo Camp zult u de romantiek van de Afrikaanse bush ervaren als nergens anders. Naast safari’s in wildparken is bij deze reis ook een bezoek inbegrepen aan de Victoria Falls. Zimbabwe deelt de Victoria watervallen met Zambia. De nevelwolken en het oorverdovende kabaal van de immense hoeveelheid water dat de nauwe kloof instort‚ waren de reden voor de lokale Kololostam de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' te geven. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Zimbabwe kent drie landstalen: Shona, Ndebele en Engels
 • De Victoria Falls is een van de zeven natuurlijke wereldwonderen
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt met KLM naar Johannesburg, waar u wordt opgevangen en één overnachting heeft in het Intercontinental OR Tambo op de luchthaven.

 • Dag 2 Johannesburg - Bulawayo - Matobo National Park

  U vliegt vandaag verder van Johannesburg naar Bulawayo en per privétransfer wordt u naar uw camp in het Matobo National Park gebracht. U overnacht in het Amalinda Camp, een luxe en exclusieve lodge, gewaardeerd voor de Afrikaanse sfeer en unieke schoonheid. 

 • Dag 3 Matobo National Park

  Camp Amalinda ligt in een oude schuilplaats van de Bosjesmannen en ademt de sfeer uit van het ongetemde Afrika. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd. Per safari gaat u op zoek naar de bedreigde neushoorn of kunt u deelnemen aan een cultureel bezoek naar de Matabele. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in het openluchtrestaurant.

 • Dag 4 Matobo National Park - Hwange National Park

  Per transfer wordt u naar het grootste beschermde natuurpark van Zimbabwe gebracht, het Hwange National Park. Dit park heeft geen natuurlijk grenzen en beslaat samen met Botswana meer dan 14.000 vierkante kilometer. Hwange National Park is ondanks de enorme concentratie olifanten, leeuwen en impala's een ongerepte bestemming gebleven.

 • Dag 5-6 Hwange National Park

  Het Makololo gebied, waar u verblijft in Little Makololo Camp, is een zeer gevarieerd gebied met zowel open velden, grasland en teakbossen. U gaat vanuit uw accommodatie twee keer per dag op safari. In open jeeps onder begeleiding, over de onverharde paden op zoek naar wild! Van april tot november is de droge periode en zult u veel dieren kunnen zien bij de waterpoelen. In dit gebied komen veel olifanten‚ buffels‚ giraffen en wildebeesten voor, maar ook de jachtdieren voelen zich hier thuis. Uw verblijf is een kleinschalig safarikamp, gebouwd op houten platforms. 's Avonds kunt u bij het kampvuur napraten over uw belevenissen van die dag. 

 • Dag 7 Hwange National Park - Victoria Falls

  U wordt vanuit het park naar Victoria Falls gevlogen. De Victoria Falls zijn onbeschrijfelijk mooi, zeker na het regenseizoen in april en mei. U heeft hier twee dagen de tijd om de watervallen in u op te nemen. Er zijn diverse excursiemogelijkheden zoals het maken van boottocht naar ‘de rook die dondert’.

 • Dag 8 Victoria Falls

  U verblijft in het legendarische Victoria Falls Hotel‚ een sfeervol hotel vlakbij de waterval. Met koloniale stijl ademt het vroegere tijden en vindt u de romantiek van weleer. Een bijzondere ervaring is een diner in de ‘boma'. Dit is een ware culturele ervaring‚ waar u de keuze heeft uit vele soorten Zimbabwaanse gerechten‚ onder het genot van traditionele dans‚ drums en muziek.

 • Dag 9 Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

  Vanuit uw hotel wordt u met een transfer naar de luchthaven gebracht. Hier checkt u in voor de vlucht via Johannesburg naar Amsterdam.

 • Dag 10 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!
  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • Victoria Falls Hotel is omgeven door schitterende tuinen vanwaar u uitzicht heeft op de nevel van de Victoria Falls. Vanuit deze accommodatie zijn er dagelijks excursies mogelijk naar deze indrukwekkende watervallen. Een safari in het Zambezi National...
 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting...
 • Camp Amalinda is een exclusieve safarilodge in Matobo National Park. Het kamp ligt verscholen in een eeuwenoude bushman schuilplaats, tussen de imposante rotsblokken van de Matobo Hills. Camp Amalinda bestaat uit negen suites met rieten dak, waaronder...
 • Little Makololo ligt in het hart van Hwange aan een levendige drinkplaats en is een van de beste gebieden om wild te spotten. De zes traditionele safaritenten zijn voorzien van ensuite badkamer met zowel binnen als buiten een douche. Houten looppaden...
Route
Een prachtige route door het Zuidwesten van Zimbabwe. Ervaar de Afrikaanse wildernis in een luxe tent en de koloniale geschiedenis van het Victoria Falls Hotel, het eerste hotel gebouwd in Victoria Falls en op loopafstand verwijderd van het bulderende watergeweld.
Ella Janse bezocht Zimbabwe

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada