Zuidwest-Oeganda

In het zuidwesten van Oeganda vindt je ongerepte natuurgebieden zoals het Bwindi National Park. Hier heb je dé kans om berggorilla’s te ontmoeten. Daarnaast heb je in het Mgahinga National Park ook nog een kleine kans om deze imposante dieren tegen het lijf te lopen. Maar in het zuidwesten van Oeganda kunt u nog veel meer uniek wild tegenkomen, zoals de chimpansee en de boomklimmende leeuw.

Bwindi Impenetrable National Park & Mgahinga National Park
Het Bwindi Impenetrable Forest is de beste plek voor een trekking waarin u op zoek gaat naar de zeldzame berggorilla. Het park bestaat uit ruim 327 vierkante kilometer ongerepte natuur. Ook al is het niet eenvoudig om je een weg door de wildernis te banen‚ het is de inspanning meer dan waard.

Naast het Bwindi Impenetrable Forest is Mgahinga National Park de enige plek in Oeganda waar u oog in oog kunt komen staan met de zeldzame berggorilla. Ondanks dat u de aap hier minder snel zult spotten‚ biedt het spectaculaire vulkaanlandschap een geweldige natuurervaring.

Kibale National Park
De grootste attractie van het Kibale National Park zijn de chimpansees. Het is een belevenis om deze aapsoort te zien spelen en klauteren in de hoge bomen. Als volleerde acrobaten slingeren ze van boomtop naar boomtop. Bovendien zijn er in dit park nog meer aapsoorten te vinden‚ zoals de rode en zwart-witte franjeapen. Ook liefhebbers van vogels‚ vlinders en bijzondere bloemen en planten komen hier ogen tekort.

Queen Elizabeth National Park
Het meest wildrijke park van Oeganda is het Queen Elizabeth National Park. Het landschap in dit park is betoverend mooi. Vulkanische kraters, tropisch regenwoud, rivieren en moerassen wisselen elkaar af. Dé trekpleister van het Queen Elizabeth National Park zijn de boomklimmende leeuwen. Overdag zoeken ze vaak de schaduw op een tak van een van de gigantische vijgenbomen.

Reizen Activiteiten
 • Deze Grande Tour brengt u langs de prachtige natuur en het schitterende landschap van Oeganda. Bewonder de gorilla’s in Bwindi NP en ontmoet chimpansees in de dichte jungle van Kibale Forest NP. Verblijf op een privéeiland midden in de ruige Nijl en bezoek het grootste park van Oeganda; Queen Elizabeth NP.
  Nu vanaf € 9.145 p.p.
 • Gorillatrekkings door schitterende wouden, chimpansees in hun natuurlijke habitat en prachtige, ongerepte natuur: deze reis zal u het echte wildernisgevoel geven. Maak kennis met dit heel bijzondere stukje Afrika.
  Nu vanaf € 7.975 p.p.
 • Maak kennis met prachtige natuurgebieden in Oeganda. Bijzonder is dat u tijdens deze reis op zoek naar chimpansees in Kibale Forest National Park en de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park.
  Nu vanaf € 5.745 p.p.
 • Ook giraffes, buffels en olifanten komen graag langs om hun dorst te lessen. Vanaf het water kunt u, tijdens een boottocht van anderhalf tot twee uur, op een unieke manier en in alle rust het wild aanschouwen.
 • Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een boottocht langs de oevers van Lake Mburo. Geniet van de rust en prachtige natuur. De kans is groot dat u nijlpaarden en krokodillen spot. Daarnaast leeft hier een grote diversiteit aan vogelsoorten, zoals...
 • U heeft kans grote concentraties olifanten, buffels en nijlpaarden te zien. Tevens kunt u er leeuwen en de Oegandese kob, een antiloop, spotten. Het landschap wordt gedomineerd door de aanwezigheid van water. Dankzij de aanwezigheid van veel water, is...
 • Samen met professionele gidsen maakt u een intensieve trekking door het dichtbegroeide woud, op zoek naar deze dieren. De beloning is alle inspanning zeker waard; u kunt de gorilla’s uitgebreid observeren, terwijl ze spelen, eten of elkaar aan het verzorgen...