Zuidelijke Orkney eilanden

De Zuidelijke Orkney eilanden liggen ten oosten van de Zuidelijke Shetland eilanden en zijn door Schotse robbenjagers genoemd naar de gelijknamige Schotse eilanden.

De rotsachtige eilanden zijn voor 85% bedekt met ijs en er is weinig ruimte voor vegetatie. Tijdens uw vaart naar of van het eiland heeft u grote kans om enorme, soms wel kilometers lange, tafelijsbergen, afkomstig van de Ronne Iceshelf op Antarcica, vanaf het schip te zien‚ waardoor u het gevoel krijgt in een sprookjesachtige wereld te zijn beland. Op Laurie eilanden ligt het Argentijnse station Orcadas. Dit basiskamp biedt u een unieke kijk in het wetenschappelijk onderzoek dat hier gedaan wordt. Ook kunt u hier diverse soorten zeevogels spotten, zoals de reuzenstormvogel.

Reizen Activiteiten
  • De potvis is één van de getande walvissen die in de Antarctische wateren leeft. Hij duikt tot op grote diepte (2/3 km) en aast o.a.op grote inktvissen. Het meest tot de verbeelding spreekt misschien nog wel de orka. Hij behoort tot de soort getande walvissen...
  • De albatrossen zijn niet alleen mooie, maar ook wonderlijke zeevogels. Met vleugelbreedtes tot meer dan 3,5 meter kunnen ze zich uren met de wind laten meedrijven zonder ook maar een inspanning te doen. Er komen zes soorten albatrossen voor in het Antarctica...
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.