Actief Peru

17 daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.245 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Wereldwonder Machu Picchu
 • Spot de condor in de Colca Canyon
 • Trektochten door prachtige landschappen
 • Geniet in luxe aan het Titicacameer
 • Ontdek de magische Heilige Vallei
 • Sfeervol en karakteristiek Cusco

Deze actieve rondreis brengt u langs de meest bijzondere bezienswaardigheden van Peru. Tijdens deze reis zult u bijzondere trektochten maken. Het absolute hoogtepunt tijdens de reis is de indrukwekkende Machu Picchu, maar Peru heeft meer te bieden. Colca Canyon, Cuzco en de Heilige Vallei, het Titicacameer - het komt allemaal aan bod!

Na een nacht in Lima doorgebracht te hebben vliegt u door naar Arequipa, een van de meest sfeervolle steden in Peru. Hier zult u kennis maken met de imposante kathedraal, de geschiedenis van het klooster Santa Catalina en ervaren waarom deze stad ook de ‘witte stad’ wordt genoemd. Vanuit Arequipa maakt u een meerdaagse tocht door de Colca Canyon. Tijdens deze tocht loopt u van van dorp naar dorp en zult u bij een lokale familie overnachten. Er is een grote kans dat u condors in actie ziet. Na deze tocht gaat u per transfer naar het Titicacameer en daar verblijft u in een luxe accommodatie vanwaar diverse activiteiten ondernomen kunnen worden. Geniet van de prachtige omgeving en sta stil bij de gedachte dat dit het hoogstgelegen meer ter wereld is. Na enkele dagen op deze bijzondere plek te hebben doorgebracht, vliegt u naar Cuzco. U ontdekt de Heilige Vallei waarbij u enkele indrukwekkende Inca ruïnes bezoekt. Tegen het einde van de reis is het beste bewaard gebleven: een bezoek aan Machu Picchu. Na dit bezoek keert u terug naar Cuzco voor uw laatste dagen in Peru.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Lima, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In Peru cavia’s gegeten worden? Het gerecht heet 'Cuy' en het is een specialiteit die vooral op feestdagen wordt gegeten. 

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Lima

  Vanuit Amsterdam vliegt u naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en wandelt u naar uw hotel op de luchthaven. Kom ’s avonds bij van de vlucht, geniet van de faciliteiten van het hotel en bereidt u voor op de actieve reis die u gaat maken.

 • Dag 2 Lima – Arequipa

  Na het ontbijt gaat u terug naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Arequipa. Deze stad wordt vaak de ‘witte stad’ genoemd. Arequipa wordt omringd door vulkanen en u zult merken dat u zich al op een grotere hoogte bevindt. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. In de middag maakt u een stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Arequipa is een oogverblindende stad met een prachtige kathedraal en het beroemde klooster Santa Catalina. Dit klooster is goed bewaard gebleven en wordt ‘een stad in de stad’ genoemd vanwege de grootte, haar prachtige fonteinen en de sfeervolle straatjes. Tijdens een tour zult u al deze plaatsen bezoeken en versteld staan van de prachtige stijlen die Arequipa zo sfeervol maken.

 • Dag 3 Arequipa

  Vandaag gaat u op ontdekking in de omgeving van Arequipa. Geniet van de prachtige groene omgeving met veel weilanden. Wie weet spot u er de eerste alpaca’s! Deze omgeving biedt al sinds tijden inspiratie voor schilders, fotografen en schrijvers. Tijdens de excursie bezoekt u de wijk Socabaya, de molen van Sabandía, de terrassen van Yumina en de ‘Mansión del Fundador’. Dit huis uit de 17e eeuw is ooit bewoond geweest door Garcí Manuel de Carbajal, de stichter van Arequipa. In de middag heeft u de tijd om de stad verder op eigen gelegenheid te verkennen. Wandel door de straten van Arequipa en ontdek deze karakteristieke stad. Of gaat u naar de kleurrijke Markt van San Camillo om u dan te laten verrassen door de authentieke smaken van Zuid-Peru? iBuen provecho! 

