West-Madagascar

In het westen van Madagascar bevinden zich een aantal bezienswaardigheden. Het voornamelijk droge landschap wordt gedomineerd door baobabbomen, spectaculaire rotsformaties en grote vlaktes die eeuwenlang bewerkt zijn door water en wind.

De bekendste natuurlijke trekpleister in deze regio is Tsingy de Bemaraha. Dit nationale park is Unesco Werelderfgoed en bestaat uit talloze kalkstenen rotsformaties met een scherpe puntvorm. Het kalkstenen bos kent een exceptionele schoonheid en biedt bezoekers de mogelijkheid om te wandelen en te klimmen door dit bizarre landschap. Wat u ook niet mag missen is Baobab Alley in de Menabe regio. Langs deze weg groeien de bijzonder gevormde baobabbomen. Ze worden tot wel 30 meter hoog en bereiken soms een leeftijd van wel 800 jaar. Ooit maakten ze deel uit van de dichte, tropische bebossing, maar in een gebied als bron van exploitatie zijn het enkel de baobabbomen die hier nog triomfantelijk boven het landschap uittorenen. Met name in de namiddag is dit een populair gebied om te bezoeken als het landschap ondergedompeld wordt in de kleuren van de ondergaande zon. Langs de kustlijn liggen tal van afgelegen vissersdorpjes en havens. Deze worden afgewisseld met tropische baaien en mooie stranden die uitkijken over de Straat Mozambique, de zeestraat in de Indische Oceaan die Madagascar van het Afrikaanse vasteland scheidt. In deze streek ligt ook het Kirindy Forest Reserve, waar hele bijzondere diersoorten leven zoals de fossa. Een roofkat die op lemuren jaagt. Vanzelfsprekend zijn er ook lemuren te vinden waaronder de Sifaka's en verschillende muismaki's. 

Reizen
  • Laat u verrassen door de afwisselende natuur, de endemische fauna en de sfeervolle steden. Tijdens deze rondreis maakt u in 15 dagen kennis met het unieke Madagascar.
    Nu vanaf € 5.175 p.p.