Wijnreis per trein door Zuid-Afrika o.l.v. Cees van Casteren MW

8-daagse wijnreis

Op basis van 2 personen

Nu vanaf € 3.245 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Culinaire wijnreis
 • Onder leiding van Cees van Casteren MW
 • Van Pretoria naar Kaapstad
 • Uitstekende service en unieke stijl
 • Op maat aan te passen

Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek. Zuid-Afrika doorkruisen met Rovos Rail is een ontspannen ervaring die u lang bij zal blijven. De trein rolt over het spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap. Leun achterover in uw stoel en geniet van de vriendelijke service en prachtige uitzichten. Master of Wine Cees van Casteren neemt u mee op een culinaire reis door de Big Five van Zuid-Afrikaanse wijnen.

Cees van Casteren MW is een van de slechts twee ‘Masters of Wine’ die Nederland rijk is. Cees is een internationaal gerespecteerd wijndocent en coacht wijnbedrijven over de hele wereld. Hij schreef tien boeken en ongeveer 500 artikelen. Hij won twee keer de Prix Pommery en is ‘Ambassadeur du Champagne’. Hij is een echte Nieuwe Wereld-specialist (met name Zuid-Afrika, Chili en Nieuw-Zeeland) maar ook heel goed thuis in Bordeaux, Sherry, Rioja, Ribera del Duera, Porto en Oostenrijk. Cees is voorzitter van de Verenigde Vinologen, de belangrijkste vereniging van wijnprofessionals in Nederland.

Data & prijzen

Vertrekdatum 27 november 2019

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Een nieuw wijnland kan Zuid-Afrika niet meer genoemd worden, er wordt immers al eeuwenlang wijn verbouwd. Toch hoort het tot de nieuwe wereld wijnlanden. De wijnhuizen produceren uiteenlopende smaken en schuwen experimenten niet.

Programma De trein
 • Dag 1, Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst acclimatiseren we de eerste nacht in een hotel bij de luchthaven. Onder het genot van een glas Cap Classique (Kaapse champagne) maakt u nader kennis met uw reisgenoten.

 • Dag 2, Pretoria

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pretoria voor een stadstour. Dit is de politieke hoofdstad van Zuid-Afrika wat tot uitdrukking komt in de statige parlementsgebouwen en brede parken en lanen. Vervolgens worden we naar het station gebracht waar Rovos Rail op ons wacht. Zodra de trein zich in beweging zet, heeft u alle tijd om zich te installeren en de coupés te verkennen. Voor hen die vragen over wijn hebben, houdt rond borreltijd Master of Wine Cees van Casteren een wijnspreekuur. Diner en overnachting aan boord.

 • Dag 3, Kimberley & wijnproeverij

  Voordat we arriveren in Kimberley rijdt de trein langs een steppemeer waar regelmatig grote groepen flamingo’s staan. Kimberley is het kloppend hart van de diamantwinning. De Big Hole is het grootste door mensenhanden gegraven gat in de aarde. Bezoek het nabijgelegen museum voor achtergrondinformatie. Na het bezoek aan Kimberly reizen we verder door de Karoo waar we de eerste wijngaarden zullen zien liggen. Tegelijkertijd krijgt u aan boord een introductieproeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen. Lunch, diner en overnachting aan boord.

 • Dag 4, Kaapstad & wijnproeverij

  In de ochtend brengen we een bezoek aan het historische dorp Matjiesfontein. Daarna slingert de trein door de wijngaarden van de Hex River Valley naar Kaapstad, onze eindbestemming. Onderweg krijgt u een proeverij van speciale witte en rode wijnen uit de andere gebieden van de Kaap dan Stellenbosch. In Kaapstad gaan we aan het einde van de middag van boord en worden we naar ons centraal gelegen hotel in Kaapstad gebracht. Diner in de eclectische Pot Luck Club.

 • Dag 5 & 6, Kaapstad

  Twee dagen ter vrije besteding in Kaapstad.

 • Dag 7, Kaapstad

  U wordt naar de luchthaven van Kaapstad gebracht vanwaar u rond middernacht terug vliegt naar Amsterdam.

 • Dag 8, Amsterdam

  Het einde van deze bijzondere reis. We hopen dat u heeft genoten.