 • Dag 4 Arequipa – Colca Canyon

  U verlaat Arequipa en vroeg in de ochtend begint de meerdaagse tocht naar de Colca Canyon. Geniet van het ruige landschap met de prachtige vergezichten. Vanuit Arequipa wordt u eerst naar Chivay gebracht, een traditioneel stadje in de Colca vallei waar gestopt wordt voor het ontbijt. De reis wordt via Cabanaconde voortgezet naar Pampa San Miguel waar de trekking door de Colca Canyon begint. De eerste dag zult u ongeveer vier uur wandelen, voornamelijk afdalend naar de bodem van de canyon. De eindbestemming voor vandaag is San Juan de Chuccho, een dorpje waarin u bij een lokale familie overnacht. Hier ontvangt u eerst een welverdiende lunch en ontmoet u uw gastvrouw, mevrouw Gloria. Uiteraard zal ze ervoor zorgen dat er in de avond een diner klaarstaat.

 • Dag 5 Colca Canyon

  Op de tweede dag van de trekking komt u door de dorpjes Cosnirhua en Malata. U zult een indruk krijgen van de lokale gewoontes en levensstijl. U vervolgt de weg naar Sangalle (Oasis) waarvoor u over een bepaalde afstand moet afdalen. Deze plaats is rijk aan vegetatie uit het Andesgebergte en diverse andere tropische planten. Aangekomen bij de eindbestemming kunt u heerlijk afkoelen in het zwembad van uw hotel. Geniet van het diner en kom weer op adem van de bijzondere tocht.

 • Dag 6 Colca Canyon – Titicacameer

  De laatste dag van de Colca Canyon-trekking bestaat uit een flinke klim van ongeveer drie uur. U start al rond half vijf in de ochtend zodat u de klim niet in de hitte van de dag hoeft te maken. Tijdens de tocht naar boven zal de zon langzaam opkomen en dat zorgt voor een onvergetelijk uitzicht. Vanaf de top kunt u uitkijken over de prachtige Colca Canyon en genieten van de overwinning! Cabanaconde ligt op korte afstand en hier geniet u van uw ontbijt. Voordat u afscheid neemt van de Colca Canyon is er nog een uitzichtpunt dat u niet mag missen: ‘Cruz del Condor’. Dit is een van de meest indrukwekkende punten in dit gigantische kloofdal dat ook leefgebied van Andescondor is. U heeft grote kans om condors te zien vliegen. U reist verder naar Puno aan het Titicacameer. Hier verblijft u de komende drie nachten en geniet u van een magnifiek uitzicht.

 • Dag 7 - 8 Titicacameer

  De komende dagen heeft u volop de kans om het Titicacameer aan de grens met Bolivia te ontdekken. Titicaca is het hoogstgelegen bevaarbare water ter wereld. Daarnaast is het Titicacameer ook een van de grootste meren van Zuid-Amerika. Vanuit uw accommodatie kunt u diverse activiteiten ondernemen. Wat dacht u van een bezoek aan het eiland Taquile waar u de lokale bevolking kunt ontmoeten? Vanaf het hoogste punt op het eiland, dat op 4.050 meter hoogte ligt, kunt u met een beetje geluk bij helder weer in de verte het buurland Bolivia zien! Ook kunt u een bezoek brengen aan de bijzondere, maar toeristische Uros eilanden. Zij vormen de beroemde ‘eilanden’ die van riet zijn gemaakt. Misschien wilt u mountainbiken, een kajaktocht maken of simpelweg ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht?

 • Dag 9 Titicacameer - Cuzco

  U wordt per privétransfer naar de luchthaven Juliaca gebracht. Dit is een ongeveer twee uur durende rit. Vanaf Juliaca vliegt u naar Cuzco. Als u aankomt in Cuzco wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht waar u de komende nacht verblijft. Nadat u in het hotel bent aangekomen heeft u de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Cuzco is een levendige stad omdat deze de perfecte uitvalsbasis is naar een van de wereldwonderen: Machu Picchu. U bent vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Loop beslist naar het prachtige Plaza de Armas waar u de kathedraal van Cuzco kunt bewonderen.

