Yucatan en Zuid-Mexico

Het zuiden van Mexico is de archeologische schatkamer van het land. Het gebied is jungleachtig met exotische dieren en planten. De bevolking is nog authentiek en erg vriendelijk. Wat u niet mag missen zijn de verschillende oude Mayatempels in de streek.

De grootste Mayatempel in Yucatán is Chichén Itzá. De voormalige stad werd in 400 na Christus gebouwd en eerst bewoond door de Maya's en daarna door de Tolteken. De Maya's hebben de stad Chichén genoemd en de Tolteken‚ die zichzelf Itzá noemden‚ voegden die aan de naam van de stad toe. Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden met een eigen beschaving. Daarnaast is een bezoek aan de belangrijke archeologische Mayastad Palenque erg indrukwekkend. Niet voor niets is Palenque tot Werelderfgoed uitgeroepen door Unesco. Zelfs met de hedendaagse technieken is het nog steeds onbegrijpelijk hoe de Maya's destijds deze machtige tempels hebben kunnen bouwen. U zult zich hierover verbazen.

Reizen Activiteiten
 • In Mexico en Guatemala vindt u indrukwekkende ruïnes uit het Mayaverleden. Tijdens deze reis verkent u bijzondere archeologische vindplaatsen.
  Nu vanaf € 5.645 p.p.
 • Tijdens deze reis maakt u kennis met de vele archeologische plaatsen die Mexico rijk is. Laat u onderdompelen in Mexico stad en leer de échte Mexicaanse keuken kennen. Maak kennis met de cultuur van de Maya’s en leer alles over deze indrukwekkende bevolking. Geniet tenslotte van het prachtige strand bij Playa del Carmen.
  Nu vanaf € 13.445 p.p.
 • Mexico is een fascinerend land. Tijdens deze autorondreis verkent u interessante steden, prachtige archeologische vindplaatsen zoals Monte Albán en Palenque en is het genieten aan het mooie zandstrand van de Caribische kust.
  Nu vanaf € 5.845 p.p.
 • U wandelt langs de koloniale huizen, over markten en door parken. Een bezoek aan de kathedraal van Mérida mag tijdens uw wandeling niet ontbreken. Dit indrukwekkende bouwwerk uit de zestiende eeuw staat op het levendige centrale plein. Ook de historische...
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.