 • Optioneel verlengingspakket

  Optioneel verlengingspakket vanuit Stellenbosch onder leiding van Master of Wine Cees van Casteren:

  Dag 5, 1 december 2019
  Van de Helshoogte naar Gouden Driehoek in Stellenbosch
  Net zoals Bordeaux beroemde communes heeft, is dat ook zo in Stellenbosch. We starten met een wandeling door de wijngaarden van Grand Cru Classé Rustenburg met Adriaan van der Stel’s landhuis van 1700 in onaangetaste conditie. Gevolgd door lunch op hét terras van Stellenbosch, bij Delaire Graff met spectaculair uitzicht over het Afrikaanse continent. ’s Middags bezoeken we in de zogenaamde Gouden Driehoek (een wijngebied tussen de Helderberg en Stellenboschberg) het topdomein Stellenrust waar we op het terras zullen dineren. Overnachting in nabijgelegen hotel in Stellenbosch.

  Dag 6, 2 december 2019
  In de voetsporen van Jan van Riebeeck, Nederlanders aan de Kaap.
  We beginnen met een bezoek aan Fons Aaldering’s wijngaarden in Stellenbosch, met proeverij en bezoek aan de wijnkelder. Daarna gaan we naar het pittoreske Franschhoek voor een glas niet van champagne te onderscheiden Cap Classique bij de Belg Colmant. Na lunch in het centrum van Franschhoek is er tijd voor bezoek van de galerieën en antiekwinkeltjes. ’s Avonds tenslotte, rijden we het ook in Nederlandse handen zijnde pareltje van Franschhoek, galerie, restaurant en wijnkelder La Provence waar we ook dineren.  Overnachting weer in het hotel in Stellenbosch. 

  Dag 7, 3 december 2019
  Twee gezichten van de Schaapenberg
  In de ochtend brengen we een bezoek aan Grand Cru Classé Vergelegen waar we ook lunchen (restaurant Stables).
  Na de lunch blijven we op de Schapenberg, maar gaan we naar de False Bay zijde. Hoog op de Schapenberg met spectaculair uitzicht ligt hier Waterkloof. Na proeverij en vroeg diner wordt u naar de luchthaven van Kaapstad gebracht vanwaar u rond middernacht terug vliegt naar Amsterdam. 

Rovos Rail

Afrika doorkruisen met Rovos Rail is een ervaring die u zeker lang bij zal blijven. Rovos staat voor klasse, stijl en luxe. Ieder rijtuig is tot in detail gerestaureerd en ademt de sfeer van vervlogen tijden uit. Luxueuze lederen stoelen, prachtig houtsnijwerk en geslepen glas geven de rijtuigen een authentieke en elegante sfeer. In de wagons vindt u drie verschillende suites variërend in grootte.

Pullman Suite
In de Pullman suite vindt u een sofabed en minibar. Voor de nacht wordt uw sofabank opgemaakt tot een comfortabel tweepersoonsbed (twee eenpersoonsbedden als stapelbed is ook mogelijk). Vanuit uw suite heeft u de beschikking over een privé badkamer met douche.

DeLuxe Suite
De DeLuxe suite van Rovos Rail behoren tot de ruimste treincabines ter wereld. De airconditioning draagt bij aan een prettige temperatuur tijdens de reis. Ook heeft u de
beschikking over een kleine gezellige lounge. Alle suites zijn voorzien van ensuite badkamer en airco.

Royal Suite
De Royal suite beslaat een halve wagon en is daarmee de grootste. Naast een tweepersoonsbed heeft u de beschikking over een ruime badkamer met ligbad, douche en toilet. Vanuit het bad ziet u het landschap aan u voorbij trekken. In de ruime luxe lounge kunt u heerlijk lezen of genieten van een drankje uit uw privébar.

Het diner voltrekt zich in de restauratiewagon opgetrokken in Victoriaanse stijl. Het menu richt zich met veel wild en verse lokale ingrediënten voornamelijk op de traditionele Afrikaanse keuken. Er is tevens 24 uur roomservice. Onderweg stopt de trein een aantal maal voor excursies onder begeleiding van professionele gidsen.
Er zijn tal van routes verpakt in verschillende meerdaagse reizen. Zo kunt u met Rovos Rails van Pretoria naar Kaapstad, Durban of de Victoria Falls. Het is ook mogelijk om meerdere landen aan te doen in een reis door Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Leun achterover in uw stoel en geniet van de uitstekende service en comfort die Rovos Rail te bieden heeft.

 

Route
De trein rolt over het spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap.
Lisette Joosten bezocht Ontdek Zuid-Afrika

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika