Rajasthan en Noord-India

In Rajasthan liggen zoveel schitterende historische steden en oogverblindend mooie monumenten dat u gemakkelijk een complete reis in dit gebied kunt maken. Naast de grote trekpleisters als de Taj Mahal in Agra en de eeuwenoude steden Udaipur en Jaipur‚ is een bezoek aan het platteland zeker aan te raden.

Taj Mahal
De bekendste bezienswaardigheid van Rajasthan en van heel India is de Taj Mahal, gelegen in de stad Agra. Dit schitterende grafmonument werd in de 17e eeuw door keizer Shah Jahan gebouwd voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Het gebouw is een van de moderne zeven wereldwonderen.

Jaipur
Jaipur is de hoofdstad van de exotische provincie Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd‚ omdat deze kleur in 1883 ter gelegenheid van het bezoek van prins Albert werd aangebracht op de gebouwen in het oude centrum. Ook tegenwoordig wordt deze kleur nog steeds gebruikt. Zeer de moeite waard zijn het stadspaleis‚ het observatorium en het beroemde paleis der winden.

Udaipur
Udaipur wordt door velen het ‘Venetië van het Oosten’ of the ‘City of Lakes’ genoemd. Deze rustige stad ligt aan de oever van het Picholameer (afhankelijk van het seizoen staat er water in het meer) en werd gebouwd door Maharana Udai Singh in de zestiende eeuw. In de stad vindt u prachtige paleizen‚ forten‚ tempels en weelderige tuinen.

Rural India
Het platteland van het noorden van India is een schitterende en unieke bestemming. In de kleine dorpjes vindt u bijna geen andere toeristen. Daardoor is het contact met de lokale bevolking nog puur. De bijzondere groene omgeving is perfect te verkennen tijdens wandelingen of fietstochten.

Reizen Activiteiten
 • Deze luxe treinreis vertrekt vanuit New Delhi naar Rajasthan en eindigt met een bezoek aan de magische Taj Mahal. De trein is vorstelijk ingericht met handgesneden houden meubels en fluwelen gordijnen, wat een historische sfeer uitstraalt. Gecombineerd met de diversiteit van India belooft dit een bijzondere reis te worden.
  Nu vanaf € 6.195 p.p.
 • Eens per jaar verandert het doorgaans rustige Pushkar in een groots, kleurrijk spektakel. De Pushkar Fair is een van de meest unieke festivals in India. Tijdens deze 16-daagse ‘once in a lifetime’ reis maakt u deel uit van dit festijn én maakt u kennis met verschillende iconen van India.
  Nu vanaf € 4.475 p.p.
 • Het mooie Rajasthan betovert elke reiziger met zijn prachtige forten, paleizen en tempels. De veelzijdigheid aan landschappen maakt deze reis extra bijzonder. Maak een safari, verblijf in een luxe tentenkamp op het platteland en bewonder de Taj Mahal bij zonsopkomst.
  Nu vanaf € 5.795 p.p.
 • Delhi is uw startpunt voor een onvergetelijke rondreis door het noorden van India! Ontdek deze miljoenenstad alvorens u naar het 'Venetië van India' vliegt, Udaipur. Ga op zoek naar de luipaarden met een jeepsafari vanuit de unieke Bera Safari Lodge en verblijf in het unieke Chhatrasagar tentenkamp. Reis via Jaipur naar Agra waar een onvergetelijke zonsopgang bij de Taj Mahal op u wacht!
  Nu vanaf € 4.995 p.p.
 • Ontdek het bijzondere Rajasthan in slechts 12 dagen waarbij u kennis maakt met de miljoenenstad Delhi en een bezoek brengt aan het indrukwekkende wereldwonder Taj Mahal. Ga op safari en spot de tijgers in het Ranthambore National Park verken 'Pink City' Jaipur. Sluit uw onvergetelijke reis door Rajasthan af in het romantische 'Venetië van India': Udaipur.
  Nu vanaf € 3.675 p.p.
 • Tijdens de kleurrijke festivals worden olifanten, paarden en kamelen rijkelijk uitgedost in fleurige gewaden. Ook zijn er talloze religieuze festivals waarbij u uw ogen uitkijkt.
 • De gastvrouw heeft haar eigen kookstijl waarbij zij traditioneel kookgerei gebruikt en specerijen toevoegt op basis van haar expertise en uw smaak tijdens de kookdemonstratie. Mocht u specifieke wensen hebben met betrekking tot de groenten, dan kun u...
 • U kunt kennismaken met exotische ingrediënten en geurende gerechten bereid met smakelijke kruiden en specerijen. Zet uw zintuigen op scherp en neem deel aan een kookcursus in Udaipur. In het Deolia House laat gastvrouw Rakshita u watertanden met haar...
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen