Yasawa & Mamanuca Islands

De Mamanuca en de Yasawa Islands zijn ongetwijfeld de mooiste eilanden van de Fiji-archipel. Deze eilandengroep is samengesteld door verschillende kleine koraal- en vulkanische eilanden van Mamanuca samen te voegen met de eilanden van de Yasawa. Hierdoor heeft dit gebied hun traditionele leefwijze kunnen behouden.

Elk eiland van de Mamanuca Islands laat u de moderne wereld even vergeten. De traditionele vissersdorpjes met beschutte gemeenschappen‚ kleine rieten kerkjes‚ kalkstenen grotten en een keur aan legendes geven u echt het idee in een ander tijdperk te zijn.

De Yasawa archipel ligt geïsoleerder dan de Mamanuca Islands en is daardoor nog ongerepter, meer ‘laid back’ en wordt door minder reizigers bezocht. Qua schoonheid doen deze vulkaaneilanden echter zeker niet onder voor de Mamanuca’s. Hier vindt u uitgestrekte stranden, een ondoordringbare jungle, vriendelijke bevolking en zonneschijn in overvloed. Wegen en auto’s zijn er niet op deze eilanden en het lokale leven is traditioneel. Tip: hop van eiland naar eiland met een zeilboot en waan u Robinson Crusoe op de Yasawa’s!

Activiteiten
  • U wordt er door de breeduit lachende en zeer gastvrije inwoners verwelkomd met een welgemeen ‘bula’. Uw comfortabele schip is voorzien van alle moderne voorzieningen. Slechts een paar uur per dag wordt besteed aan het varen. De rest van de dag ligt het...