Treinreis Shongololo Express Good Hope

17-daagse trein/golfreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.225 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Safari in het Krugerpark
 • Bezoek 'struisvogelstad' Oudtshoorn
 • Verken het levendige Kaapstad
 • Dagtour in het koninkrijkje Swaziland
 • Mogelijkheid tot golfen op vooraanstaande golfbanen

Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek. Het wild en de natuur in de nationale parken van Zuid-Afrika is overweldigend. Deze treinreis laat u kennismaken met de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika doorkruisen met de Shongololo Express is een ontspannen ervaring die u lang bij zal blijven. De trein rolt over een 1600 kilometer lang spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap. Leun achterover in uw stoel en geniet van de vriendelijke service en prachtige uitzichten. Het ontbijt en diner worden aan boord verzorgd. Tijdens de reis heeft u de keuze om deel te nemen aan de excursies die in kleine bussen worden uitgevoerd. Bovendien heeft u de mogelijkheid om te golfen op vooraanstaande banen van Zuid-Afrika. Een unieke combinatie van golfen en reizen met de Shongololo trein.

U start de reis in Pretoria en verkent deze stad met haar rijke geschiedenis. U volgt de ongerepte Panoramaroute, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten, schitterende natuur en pittoreske dorpjes. U brengt onder andere een bezoek aan God’s Window en de Bourke’s Luck Potholes. U gaat uiteraard op zoek naar de Big Five in het beroemde Krugerpark en wordt verrast door de giraffen, springbokken, zebra’s, wrattenzwijnen en vele vogels. Swaziland is een minikoninkrijk dat volledig wordt omgeven door het land Zuid-Afrika. Hluhluhwe Umfulozi is het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Hier wordt de witte neushoorn voor uitsterven behoed. U maakt hier uitgebreide gamedrives op zoek naar wild. In Oudtshoorn maakt u kennis met de struisvogelcultuur en bezoek u de Cangogrotten. Het bruisende Kaapstad is een stad waar u niet uitgekeken raakt, het is absoluut een van de leukste wereldsteden.

Data & prijzen

Vraag ons naar de vertrekdata.
U kunt verschillende treinreizen maken met de Shongololo Express.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Shongololo Express, overnachtingen in de Emerald Cabin en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De trein vernoemd is naar de duizendpoot, 'shongololo' in de lokale taal. De oorspronkelijke bewoners deden de trein denken aan de duizendpoot dat eveneens door het landschap kronkelt.

Programma
 • Dag 1 Amsterdam - Pretoria

  Vanuit Amsterdam vliegt u vandaag met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. U overnacht in een hotel nabij de luchthaven. 

 • Dag 2 Pretoria - Nelspruit

  Na het ontbijt wordt u naar het treinstation in Pretoria gebracht. Vandaag maakt u een stadstour door Pretoria waar u een bezoek brengt aan de Uniegebouwen en het Voortrekkersmonument. ’s Middags gaat u naar Soweto, de grootste en bekendste township van Zuid-Afrika. Aan het einde van de middag vertrekt de trein richting Nelspruit. Geniet van een smaakvol diner en droom weg bij de prachtige landschappen. 

 • Dag 3 Panoramaroute en Nelspruit - Malelane

  U maakt een dagtour waarbij u de prachtige Panoramaroute volgt langs weidse uitzichtpunten en markante natuurverschijnselen. U bezoekt Bourke’s Luck Potholes, het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest en God’s Window. In Nelspruit gaat u weer aan boord van de trein en vertrekt u naar Malelane.

  Golfers: tijd om de eerste tee off te slaan in Leopard Creek, Nelspruit of White River.. Leopard Creek is een golfbaan van wereldklasse in opdracht van een magnaat die kosten nog moeite heeft bespaard bij de aanleg. De baan grenst aan het Kruger National Park met de Crocodile River en is daarmee omgeven door inheemse vegetatie. En zoals de naam van de rivier al doet vermoeden, zwemmen er krokodillen in het omringende water. Door de innovatieve aanleg is er geen risico van wilde dieren op de baan, ondanks de natuurlijke setting.

 • Dag 4 Krugerpark

  Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. De hekken van dit park gaan open bij zonsopkomst en sluiten bij zonsondergang. Bij afgebakende observatieposten kunt u uitstappen en genieten van de verscheidenheid aan dieren in deze prachtige omgeving, de kans is groot dat giraffen en olifanten aan u voorbij trekken. De trein blijft in Malelane. Tegen de avond stapt u op de trein naar Mpaka in Swaziland.

  Golfers: mogelijkheid om u sportief uit te leven op de golfbaan van Leopard Creek, Nelspruit of White River in plaats van bovenstaand programma.

 • Dag 5 Swaziland

  Tijdens een dagtour door het koninkrijkje Swaziland brengt u een bezoek aan een lokale glasfabriek. Swaziland staat bekend om de kleurrijke markten, waar verschillende handgemaakte souvenirs te verkrijgen zijn. In de avond vertrekt u naar uw volgende bestemming Hluhluhwe in Zuid-Afrika.

 • Dag 6 Hluhluhwe Park en Hluhluhwe - Empangeni

  Na een vroeg ontbijt bezoekt u het Hluhluwe-Umfolozi wildpark. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zulu, de grondlegger van de Zulunatie.
  U maakt uitgebreide gamedrives in de ochtend en middag. Vervolgens reist u per trein door naar Empangeni.

 • Dag 7 iSimangaliso Wetland Park en St. Lucia - Durban

  iSimangaliso Wetland Park zit vol met krokodillen en nijlaarden. Ook het vogelrijk is goed vertegenwoordigd. U maakt een dagexcursie en vertrekt in de middag per trein naar Durban voor uw overnachting.

 • Dag 8 Durban - Ladysmith

  Vanmorgen vertrekt u naar PheZulu Safari Village, waar u een traditionele Zulu dansshow aanschouwt en de traditionele gewoonten van de Zulu’s leert kennen. Ook brengt u een bezoek aan uShaka Marine World. In de middag keert u terug naar de trein en reist u naar Ladysmith.

 • Dag 9 Ladysmith - Bloemfontein

  U brengt een bezoek aan de slagvelden van de Boerenoorlog en bezoekt het Siege museum en de herdenkingsmonumenten bij Wagon Hill. U luncht in de trein en reist door naar Bloemfontein.

  Golfers: Vroeg in de ochtend wordt u vanuit het treinstation naar het Champagne Sports Resort gebracht. Dit wordt door velen als de mooiste golfbaan van Zuid-Afrika beschouwd. Hier kunt u zich een paar uur sportief uitleven. Voor de lunch stapt u weer in de trein richting Bloemfontein.

 • Dag 10 Bloemfontein - Kimberley

  In de middag maakt u een toer door Bloemfontein met o.a. het vrouwenmonument dat aan de tijd van de Boerenoorlog herinnert. U keert terug naar de trein en reist door naar Kimberley.

 • Dag 11 Kimberley - Graaff Reinet

  In Kimberley bezoekt u ’s ochtends het diamantmuseum bij The Big Hole. ’s Middags gaat u naar de William Humphreys Art Gallery en het McGregor museum. Vervolgens reist u per trein naar Graaff Reinet.

  Golfers: In Kimberley ligt de Kimberley Golf Club. Aan het eind van de middag keert u terug naar de trein.

 • Dag 12 Graaff Reinet - Oudtshoorn

  Na de lunch maakt u een begeleide wandeling door het plaatsje Graaff Reinet. Aan het eind van de middag vertrekt de trein richting Oudtshoorn, bekend om de struisvogelboerderijen.

 • Dag 13 Oudtshoorn en Oudtshoorn - George

  In Oudtshoorn brengt u een bezoek aan de Cango grotten en een struisvogelboerderij. Via de Outeniqua Pass komt u weer aan bij de trein in George.

  Golfers: Via de Outeniqua pass komt u aan bij de Fancourt Golf Estate.

 • Dag 14 Knysna en George - Ashton

  U rijdt naar Knysna. Knysna betekent ‘steile afdaling’ en verwijst naar twee hoge zandsteenrotsen, de Knysna hoofden, die de Knysna lagune lijken te beschermen tegen de open zee. Vanuit Knysna vaart u door de lagune naar het Featherbed natuurreservaat of u kunt ervoor kiezen om te shoppen in het stadje. U keert terug naar de trein voor de lunch en reist door naar Ashton.

  Golfers: U wordt naar de Ernie Els Oubaai Golf Club gebracht.

 • Dag 15 Ashton - Worcester

  U rijdt via een mooie route richting de kust en komt aan bij Hermanus waar van juni tot november walvissen te zien zijn. U rijdt terug het binnenland in en stapt in Worcester weer op de trein.

 • Dag 16 Worcester - Kaapstad

  In de ochtend arriveert u op het treinstation van Kaapstad waar uw bagage wordt opgeslagen in de Rovos Rail Lounge. U maakt een rondrit door de stad en bezoekt de hoogtepunten. U maakt een wandeling door de Compagniestuinen en bezoekt u het Bo-Kaapmuseum en Diamond Works. De lunch gebruikt u in het Victoria & Alfred Waterfront, waarna u District 6 en kasteel de Goede Hoop bezoekt. Na deze kennismaking met Kaapstad wordt u naar de luchthaven van Kaapstad gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 • Dag 17 Amsterdam

  Aankomst op Schiphol.

Route
U vliegt naar Johannesburg en overnacht nabij de luchthaven. Na een goede nachtrust gaat u aan boord van de Shongololo Express trein in Pretoria. De route gaat via Krugerpark, Swaziland, Durban, Ladysmith, Bloemfontein Oudtshoorn, George en Worcester naar Kaapstad.
Elly van Tilburg bezocht Zuid-Afrika

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika