Yukon Territory

De noordelijke provincies Yukon en Northwest Territories vormen een land dat tot de verbeelding van elke reiziger spreekt. Hier kunt u de avonturier in uzelf naar boven halen of u overleveren aan de natuur onder leiding van een gids.

In de Northwest Territories en Yukon bevindt u zich in de meest afgelegen en wilde natuurgebieden van Canada. Papegaaiduikers die op een hoge rots een nest bouwen‚ de frisgroene geur van dwergwilgen‚ heldere vulkanen‚ de trek van de kariboe en gletsjers die een constante metamorfose ondergaan. De avontuurlijke reiziger doet hier gegarandeerd elke dag weer onvergetelijke ervaringen op. En wanneer u in de juiste periode naar het noorden afreist‚ kunt u daar getuige zijn van het wonderlijke natuurspektakel Aurora Borealis‚ oftewel het Noorderlicht.

Northwest Territories
Het westen van de Northwest Territories wordt gedomineerd door de Rocky Mountains‚ terwijl naar het noorden en oosten toe het landschap vlakker en lager is. De hoofdstad Yellowknife ligt aan het Great Slave Lake‚ in het hart van Canada's diamantenregio. In het westen vormen de Mackenzie Mountains een indrukwekkende natuurlijke grens met de Yukon‚ maar misschien wel de grootste juweel van de provincie is het Nahanni National Park‚ waar de uitdagende stroomversnellingen van de rivier kloven hebben uitgesleten dieper dan de Grand Canyon en watervallen creëerden tweemaal zo hoog als de Niagara Falls.

Yukon
De Yukon is een magisch land‚ dat boeit en charmeert in elke zin. De overwegend bergachtige natuur en de grootsheid van het landschap blijven verbazen. Het Kluane National Park is de thuisbasis van de hoogste bergen in Canada‚ terwijl de historische Chilkoot Trail zich een weg baant door schijnbaar ondoordringbare bergen naar de iriserende blauwe meren van het binnenland. De onverharde Dempster Highway is de enige weg in Canada die de poolcirkel kruist op weg naar Inuvik en de Beaufort Zee.

Reizen
 • Beleef avontuurlijk Yukon met majestueuze bergtoppen, ijzige gletsjers en wilde beren. In 15 dagen ervaart u de pure natuur, gaat u op zoek naar wilde dieren en geniet u van een legendarische treinreis.
  Nu vanaf € 5.775 p.p.
 • De noordelijke provincie Yukon is grotendeels onontgonnen terrein en daarmee nagenoeg ontzien van menselijke activiteiten. Het bergachtige landschap met blauwe meren en allerlei wildlife domineert. In de winternachten is de kans op het poollicht aanzienlijk dankzij de zuiveren lucht die is gevrijwaard van onnatuurlijke lichtbronnen.
  Nu vanaf € 2.425 p.p.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.