Rajasthan en Noord-India

In Rajasthan liggen zoveel schitterende historische steden en oogverblindend mooie monumenten dat u gemakkelijk een complete reis in dit gebied kunt maken. Naast de grote trekpleisters als de Taj Mahal in Agra en de eeuwenoude steden Udaipur en Jaipur‚ is een bezoek aan het platteland zeker aan te raden.

Taj Mahal
De bekendste bezienswaardigheid van Rajasthan en van heel India is de Taj Mahal, gelegen in de stad Agra. Dit schitterende grafmonument werd in de 17e eeuw door keizer Shah Jahan gebouwd voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Het gebouw is een van de moderne zeven wereldwonderen.

Jaipur
Jaipur is de hoofdstad van de exotische provincie Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd‚ omdat deze kleur in 1883 ter gelegenheid van het bezoek van prins Albert werd aangebracht op de gebouwen in het oude centrum. Ook tegenwoordig wordt deze kleur nog steeds gebruikt. Zeer de moeite waard zijn het stadspaleis‚ het observatorium en het beroemde paleis der winden.

Udaipur
Udaipur wordt door velen het ‘Venetië van het Oosten’ of the ‘City of Lakes’ genoemd. Deze rustige stad ligt aan de oever van het Picholameer (afhankelijk van het seizoen staat er water in het meer) en werd gebouwd door Maharana Udai Singh in de zestiende eeuw. In de stad vindt u prachtige paleizen‚ forten‚ tempels en weelderige tuinen.

Rural India
Het platteland van het noorden van India is een schitterende en unieke bestemming. In de kleine dorpjes vindt u bijna geen andere toeristen. Daardoor is het contact met de lokale bevolking nog puur. De bijzondere groene omgeving is perfect te verkennen tijdens wandelingen of fietstochten.

Reizen Activiteiten
 • Deze luxe treinreis vertrekt vanuit New Delhi naar Rajasthan en eindigt met een bezoek aan de magische Taj Mahal. De trein is vorstelijk ingericht met handgesneden houden meubels en fluwelen gordijnen, wat een historische sfeer uitstraalt. Gecombineerd met de diversiteit van India belooft dit een bijzondere reis te worden.
  Nu vanaf € 7.650 p.p.
 • Eens per jaar verandert het doorgaans rustige Pushkar in een groots, kleurrijk spektakel. De Pushkar Fair is een van de meest unieke festivals in India. Tijdens deze 17-daagse ‘once in a lifetime’ reis, bezoekt u dit kleurrijke festijn én maakt u kennis met verschillende diverse steden en het platteland in Rajasthan.
  Nu vanaf € 4.995 p.p.
 • Ontdek het bijzondere Rajasthan in slechts 12 dagen, waarbij u kennis maakt met de miljoenenstad Delhi en een bezoek brengt aan het indrukwekkende wereldwonder Taj Mahal. U gaat op safari in het Ranthambore National Park, overnacht in een fort dat dateert uit 1645 en ervaart het lokale leven op het platteland. Sluit uw onvergetelijke reis door de Golden Triangle af in de 'Pink City' Jaipur.
  Nu vanaf € 5.425 p.p.
 • Het mooie Rajasthan betovert elke reiziger met zijn prachtige forten, paleizen en tempels. De veelzijdigheid aan landschappen maakt deze reis extra bijzonder. Bezoek Varanasi de meest bekende hindoe stad aan de Ganges, waar duizenden pelgrims en bewoners komen voor hun dagelijkse rituele wassingen.
  Nu vanaf € 11.695 p.p.
 • Het grootste deel van de fietstocht brengt u door in Shahjahanabad, de historische naam van het oude stadsdeel. U maakt een korte omweg naar Civil Lanes, een rustig deel van de stad met veel koloniale stijl huizen en gebouwen. U maakt hier een Chai (thee)...
 • Tijdens de kleurrijke festivals worden olifanten, paarden en kamelen rijkelijk uitgedost in fleurige gewaden. Ook zijn er talloze religieuze festivals waarbij u uw ogen uitkijkt.
 • Zet uw zintuigen op scherp en neem deel aan een kookcursus in Udaipur. In het Deolia House laat gastvrouw Rakshita u watertanden met haar kookkunsten. Leer de kneepjes van vak en geniet aansluitend van een heerlijk zelf bereid diner.
 • India is het meest kleurrijke land ter wereld. Indiase vrouwen dragen prachtige felgekleurde sari's. Dat kleurrijke maakt India dan ook en heel fotogeniek land met prachtige contrasten, mooie mensen en verrassende tradities.
 • Indiase vrouwen dragen prachtige felgekleurde sari's. Dat kleurrijke maakt India dan ook en heel fotogeniek land met prachtige contrasten, mooie mensen en verrassende tradities.
 • U treft een zeer afwisselend landschap met prachtige oude bomen, rotspartijen, meertjes en grasvlakten. Pauwen, herten, apen en tijgers komen onder meer voor in het Ranthambore National Park. Het park is voornamelijk bekend om de tijgers, waarvan er momenteel...
 • Nomadische stammen zijn degenen die van plaats naar plaats reizen voor hun levensonderhoud. Het woord Rabari betekent in het Sanskriet "buitenstaanders". Deze herders en hun families leven al eeuwenlang in harmonie samen met het wildlife in deze regio.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen