Serengeti en Noord-Tanzania

Noord-Tanzania is de bekendste en meest bezochte regio van het land. Hier vindt u bekende highlights‚ zoals de Kilimanjaro en meerdere wildparken. Daarnaast is deze regio het thuisland van de kleurrijke Masai-stam. Omdat de parken dicht bij elkaar liggen‚ kunt u de verschillende parken in relatief korte tijd bezoeken.

Serengeti National Park
Het Serengeti National Park is met haar oneindige grasvlaktes het beroemdste park van Tanzania. Serengeti betekent in het Masai ‘wijde plek'. Wanneer u dit nationale park binnenrijdt‚ zult u de uitgestrekte vlaktes dan ook letterlijk ervaren. De Serengeti is op te delen in verschillende gebieden. In het oosten vindt u uitgestrekte grasvlaktes. Het midden van het park wordt bepaald door savannelandschap met acaciabomen en in het noorden vindt u velen bossen.

Noord-Tanzania
Naast de Serengeti is de Ngorongoro krater een bekende trekpleister in het noorden van Tanzania. Ngorongoro wordt ook wel de 'Tuin van Eden' genoemd. In de vruchtbare groene krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. In het noorden vindt u ook enkele minder bekende parken. Het kleine Lake Manyara staat bekend om de boomklimmende leeuwen. In het Tarangire National Park wordt het landschap gedomineerd door grote baobabbomen en bij Lake Eyasi kunt u kennis maken met enkele authentieke stammen‚ zoals de Hadzabe en de Datoga.

Reizen Activiteiten
 • Ontdek de Bushtops in Kenia en Tanzania, de luxe safaritenten liggen midden in de natuur waardoor u getuige kunt zijn van de indrukwekkende 'Grote Trek' van de gnoe's en zebra's. Verken het Masai Mara Game Reserve en vlieg vervolgens naar uw tentenkamp in het noordelijke deel van Serengeti en sluit de reis af in de vlakke landschappen van centraal-Serengeti.
  Nu vanaf € 8.195 p.p.
 • Een heerlijke combinatie: veelzijdige safari’s en ontspanning op paradijselijke stranden. U reist door wildrijke natuurparken in het noorden van Tanzania en blaast vervolgens op Zanzibar uit van uw avonturen.
  Nu vanaf € 5.625 p.p.
 • Beleef de hoogtepunten van Oost-Afrika tijdens een ultieme combinatie van safari en strand. Start uw reis in de Masai Mara in Kenia en ontdek de beroemde Serengeti in Tanzania, bekend om haar uitgestrekte vlaktes. Vlieg naar het minder bekende Ruaha NP en ontspan tot slot op de witte zandstranden van het tropische Zanzibar.
  Nu vanaf € 8.695 p.p.
 • Vlieg per kleine cessna naar drie van de belangrijkste natuurgebieden van Tanzania: het Tarangire National Park, de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park. Overal brengt u een paar dagen op all-inclusive basis door om te genieten van de natuur, het wild en de mooie accommodaties.
  Nu vanaf € 6.345 p.p.
 • Tanzania heeft het meeste wild per km2 in geheel Afrika. Een land met ongekende safarimogelijkheden! Bezoek de belangrijkste natuurgebieden in Noord Tanzania, Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park en eindig de safari in het tweede grootste en meest afgelegen park in Zuid Tanzania, Ruaha National Park. Als afsluiting totale ontspanning op het tropische eiland Zanzibar.
  Nu vanaf € 9.695 p.p.
 • Na kennismaking met de bemanning is het zover en stijgt u op. U vaart gedurende een uur boven de savanne. Terwijl de zon langzaam opkomt, rent het wild onder u weg. Geniet van de indrukken die de uitgestrekte vlaktes en de "hoorbare" stilte achterlaten.
 • U geniet van het unieke dierenleven en de vergezichten over de graslanden en zoutvlakten. Een heerlijke picknicklunch is uiteraard inbegrepen.
 • Een ervaren gids ziet de dieren vaak al van grote afstand. Gamedrives zijn mogelijk in alle wildparken van Tanzania, maar het ultieme safarimoment is tijdens de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s vanuit Masai Mara in Kenia naar de Serengeti...
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika