Zuidereiland

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland biedt u adembenemende landschappen waar u niet op uitgekeken raakt. Hoge bergpieken, fjorden, helderblauwe meren en groene heuvels kenmerken het sprookjesachtige Zuidereiland.

Christchurch & Canterbury
Christchurch is de grootste stad van het Zuidereiland en ligt in de regio Canterbury. Het is een typisch Engelse stad met nette aangelegde tuinen‚ parken en Victoriaanse huizen. Helaas is een aanzienlijk deel van de stad verwoest tijdens een grote aardbeving die zich in het begin van 2011 voordeed. Dit alles wordt omlijst door de besneeuwde toppen van de altijd aanwezige zuidelijke Alpen. Net buiten Christchurch is Lyttelton Harbour de thuishaven van een van 's werelds zeldzaamste dolfijnsoorten. Tijdens een cruise vanuit de haven kunt u deze Hector's dolfijn tegenkomen.

Nelson & Marlborough
De Marlborough Sounds is een streek met een zacht en zeer zonnig klimaat‚ schitterende landschappen en een reusachtig maritiem park. De plaats Blenheim‚ die vanwege zijn zachte klimaat ook wel de ‘zonnigste stad van Nieuw-Zeeland' wordt genoemd‚ is een goed uitgangspunt om de streek en de vele wijnbedrijven te verkennen. Daarnaast is Marlborough Sounds een ideaal gebied om te wandelen‚ kanoën‚ paardrijden‚ vissen en varen.

Nelson is de grootste en verreweg de levendigste plaats in het noorden van het Zuidereiland. Deze stad staat bekend om zijn relaxte sfeer en waardering voor de goede dingen van het leven. In de omgeving liggen drie nationale parken‚ waarvan het Abel Tasman National Park de grootste is.

Southern Lakes & Sounds
Aan de westkust van het Zuidereiland bevinden zich waanzinnige‚ helderblauwe meren en de prachtige ‘Sounds'. Een combinatie van uitgestrekte fjorden‚ hoge bergpieken‚ glinsterende meren en vredige valleien maakt dit gebied uniek en de perfecte bestemming voor iedere natuurliefhebber. Met Queenstown als bruisende stad in een sprookjesachtige omgeving‚ heeft u de ideale uitvalsbasis om dit bijzondere deel van Nieuw-Zeeland te verkennen.

Westkust Zuidereiland
De westkust van het Zuidereiland heeft een ruig landschap‚ dat varieert van grillige kusten en wilde rivieren tot groene heuvels en besneeuwde bergtoppen. In deze omgeving kunt u raften‚ kanoën‚ vissen of simpelweg genieten van de prachtige omgeving.

Reizen Activiteiten
 • Deze onvergetelijke cruise gaat rondom de wereld, wat deze reis een echte unieke beleving maakt. Het start- en eindpunt is in Los Angeles, vanwaar er westwaarts gevaren wordt. Geniet van het luxe schip, de Seven Seas Navigator, welke de komende 138 dagen uw thuis wordt.
  Nu vanaf € 69.475 p.p.
 • Met deze complete rondreis door Nieuw-Zeeland komt u langs vele hoogtepunten op zowel het Noorder- als Zuidereiland. Geniet van aantrekkelijke steden afgewisseld met meren, bergen, gletsjers en prachtige fjorden.
  Nu vanaf € 7.519 p.p.
 • Deze reis staat geheel in het teken van de Maori cultuur, de oorspronkelijke inwoners van het land. Ruim duizend jaar geleden werd Nieuw-Zeeland door hun voorouders ontdekt, dit waren inwoners uit Polynesië. Maak kennis met hun bijzondere cultuur en ontdek unieke flora en fauna.
  Nu vanaf € 7.445 p.p.
 • Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland valt een wereld te ontdekken. U bezoekt niet alleen de bekendste natuurwonderen, maar ook de meer verborgen parels. IJzige gletsjers, tropische regenwouden, sprookjesachtige fjorden en een breed scala aan fauna, u ziet het allemaal tijdens deze reis.
  Nu vanaf € 7.995 p.p.
 • Tijdens deze luxueuze reis ontdekt u zowel het Noorder- als Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. U verblijft op zeer exclusieve plaatsen en luxe accommodaties, waardoor u het land nog beter leert kennen. Maak kennis met de natuurrijke landschappen, vele wijngebieden op het Noordereiland en de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders.
  Nu vanaf € 8.375 p.p.
 • De unieke stilte van de Doubtful Sound ervaart u pas goed wanneer u de nacht midden in deze wildernis doorbrengt. U gaat 's middags aan boord en verkent de Doubtful Sound in een zeer rustig tempo. Tijdens de cruise kunt u kajakken. Wanneer het gaat schemeren...
 • Het wijnhuis is gelegen op een heuvel en biedt panoramisch uitzicht over de uitgestrekte wijngaarden. Brancott Estate verkocht haar eerste wijn in 1944 en was de eerste Sauvignon Blanc producent van deze regio. U kunt de proeverij starten met een zeer...
 • De overtocht per watertaxi duurt slechts zeven minuten. Op Ulva Island treft u een breed scala aan vogelsoorten waaronder enkele exclusief voor dit eiland. Op een rustig tempo maakt u een wandeling over het eiland door de ongeschonden natuur. Onderweg...
 • Onderweg leert u over het leven van de potvis en de wonderen van Kaikoura’s onderwaterwereld. Naast de potvis heeft u ook grote kans zeehonden, dolfijnen en albatrossen te spotten. Tijdens het juiste seizoen leven hier ook bultrugwalvissen, orka’s en...
 • Een watertaxi brengt u naar het beginpunt van uw wandeling en haalt u bij het eindpunt weer op. U kunt kiezen uit een tocht van enkele uren tot een hele dag, of heerlijk ontspannen een paar uur op een verlaten strand doorbrengen.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.