Met de Blue Train van Pretoria naar Hoedspruit

10-daagse reis

Nu vanaf € 5.195 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Stap aan boord van de beroemde Blue Train
 • Overnacht in een klassiek rijtuig
 • Geniet van een chique diner in stijl
 • Verblijf aansluitend vijf nachten in mooie Zuid-Afrikaanse lodges
 • Ga op safari in een privé wildreservaat

De Blue Train mag gerust tot de iconen van Zuid-Afrika gerekend worden, naast onder meer het Krugerpark en de Tafelberg. Op deze reis leidt het treintraject van Pretoria naar Hoedspruit waar vele wildparken liggen.

De rode draad van deze reis wordt gevormd door de Blue Train. Op dit traject verbindt de legendarische trein Pretoria met Hoedspruit. U reist van de stad naar de wildernis en leert zo twee kanten van het veelzijdige Zuid-Afrika kennen. In de politieke hoofdstad Pretoria weerspiegelen belangrijke locaties zoals de parlementsgebouwen en het standbeeld van Nelson Mandela hoe de kleurrijke samenleving van het land tot stand is gekomen. De wildparken aan de andere kant van het spoor laten u juist kennismaken met de wetten van de natuur. Voor een afwisselende ervaring overnacht u in twee verschillende lodges.

Data & prijzen

Vraag ons naar de vertrekdata.
U kunt verschillende treinreizen maken met de Blue Train.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met de Blue Train, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • The Blue Train is een historische trein die voor verschillende doeleinden is ingezet, o.a. tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stoomlocomotieven en coupés werden in de jaren '90 gemoderniseerd met behoud van de sfeer van weleer.
Programma De trein
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U wordt hartelijk welkom geheten op de luchthaven van Johannesburg en naar uw nabijgelegen hotel gebracht voor een goede nachtrust. Het voordeel is dat er nauwelijks tijdsverschil is met Zuid-Afrika, waardoor u geen hinder ondervindt van een jetlag.

 • Dag 2 Johannesburg - Pretoria

  Na het ontbijt wordt u naar Pretoria gereden. In deze stad heeft u een vrij programma. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Voortrekkermonument, dat de geschiedenis in beeld brengt van de Nederlandse Afrikaner Boeren die het binnenland introkken om de Britse annexatie van de Kaapse kolonie te ontlopen. Ook een bezoek aan de Uniegebouwen van de bestuurlijke hoofdstad is interessant. De komende nacht brengt u in een centraal gelegen hotel door.

 • Dag 3 Pretoria - Hoedspruit

  In de ochtend heeft u nog gelegenheid om Pretoria te verkennen. In de middag stapt u in de Blue Train. De trein rijdt in oostelijke richting naar Hoedspruit. Voor u daar aankomt, kunt u genieten van de service en voortreffelijke maaltijden aan boord van de trein. U dineert in stijl, wat betekent dat ook de dresscode daar op aangepast is. Ondertussen glijdt het Zuid-Afrikaanse landschap aan u voorbij.

 • Dag 4 Blue Train - Hoedspruit

  In de ochtend krijgt u nog een ontbijt geserveerd. Daarna arriveert de trein bij het station van Hoedspruit. Van hier gaat u naar uw lodge om er de komende drie nachten door te brengen in de Afrikaanse natuur.  

 • Dag 5 - 6 Timbavati Game Reserve

  U verblijft midden in het Timbavati privé wildreservaat. Dit natuurgebied maakt deel uit van het Greater Kruger National Park waardoor er veel wilde dieren te zien zijn. Uw luxe safaritent ligt aan de rivier en is voorzien van een veranda om van het uitzicht te genieten. Tweemaal per dag trekt u er met rangers op uit om game drives te maken op zoek naar wilde dieren.

 • Dag 7 - 8 Sabi Sabi

  Na drie nachten te hebben doorgebracht in het Timbavati Private Nature Reserve, gaat u naar Sabi Sabi. Dit exclusieve wildreservaat is al tientallen jaren een begrip. Er liggen 4 intieme kampen die u alle privacy garanderen. In deze omgeving gaat u gegarandeerd nog een aantal onvergetelijke safarimomenten meemaken. Daar staan de zeer ervaren rangers voor in. Na afloop is de kans groot dat u zich aansluit bij de selectie groep die uit eigen ervaring kan beamen waarom juist dit wildpark als een van de beste ter wereld wordt beschouwd. 

 • Dag 9 - 10

  De tijd is aangebroken om Zuid-Afrika te verlaten. De afgelopen dagen zijn hoogstwaarschijnlijk omgevlogen. Als u nog wat langer wilt blijven om bijvoorbeeld Kaapstad te bezoeken geven wij u graag advies op maat.

Blue Train

The Blue Train hoort tot de meest befaamde treinreizen ter wereld. Deze trein is als het ware een luxueus hotel op wielen. Deze exclusieve trein rijdt tussen Pretoria en Kaapstad in beide richtingen. U overnacht in elegante wagons aan boord van de Blue Train in een tweepersoons suite met enkele of dubbele bedden. Er is een ensuite badkamer met douche of bad. De airco is per suite regelbaar en uw suite is tevens voorzien van vloerverwarming. Uw butler zorgt voor alle comfort en luxe die u nodig heeft. In de club- en loungewagon is ruimte om te genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje en het gezelschap van medepassagiers. De restauratie biedt u hoogwaardige verse maaltijden van lokale ingrediënten rekening houdend met eventuele dieetwensen. Het rijke menu met onder andere lam, hert of oesters prikkelt uw zintuigen en is naast de prachtige uitzichten een hoogtepunt van uw reis. Geef u over aan het comfort en de service van de de Blue Train terwijl prachtige Zuid-Afrikaanse landschappen aan u voorbij trekken.

 

Route
Vlieg naar Johannesburg om daar een nacht te acclimatiseren. De volgende dag gaat u naar Pretoria waar u na nog een goede nachtrust met de Blue Train koers zet naar Hoedspruit. Daar aangekomen brengt u de laatste dagen door in lodges en gaat u dagelijks op safari. Op de laatste dag vliegt u terug naar Johannesburg.
Elly van Tilburg bezocht Ontdek Zuid-Afrika

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika