Aantrekkelijk Laos, Cambodja & Thailand

21-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Luang Say Cruise
 • Charmant Luang Prabang
 • Prachtige accommodatie in Chiang Rai
 • Tempels van Angkor
 • Fietstocht platteland Cambodja
 • Ontspannen op Koh Samui

Ontdek de aantrekkelijke charme van Laos, Cambodja en Thailand. De ongerepte natuur van Laos, tempels van Angkor Wat in Cambodja en stranden van Koh Samui maken dit een heerlijke reis voor Azië liefhebbers.

U begint de reis in de rustige bergstad Chiang Rai waarbij u verblijft in een prachtige accommodatie. U maakt kennis met de kleurrijke bergvolkeren in de natuurlijke omgeving van de stad. Door de bergen leidt de weg nog verder naar het noorden‚ waar u met het oversteken van de Mekong ook meteen de grens met Laos overgaat. U gaat aan boord van de Luang Say Cruise en geeft u over aan de stroming van de rivier. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht op de natuurlijke omgeving‚ tempels‚ vissers‚ kinderen die spelen en wassende vrouwen. Nadat u de nacht heeft doorgebracht in Pakbeng‚ voert de Mekong u verder richting Luang Prabang‚ de parel van Laos. Onderweg stopt u bij de mooie Kamu Lodge‚ waar u leert hoe de lokale bevolking leeft door ze een handje te helpen met hun dagelijkse bezigheden. Het laatste stukje over de rivier voert u naar Luang Prabang‚ waar u ongetwijfeld niet meer wilt vertrekken. Deze charmante stad biedt een wereld aan trekpleisters‚ maar al was er niets‚ alleen de sfeer houdt u al vast. In de mooie omgeving bezoekt u de prachtige Kuang Si waterval. In de turkooizen poelen is het heerlijk badderen in de felgroene jungle. Er staan u nog meer prachtige landschappen te wachten wanneer u verder reist naar Vang Vieng. Vang Vieng ligt aan de Nam Song rivier en is omringd door indrukwekkend karstgebergte. Geniet van de betoverende landschappen en vervolg uw weg richting Vientiane. Hoewel het moeilijk afscheid nemen is van Laos‚ maakt uw volgende bestemming Siem Reap in Cambodja veel goed! Vanuit hier bezoekt u het door de jungle opgeslokte tempelcomplex van Angkor. Ook het Tonlé Sap meer‚ dat de levensader van Cambodja vormt‚ leert u beter kennen tijdens een fietstocht naar de drijvende dorpen op dit meer. Hierna is de hoofdstad van Cambodja‚ Phnom Penh‚ aan de beurt. U leert over het gruwelijke recente verleden van Cambodja in het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Maar ook ontdekt u dat de Cambodjanen optimisten zijn die vooruitkijken. De dagen zijn voorbij gevlogen en om de indrukken van de afgelopen weken op u in te laten werken strijkt u neer op het strand van Koh Samui. Op dit tropische eiland geniet u nog even van de zon‚ voordat het vliegtuig u weer naar huis brengt.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten, transfers en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • In Luang Prabang trekken de monniken ’s ochtends vroeg in kleurrijke gewaden door de straten voor een boeddhistische aalmoezenceremonie.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam – Bangkok - Chiang Rai

  U vliegt met KLM en Bangkok Airways via Bangkok naar Chiang Rai waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u door middel van een privétransfer naar uw luxe accommodatie gebracht. Chiang Rai ligt in het noorden van Thailand en tevens in het hart van de Gouden Driehoek, het bekende drielandenpunt. Het compacte stadje wordt voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen.

 • Dag 3: Chiang Rai

  Na het ontbijt in het Sala Mae Nam restaurant heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Verken de mooie omgeving van de Golden Triangle waarbij Groene bergen, kleine dorpjes en de Mekong rivier het beeld bepalen. U kunt ook het Opium Museum bezoeken waarbij u uw kennis verbreed over de geschiedenis van opium. Voor elke nacht dat u verblijft in het Anantara Golden Triangle Resort krijgt u per persoon één activiteit aangeboden. Laat u bijvoorbeeld 90 minuten lang verwennen tijdens een ontspanningsmassage of leer de Thaise kookkunsten tijdens een kookcursus.

 • Dag 4: Chiang Rai - Pakbeng

  U wordt na het ontbijt opgehaald en vervolgens reist u samen met een Engelssprekende gids naar de grens van Laos. U passeert de grens met Laos waarna u aan boord gaat van de Luang Say Mekong cruise. Het duurt drie dagen om Luang Prabang te bereiken. Onderweg ziet u kleine dorpjes en mooie landschappen en kunt u het authentieke plattelandsleven bewonderen. In de namiddag bereikt u Pakbeng waar u overnacht in een lodge. Als u optijd bent kunt u de zonsondergang bekijken over de rivier vanaf uw balkon.

 • Dag 5: Pakbeng – Ban Ngoi Hai

  De Mekong cruise gaat verder en eindigt vandaag bij de Kamu Lodge. Bezoek onderweg een traditioneel dorpje waar u het proces bekijkt van de traditionele alcoholwijn- of bier. Na de lunch komt u aan bij Kamu Lodge waar u overnacht. In de middag kunt u kiezen uit vier activiteiten. U kunt alles leren over rijst planten en oogsten in de rijstvelden, goud zoeken in de Mekong rivier, traditionele vistechnieken leren of een lokaal dorpje bezoeken waarbij u de lokale bevolking ontmoet.

 • Dag 6: Ban Ngoi Hai – Luang Prabang

  De laatste dag van de Mekong cruise. De ochtend kunt u naar eigen wens invullen. Ontspan aan boord of bezoek een nabijgelegen dorpje. Na de lunch in de lodge vertrekt de cruise naar Luang Prabang. Onderweg stopt u bij de Pak Ou grotten die talloze gouden Boeddhabeelden herbergt. U komt in de namiddag aan in Luang Prabang en vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor uw overnachting.

 • Dag 7: Luang Prabang

  Luang Prabang is een mooie oude stad met sierlijke tempels en Franse invloeden. U verkent de stad vandaag met een gids en gaat onder meer naar het voormalige Koninklijk Paleis en bezoekt enkele tempels en musea. In het voormalig Koninklijk Paleis ontdekt u de rijke historie van Laos. Vervolgens bezoekt u verschillende prachtige tempels. U luncht in een lokaal restaurant dat gerund wordt door een Australische dame. U vervolgt de tour naar onder andere Wat Visoun en een traditioneel kunstmuseum. Aan het einde van de dag beklimt u de Mount Phousi om de prachtige zonsondergang te bewonderen.

 • Dag 8: Luang Prabang

  Vroeg in de ochtend struinen de monniken in hun oranje gewaden door de straten van Luang Prabang voor de dagelijkse aalmoezenceremonie. Na het ontbijt rijdt u een mooie route langs rijstvelden en kleine dorpjes naar de Kuang Si watervallen. Bij de watervallen kunt u zwemmen en de avonturiers kunnen naar de top van de waterval klimmen waar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. In deze mooie setting geniet u van een picknicklunch. Naast de watervallen bevindt zich een berenopvang waar 23 zwarte beren leven die gered zijn van stroperijen. Hierna bezoekt u het Kuang Si vlinderpark waar maar liefst honderden vlinders leven voordat u aankomt in Luang Prabang.

 • Dag 9: Luang Prabang – Vang Vieng

  De weg van Luang Prabang naar Vang Vieng loopt door een schitterend bergachtig landschap. U kunt de chauffeur vragen regelmatig stoppen om mooie foto’s te maken. Vang Vieng ligt aan de Nam Song rivier en is omringd door indrukwekkend karstgebergte. Het plaatsje is uitermate geschikt voor de natuurliefhebber en het landschap leent zich uitstekend voor avontuurlijke wandelingen.

 • Dag 10: Vang Vieng

  Deze dag staat in het teken van de bijzondere grotten in de omgeving van Vang Vieng. De grotten zelf zijn niet alleen mysterieus, maar bieden vaak ook prachtige uitkijkpunten. Vervolgens maakt u een boottocht over de rivier en kunt u eindeloos genieten van de mooie uitzichten terwijl u naar een biologische boerderij vaart die gespecialiseerd is in Mulberry thee. Na aankomst krijgt u een rondleiding waarna u geniet van een heerlijke lunch. Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

 • Dag 11: Vang Vieng – Vientiane

  Een mooie route brengt u naar Vientiane. U stopt onderweg bij een lokale markt waarbij u verstelt zult staan wat hier allemaal verkocht wordt. Vervolgens kunt u onderweg stoppen bij het Nam Ngum meer, waar u eventueel een boottochtje kunt maken. Na aankomst in Vientiane heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Ontdek de vele cafétjes en restaurants en vergeet in de avond niet een bezoek te brengen aan de avondmarkt.

 • Dag 12: Vientiane

  Met een gids gaat u opzoek naar de verborgen charmes van Vientiane. Vientiane is een van de rustigste hoofdsteden ter wereld. U bezoekt de Wat Sisaket tempel die gevuld is met duizenden kleine Boeddhabeelden en de tempel Wat Phra Keo dat gebruikt wordt als religieus museum. Vervolgens gaat u naar het Patuxay monument waar u een panoramisch uitzicht heeft over de stad. U eindigt de ochtend met een bezoek aan de That Luang dat wordt gezien als de heiligste plek van Laos.

 • Dag 13: Vientiane – Siem Reap

  U wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Siem Reap. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Siem Reap is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een boottocht in een gondel door de grachten van Angkor Thom. Met een drankje in de hand geniet u van de zonsondergang op deze mooie plek.

 • Dag 14: Siem Reap

  Een volle dag om de indrukwekkende tempels van Angkor te bezoeken. In het begin van 1900 zijn de verbazingwekkende ruïnes herontdekt en gelden zij als de meest indrukwekkende overblijfselen van de oude rijken van heel Zuidoost-Azië. De wonderbaarlijke en mysterieuze tempels liggen op een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante kilometer. U begint de tour bij Angkor Thom en gaat vervolgens verder naar de Bayon tempel. ’s Middags ziet u onder meer de Ta Prohm en rond zonsondergang komt u aan bij de beroemde Angkor Wat.

 • Dag 15: Siem Reap

  In de ochtend fietst u over het Cambodjaanse platteland naar het Tonlé Sap meer. U maakt een boottocht over het meer waarbij u de huizen op palen en een drijvend dorpje bewondert. Het Tonlé Sap meer is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. U luncht bij een traditioneel huis op palen voordat u terug wordt gebracht naar uw accommodatie. In de middag bent u terug bij uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije invulling.

 • Dag 16: Siem Reap – Phnom Penh

  U wordt in de ochtend opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Siem Reap. U vliegt van Siem Reap naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Na aankomst wordt u ontvangen door een Engelssprekende gids en naar uw accommodatie gebracht. Phnom Penh is een typisch Aziatische stad met kleurrijke markten, eetstalletjes, terrasjes, straatverkopers en unieke gebouwen. Maak alvast een verkenningstocht door de stad of gebruik de middag om lekker te ontspannen bij het hotel.

 • Dag 17: Phnom Penh

  Per cyclo ziet u vandaag de bezienswaardigheden van de stad. Een cyclo is een traditioneel vervoersmiddel in Phnom Penh en is een leuke manier om deze levendige stad te verkennen. U gaat naar de Wat Phnom tempel, het koninklijk paleis en het nationale museum waar een interessante collectie Khmerkunstvoorwerpen wordt tentoongesteld. ’s Middags bezoekt u het indrukwekkende Tuol Sleng museum en de killing fields. Zware kost, die helaas onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Cambodja.

 • Dag 18: Phnom Penh – Koh Samui

  U wordt naar de luchthaven gebracht van Phnom Penh voor u vlucht, via Bangkok, naar het heerlijke vakantie-eiland Koh Samui. Na aankomst op Koh Samui in het zuiden van Thailand wordt u naar uw aangename hotel aan het strand gebracht. Door de vorm van het eiland en de vele kokosnootbomen wordt Koh Samui ook wel kokosnooteiland genoemd. U kunt de komende dagen goed vertoeven op de prachtige zandstranden van Koh Samui waarbij u kunt bijkomen van de prachtige reis.

 • Dag 19 - 20: Koh Samui

  Geniet van ontspannen dagen op een prachtige locatie en kom bij van al uw belevenissen in Thailand, Laos en Cambodja. Geniet van de faciliteiten van de accommodatie of ontspan op het fijne zandstrand. Neem een duik in de helderblauwe zee en ontdek de prachtige onderwaterwereld. Ontdek optioneel de ongerepte binnenlanden van het tropische eiland en maak een wandeling door de schitterende natuur.

 • Dag 21: Koh Samui - Bangkok - Amsterdam

  Het is tijd om naar huis te gaan na bijzondere reis door Thailand, Laos en Cambodja. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Bangkok. Hier neemt u de terugvlucht naar Amsterdam. Aan het begin van de avond landt u op Amsterdam Schiphol.

 • Het Anantara Golden Triangle ligt op een heuvel waardoor u prachtig uitzicht heeft op de Mekong rivier. Het luxe resort is gebouwd in de koninklijke Lanna stijl, een vormgeving waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van teakhout. De kamers zijn met oog...
 • Ontsnap aan het drukke stadsleven en ga terug naar de natuur in de Kamu Lodge. Deze lodge, omgeven door rijstvelden, ligt in de bergen van Noord Laos, een omgeving waar de inwoners van de kleine dorpjes nog volgens eeuwenoude tradities leven. De Kamu...
 • La Rose Suites is een luxe viersterren boetiekhotel gelegen in een rustige zijstraat in het hart van de bruisende hoofdstad van Cambodja. La Rose Suites is de perfecte locatie voor een wandeling door het park of langs de boulevard. Ervaar tijdens uw verblijf...
 • Het Anantara Resort Bhoput heeft een rustige ligging aan een prachtig zandstrand. Het is een modern resort met een zeer goede service. De kamers hebben een sfeervolle inrichting met warme, natuurlijke kleuren. Beleef de hedendaagse Thaise stijl en gastvrijheid....
Route
Een bijzondere rondreis per auto met chauffeur door Thailand, Laos en Cambodja. U maakt een meerdaagse boottocht over de machtige Mekong in Laos. Verken de ongerepte natuur van het land voor u doorreist naar de tempels van Angkor in Cambodja. U eindigt op het strand van Koh Samui.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica