Wine & Dine

Culinair genot

Niet alleen liefde, maar ook reizen gaat door de maag. Er is geen betere manier om een bestemming echt te leren kennen dan proeven van lokale delicatessen en culinaire gewoonten.

De landschappelijke en culturele hoogtepunten van een land laten zich uitstekend combineren met gastronomische uitspattingen. Chili maakt bijvoorbeeld niet alleen indruk met de natuur van Torres del Paine en de Atacamawoestijn, maar zijn terroir brengt ook voortreffelijke Cabernets voort en gewassen als quinoa. Op bijna alle continenten zijn regio’s te vinden die kwalitatief hoogstaande wijnen voortbrengen, zoals Napa Valley in Californië, Mendoza in Argentinië en de Okanagan Valley en Ontario in Canada. Bovendien vindt u tot in de verste uithoeken van de wereld exclusieve lodges en hotels met keukens van zeer hoog niveau. Het concept ‘wine & dine’ krijgt op deze bijzondere locaties een nieuwe dimensie. Geniet van een allesomvattende reis die de zintuigen optimaal prikkelt. 

Wijnreizen in samenwerking met Gijs van Bilsen
ExperienceTravel biedt in samenwerking met vinoloog Gijs van Bilsen unieke reizen naar de mooiste wijnbestemmingen op aarde. Gijs van Bilsen nam in 1986 na zijn vinologen- en slijtersvakopleiding de wijnhandel en winkels van zijn vader over. Hiermee is hij de derde generatie die aan het roer staat van de Tilburgse wijnhandel. In de decennia die volgden bouwde hij een intensief netwerk op met wijnimporteurs en wijnboeren uit de hele wereld. Hij ging met grote regelmaat naar het buitenland en werd zo kind aan huis bij de meest gerenommeerde wijnhuizen ’all over the world’. Het is juist daarom dat Gijs besloot vanaf medio jaren negentig wijnreizen te gaan organiseren voor zijn beste klanten. 

Dankzij de jarenlange samenwerking kent Gijs van Bilsen de beste wijnlocaties en hun eigenaren persoonlijk. Op de wijnreizen wordt u dan ook altijd ontvangen door de patron of wijnmaker zelf, die u op graag deelgenoot maakt van zijn of haar passie en liefde voor het vak. Gijs van Bilsen reist zelf mee om erop toe te zien dat alles perfect verloopt en – als het even kan – deuren te openen die anders gesloten blijven. Tel daar bij op dat er tevens veel kennis is van, en aandacht voor, het culinaire aspect en uw wijnreis wordt een heuse wijnbelevenis. Om Gijs zijn woorden te gebruiken: “U zult genieten van het goede der aarde en de geneugten des levens met gelijkgestemde mensen in een sfeervolle ambiance”. 

Top 3 Wine & Dine
  • Culinair genieten in Thailand
    Nu vanaf € 5.375 p.p.
  • Genieten in San Francisco & Hawaii
    Nu vanaf € 5.345 p.p.
  • Luxe culinaire strandvakantie St. Maarten
    Nu vanaf € 3.595 p.p.
Filter op land / gebied:
    Nieuwe inspiratie wordt geladen
    • onze specialisten
      Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
      Kirsten Vluggen
      Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
    • onze specialisten
      Inge van Tol, Japan, Maleisië, Hawaii, Argentinië, Australie , Nieuw Zeeland en Oceanië specialist. U bereikt Inge op nr. 073 - 548 20 60.
      Inge van Tol
      Expertise: Japan, Maleisië, Hawaii, Argentinië, Australië , Nieuw Zeeland en Oceanië.
    • onze specialisten
      Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
      Kitty Nieuwenhuijsen
      Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
    • onze specialisten
      Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
      Corine den Hartog
      Expertise: Ecuador, Argentinië, Chili, Galápagos eilanden, Peru, Colombia, Canada & de Verenigde Staten.
    • onze specialisten
      Ingrid Hermans, Azië en de Indische Oceaan specialist. U bereikt Ingrid op nr. 073 - 548 20 60.
      Ingrid Hermans
      Expertise: Indonesië, Maleisië, Vietnam, Cambodja, Thailand, Sri Lanka, Japan, Malediven, Seychellen, Mauritius, La Reunion
    • onze specialisten
      Barbara Roeters, Azie en Carribean specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
      Barbara Roeters
      Expertise: China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai en Cuba
    • onze specialisten
      Nicole Matijssen, Latijns-Amerika specialist. U bereikt Nicole op nr. 073 - 548 20 60.
      Nicole Matijssen
      Expertise: Argentinie, Chili, Brazilie, Bolivia, Ecuador, Galapagos, Peru, Colombia, Costa Rica, Panama, Nicaragua, Guatemala, Belize, Cuba
    • onze specialisten
      Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
      Mandy Donselaar
      Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska
    • onze specialisten
      Robert van Kempen, Poolgebieden specialist. U bereikt Robert op nr. 073 - 548 20 60.
      Robert van Kempen
      Expertise: Poolgebieden, Ethiopië

    Wine en dine

    Wine en dine bestemmingen

    Reizen met een wine en dine element kennen geen geografische grenzen. Landen uit alle windstreken weten de bezoeker te verrassen met hun gastronomie. Wist u bijvoorbeeld dat Peru, rijk aan cultuurschatten, een culinaire topbestemming is? Het heeft een keuken vol invloeden en er zijn goede restaurants te vinden. Binnen één land zijn er vaak meerdere bestemmingen die wine en dine mogelijkheden bieden. Australië bijvoorbeeld kent dankzij het klimaat en de bodemgesteldheid wijnstreken als Barossa Valley bij Adelaide en de Hunter Valley boven Sydney. Ook in de zuidwestpunt van het land, bij Perth, zijn de streekwijnen niet te versmaden. In Nieuw-Zeeland wedijveren de wijnen van Hawske’s Bay, Marlborough en Martinborough met die van de traditionele wijnlanden. Ook in Canada en de Verenigde Staten kunt u tongstrelende wine en dine ervaringen opdoen.

    Wine en dine ervaringen

    In de wijnregio’s bieden vele wijnboerderijen proeverijen aan om de verschillende soorten druivensap rustig over uw tong te laten walsen. En zelfs dan is het niet gemakkelijk de meest smakelijke te kiezen. Maar wine en dine is meer dan alleen een wijnproeverij. Diverse hotels en lodges bieden aangename tafelmomenten in een bijzondere setting. Een privédiner op een verlaten strand, op een historische locatie of gewoonweg met een fenomenaal uitzicht geven uw wine en dine moment iets extra’s. En wat dacht u van een kookworkshop in Azië, een gastronomische tour in een stad, een fietsexcursie tussen de Kaapse wijnlanden, lunchen tussen de rijstvelden op Bali of in een afgelegen baai in Canada plaatsnemen bij een knisperend vuur waarop vers gevangen zalm wordt geroosterd? Voor fijnproevers gaat er een wereld open op het gebied van wine en dine. 

    Accommodatie
    Fisher's Loft Inn
    ‘Het is beter om één mijl te reizen, dan duizend boeken te lezen’
    Confucius
    Voorbeeldreis
    Het zuiden van India
    Nu vanaf € 3.725
    Activiteit
    Wandelen door een natuurparadijs