Rarotonga

Het kloppend hart van de Cook eilanden is Rarotonga‚ midden in de Stille Oceaan. Het heuvelachtige binnenland is van vulkanische oorsprong met ravijnen, grotten, rivieren en regenwoud. De kustlijn bestaat uit lange, witte zandstranden met prachtige lagunes. Tel daarbij op dat er geen verkeerslichten zijn en geen gebouw hoger mag zijn dan een kokospalm en je trekt al snel de conclusie dat dit de vertolking van een droomeiland moet zijn.

De twee populairste stranden van het eiland zijn Muri beach en Titikaveka. Behalve ontspannen in een hangmat en dobberen in het hemelsblauwe water is Rarotonga uitermate geschikt voor watersporten als snorkelen, duiken, kajakken en suppen. In de maanden juni tot en met september is het zelfs mogelijk walvissen te spotten. De groene natuur op het eiland kan te voet, met een fiets of 4WD verkend worden. Wie de lokale sfeer wil proeven kan een bezoekje brengen aan een kleurrijke markt of een dorpje zoals Arorangi en Matavera. Avarua is de grootste plaats op Rarotonga, waar in totaal tienduizend mensen wonen. Het is een creatief volk, getuige de vele handgemaakte pareo, houtsnijwerken en sieraden. Aan het eind van een dag vol ontdekkingen is er ruim voldoende keuze uit restaurants en cafés op het eiland om van tropische gerechten te genieten.

Reizen Activiteiten
  • Maak kennis met de Cookeilanden tijdens deze 14-daagse reis, waarbij u 3 verschillende eilanden aandoet; Rarotonga, Aitutaki en Atiu. De extreem vriendelijke bevolking gecombineerd met het helderblauwe water en parelwitte zandstranden zorgt voor een onvergetelijke vakantie!
    Nu vanaf € 4.745 p.p.
  • Tijdens deze 10-daagse reis verkent u de twee hoofdeilanden van de Cook Islands, Rarotonga en Aitutaki. Op beide eilanden brengt u een paar dagen door in luxe accommodaties. Deze reis kunt u als gemakkelijk toevoegen als verlenging na uw reis in Australië en/of Nieuw-Zeeland.
    Nu vanaf € 2.845 p.p.
  • Uw gids leidt u over rustige paden door een prachtig berglandschap. Onderweg passeert u kleine dorpjes waar u kennis kunt maken met het dagelijks leven van de bewoners. U stopt geregeld om te genieten van het uitzicht en te luisteren naar de verhalen...
  • Als bezoeker van het eiland bent u van harte welkom om een dienst mee te maken. Er zal voor u zelfs een welkomslied gezongen worden. Men gaat hier altijd netjes gekleed en vooral met veel kleur en bloemenkransen naar de kerk.