Zuid-Andes

De Andes is zo immens dat we het gebied met gemak in meerdere regio’s kunnen verdelen. Het zuiden omvat in dat opzicht diverse aantrekkelijke gebieden. Hike door ruige gebergtes, struin door sfeervolle stadjes, ga op ontdekkingstocht op het Titicacameer of wandel in kleurrijke valleien.

Puno
Aan de oevers van het Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika, ligt op een hoogte van 3.860 meter boven zeeniveau het stadje Puno. Het is de perfecte uitvalsbasis om van het fameuze meer te genieten, maar ook de omgeving biedt met drijvende, afgezonderde eilandjes van Uros indianen, statige tempels en diverse oude opgravingen interessante opties. In het plaatsje zelf bent u ’s avonds in de straat Jiron Lima aan het juiste adres voor gezellige barretjes en goede restaurants.

Arequipa
Arequipa is qua inwoneraantal de tweede stad van Peru, na Lima. Door de vele gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte turfgesteente dat door de vulkaan Misti is uitgestoten, wordt Arequipa ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. In het centrum ligt het sierlijke Plaza de Armas, dat met koloniale gebouwen en een imposante kathedraal tot een van de indrukwekkendste pleinen van Peru wordt gerekend. In het historische klooster Santa Catalina betreedt u een hele andere wereld en krijgt u inzicht in hoe nonnen vroeger leefden. De dag sluit u af op een van de vele bruisende rooftop bars waar met name bij zonsondergang veel mensen genieten van een lokaal glaasje pisco.

Colca Canyon
De reusachtige kloof Colca Canyon is maar liefst twee keer zo diep als de Amerikaanse Grand Canyon. Diverse uitzichtpunten bieden u de mogelijkheid om van de omgeving te genieten. Aanschouw heldergroene heuvels, terrashellingen en besneeuwde bergtoppen zo ver als het oog reikt. Maar ook traditioneel geklede indianen, kleine dorpjes en alpaca’s zijn onderdeel van het wonderlijke geheel. En wie omhoog kijkt, ziet zeer waarschijnlijk de heerser van het Peruviaanse luchtruim: de majestueuze Andescondor.

Reizen Activiteiten
 • Beleef Peru op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 20-daagse rondreis de indrukwekkende cultuur en natuur van Peru. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten, treinen en een cruiseboot kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om in luxe te genieten van deze prachtige bestemming. Laat u verrassen!
  Nu vanaf € 14.375 p.p.
 • De tour start met een wandeling samen met uw Engelssprekende privegids naar de Boheemse wijk San Blas, beroemd om zijn aantrekkelijke smalle straatjes, het gezellige plein, ateliers en handwerkwinkels. U bezoekt de kerk van San Blas met zijn beroemde...
 • U maakt een wandeltour door Arequipa en bezoekt samen met uw Engelssprekende privégids de Santa Teresa Monastery in Arequipa. Hier vindt u diverse meesterwerken uit de koloniale periode. Na het bezoek wandelt u verder naar La Casa del Moral, een koloniaal...
 • Vroeg in de ochtend wordt u naar ‘'Pampa de Anta’' gebracht. Hier stapt u in de luchtballon en zult u de omgeving vanaf vogelperspectief bewonderen. Geniet van en prachtige zonsopgang met in de verte de met sneeuw bedekte bergen. Aan het einde wordt een...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.