Zuidelijke Shetland eilanden

De Zuidelijke Shetland eilanden liggen verspreid over een lengte van zo'n 800 kilometer en liggen ongeveer 100 kilometer voor de kust van het Antarctische Schiereiland.

De bergen zijn ruim 2000 meter hoog. Op King George ligt een vliegveldje met een verbinding naar Chili. Er is zelfs een klein hospitaaltje. Wanneer u de met ijs bedekte zuidelijke Shetland eilanden nadert‚ is het moeilijk voor te stellen dat deze intens koude eilanden ooit door vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. Toch vindt u hiervoor het bewijs bij de nog altijd actieve vulkaan Deception Island. Alleen de kraterwand‚ de caldera‚ komt boven zee uit. Op sommige stranden van dit unieke eiland kunt u baden in het geothermisch verwarmde water. Dit is een van de meest bijzondere eilanden ter wereld. Daarnaast zijn er ook talloze diersoorten op de eilanden te vinden‚ waaronder verschillende soorten pinguïns‚ zoals de ezelspinguïn, stormband- of keelbandpinguïn en de bijzondere macaronipinguïn. Ook ziet u er een bont scala aan zeevogels. Dankzij de proteïnerijke Zuidelijke Oceaan laten ook walvissen zich hier regelmatig zien.

Reizen Activiteiten
  • De potvis is één van de getande walvissen die in de Antarctische wateren leeft. Hij duikt tot op grote diepte (2/3 km) en aast o.a.op grote inktvissen. Het meest tot de verbeelding spreekt misschien nog wel de orka. Hij behoort tot de soort getande walvissen...
  • De albatrossen zijn niet alleen mooie, maar ook wonderlijke zeevogels. Met vleugelbreedtes tot meer dan 3,5 meter kunnen ze zich uren met de wind laten meedrijven zonder ook maar een inspanning te doen. Er komen zes soorten albatrossen voor in het Antarctica...
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.