 • Dag 10 Cuzco – Heilige Vallei

  Deze dag staat volledig in teken van de Heilige Vallei. Dit is de directe omgeving van Cuzco waar indrukwekkende Inca ruïnes te vinden zijn. Het landschap bestaat uit uitgestrekte akkers, kleine dorpen en hoge bergpieken op de achtergrond. U bezoekt het dorp Pisac waar op de kleurrijke markt lokale producten te vinden zijn. Als u meer van natuur houdt kunt u er ook voor kiezen om een wandeling maken met het imposante Andesgebergte op de achtergrond. Later in de ochtend bezoekt u de Viacha gemeenschap waar u leert hoe aardappels ter plaatse verbouwd worden. U krijgt een typische Peruaanse lunch waarna u het archeologische Inca complex bij Pisac bezoekt. Daarna wordt u naar uw lodge in Lamay in de Heilige Vallei gebracht waar u de komende nacht verblijft.

 • Dag 11 Heilige Vallei – Lares regio

  In de ochtend kunt u een kort bezoek brengen aan Lamay voordat u de Heilige Vallei verlaat en op verkenning gaat in de regio Lares. U bezoekt de archeologische plaats Ancasmarca waar u rondgeleid wordt door de gids. Na de lunch heeft u de keuze uit verschillende activiteiten. Gaat u het plaatsje Choquecancha bezoeken waar u kennis maakt met de lokale weverij? Of kiest u ervoor om te midden van turquoise blauwe meren naar het plaatsje Huacahuasi, de eindbestemming van de dag te wandelen? Hiervoor zijn twee startpunten en verschillende moeilijkheidsgraden waaruit u kunt kiezen. U kunt het rustig aan doen of u maakt er juist iets actiefs van.  

 • Dag 12 Lares regio – Heilige Vallei

  Vandaag wordt u wakker bij de bijzondere Huacahuasi gemeenschap en krijgt u de kans om alles over deze cultuur te leren. Daarna kunt u wederom een keuze maken uit diverse activiteiten. Kies bijvoorbeeld voor een culturele activiteit waarbij u een lokale markt bezoekt en een Inca museum. Of geef voorkeur aan diverse wandelingen met verschillende startpunten, lengtes en moeilijkheidsgraden. Afhankelijk van de bezigheid die u kiest zal er een lunch voor u klaarstaan in Urubamba of tijdens de tocht. Enkele activiteiten duren de hele dag, maar mocht u een ochtendactiviteit hebben gekozen dan is er in de middag nog gelegenheid om een fietstocht te maken.

 • Dag 13 Heilige Vallei – Machu Picchu

  Voordat u op de trein stapt die u naar het dorp Aguas Calientes aan de voet van de overweldigende Machu Picchu brengt, heeft u in de ochtend nog tijd voor een wandeling. Wederom heeft u keuze uit twee opties maar het einddoel is hetzelfde: de archeologische plaats Ollantaytambo. Deze plaats werd door de Inca’s beschouwd als een van de belangrijkste ceremoniële centra. Tijdens de wandeling door en over de ruïnes hebt u fantastische uitzichten over de stad en de vele archeologische plaatsen in de Heilige Vallei. Na de wandeling krijgt u een rondleiding van de gids waarna u in Ollantaytambo de trein neemt naar het stadje bij Machu Picchu. Hier verblijft u deze nacht. De treinreis dwars door de Heilige Vallei en door een alsmaar groener wordende wereld is fenomenaal.

 • Dag 14 Machu Picchu – Cuzco

  Vroeg in de ochtend gaat u op pad voor het absolute hoogtepunt van deze reis, de oude Incastad Machu Picchu. Het is een van de zeven wereldwonderen en de grootste historische schat van Peru. Neem momenten om stil te staan bij de indrukwekkende architectuur en de magische uitwerking van deze voormalige stad. U krijgt een rondleiding met een gids door de straatjes en over de trappen van het immense complex. Aanvullend wordt uitleg gegeven over de historie, de bevolking en de vroegere leefgewoonten in deze omgeving. In de late ochtend heeft u tijd om zelf Machu Picchu te verkennen en vergeet daarbij vooral niet foto’s te maken.
  Het is ook mogelijk Huayna Picchu te beklimmen, de berg achter Machu Picchu. Vanaf hier hebt u een onvergetelijk uitzicht over de Urubamba River Vallei en zelfs over de Amazone. Na het bezoek krijgt u een lunch bij het hotel voordat u weer naar Cuzco reist. U kunt in de avond een bezoek brengen aan de bars die Cuzco rijk is. Proef eens Pisco Sour, een typisch Peruviaans drankje of bestel een Cusqueña-biertje. iSalud!

 • Dag 15 Cuzco

  Na het ontbijt leert u Cuzco nog beter kennen onder leiding van een gids. Cuzco ligt 3.400 meter boven de zeespiegel. Het is een van de beste plekken om u in de rijke geschiedenis van Peru te verdiepen. Tijdens de stadstour komt u langs het grootste plein, Plaza de Armas, de kathedraal en daarnaast bezoekt u via smalle straatjes de kerk Santo Domingo kerk. In de middag gaat u de laatste Inca ruïnes van deze reis bezoeken: Puka Pukara, Kenko, Tampu Machay en Sacsayhuaman komen alle aan bod. Vooral de laatste is bekend als fort en religieuze plaats en beroemd om zijn kosmische energie.

 • Dag 16-17 Cuzco - Lima - Amsterdam

  U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lima. Vanaf Lima vliegt u terug naar Nederland waar u de volgende dag arriveert.

 • Het Casa Select Andina Arequipa hotel heeft een perfecte locatie in het centrum van Arequipa. Het hotel ligt aan het centrale plein van de stad, Plaza de Armas. Vanuit hier heeft u een perfecte uitvalsbasis naar de bezienswaardigheden, leuke restaurants...
 • Titilaka Lodge ligt op een unieke locatie op een privé-schiereiland met uitzicht over het reusachtige Titicacameer. Geniet van alle rust in dit prachtige gebied. Deze exclusieve accommodatie heeft slechts 18 luxe suites, welke beschikken over alle...
 • Het elegante El Mercado hotel ligt in Cuzco, vlakbij het bekende plein ‘Plaza de Armas’. Het hotel is gebouwd in het pand waar altijd de markt van Cuzco werd gehouden. In Peru is de markt een plaats waar cultuur en tradities samenkomen. Dit...
 • Lamay Lodge is gelegen in de omgeving van Cuzco in de Heilige Vallei. De lodge wordt omgeven door prachtig gebergte en is gebouwd in de Inca stijl, wat perfect bij deze omgeving past. De warme kamers beschikken over comfortabele faciliteiten; warme douches,...
 • Huacahuasi Lodge ligt in de buurt van Lares in de Heilige Vallei. De Heilige Vallei is de naam voor het gebied rondom Cuzco, waar vele Inca ruïnes te vinden zijn. De lodge is in Inca stijl en ligt in de omgeving van prachtige bergen. De comfortabele kamers...
 • Het Inkaterra Machu Picchu hotel ligt in een mooie vallei bij het plaatsje Aguas Calientes (ook bekend als Machu Picchu Pueblo). In deze prachtige groene omgeving treft u een indrukwekkende combinatie van natuur en cultuur. Vanwege de korte afstand naar...
Route
Bij aankomst in Lima vliegt u daags erna naar de ‘witte stad’ Arequipa. Hier zult u stad en de Colca Canyon bezoeken waarna u naar het Titicacameer reist. U vliegt terug naar Cuzco en bezoekt de omgeving met de Heilige Vallei met als hoogtepunt de indrukwekkende Machu Picchu.
Jan Janse bezocht Peru

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.