Victoria Falls

Miljoenen liters water storten met een oorverdovend kabaal naar beneden en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De Victoria Falls is een van de zeven wereldwonderen en is waarschijnlijk de grootste waterval ter wereld. Een excursie naar de Falls behoort dan ook tot een van de hoogtepunten van uw reis.

Zimbabwe deelt de Victoria Falls met Zambia‚ doordat de Zambezi rivier de natuurlijke grens vormt tussen beide landen. U kunt de indrukwekkende watervallen zowel vanaf Livingstone in Zambia bezichtigen als vanuit het stadje Victoria Falls in Zimbabwe. De nevelwolken en het oorverdovende kabaal van de immense hoeveelheid water dat de nauwe kloof instort‚ waren de redenen voor de lokale Kololostam om de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' te geven. Het is extra spectaculair om de Victoriawatervallen vanuit de lucht te bekijken. In de periode november/december, wanneer het water door de droogte zijn laagste niveau bereikt kunnen de indrukwekkende rotsen‚ die de muur van de watervallen vormen‚ goed worden gezien. Door lichtval‚ zonnestralen en de regenboog is er een continue veranderend palet van kleuren en patronen te zien in het vallende water.

Reizen Activiteiten
 • Deze epische treinreis volgt een van de meest legendarische routes ter wereld. Vanuit Tanzania gaat u verder naar Zambia en Botswana. Vervolgens doorkruist u Zuid-Afrika en reist u af naar Kaapstad. Een tijdloze reis door Afrika.
  Nu vanaf € 16.770 p.p.
 • Tijdens deze 10-daagse safari verblijft u in een prachtige, authentieke lodge en een bijzondere en luxe tent, voorzien van alle gemakken. Onder een prachtige sterrenhemel luisteren naar de geluiden uit de African Jungle!
  Nu vanaf € 5.725 p.p.
 • 5000 jaar geleden woonden hier jagers, die hun verhalen op de muren tekenden, de zogenaamde Bushmen paintings. Vandaag de dag is Zimbabwe een prachtige safaribestemming. Regenwoud, hooglanden en rivieren wisselen elkaar af. Naast een bezoek aan de immense Victoria Falls, brengt deze reis u rivieren en drinkplaatsen waar het goed wild spotten is!
  Nu vanaf € 7.425 p.p.
 • Deze 13-daagse reis is een goede kennismaking met de ongekende safarimogelijkheden van Botswana. U vliegt per klein vliegtuig naar twee plekken in de Okavango Delta en Chobe National Park.
  Nu vanaf € 7.445 p.p.
 • Botswana is beroemd om zijn natuurschoon, zoals de Okavango Delta en het immense wild. En hoe kun je die wildpopulatie het best gadeslaan? Door in mooiste accommodaties midden in de wildernis te verblijven. Ga mee op een 10-daagse fly-in safari en ontdek Botswana vanuit luxe lodges en tented camps.
  Nu vanaf € 11.545 p.p.
 • Langzaam stijgt de helikopter op en ziet u hoe het prachtige landschap zich uitstrekt. Terwijl u stroomafwaarts over de machtige Zambezi rivier vliegt, ziet u in de verte de gigantische nevelwolk van de watervallen opdoemen. Over een lengte van meer dan...
 • Een meester verhalenverteller brengt tijdens een halve of hele dagexcursie in Victoria Falls het verleden tot leven.
 • Terwijl u in een bootje het water opvaart, passeert u steeds meer verschillende stroomversnellingen en stort u van de ene in de andere diepte. Beschouw deze spannende reis op deze unieke plek als een ‘Once in a lifetime experience’ en wordt niet alleen...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada