Quito en Noord-Ecuador

Bekijk de Compañia kerk, de prachtige pleinen, zoals het Plaza San Francisco, de kloosters met een rijke historie en de musea met een schat aan schilderijen en sculpturen, zoals het Museo Guayasamin in de mooie hoofdstad van Ecuador, Quito. Vanuit Quito kunt u eenvoudig het natuurrijke Noord-Ecuador bezoeken.

Quito
Quito ligt net onder de evenaar aan de voet van de vulkanen Rucu en Guagua Pichincha, op een hoogte van meer dan 2800 meter. Quito is een fraaie stad, met het hele jaar door plezierig lenteweer. De stad bestaat uit een oud koloniaal centrum, duidelijk beïnvloed door de Spaanse overheersers in de 16e tot 18e eeuw. Het moderne gedeelte van Quito is aantrekkelijk door de vele hotels, winkels, restaurants, barretjes en enkele parken. Quito ligt redelijk centraal in Ecuador, waardoor de vele bezienswaardigheden die het land te bieden heeft nooit echt ver weg zijn.

Noord-Ecuador
Watervalletjes klateren en vlinders fladderen tussen ontelbare kleuren groen van het nevelwoud In het Noorden van Ecuador. Deze tropische hotspot is een thuis voor fascinerende dieren‚ in het bijzonder een uitzonderlijke diversiteit aan vogels. Op een paar uur rijden van Quito kunt u bijvoorbeeld op avontuur gaan in het Maquipucunareservaat‚ waar de enige beer van Zuid-Amerika‚ de brilbeer‚ met regelmaat wordt gespot. Of bezoek het Mindo natuurgebied met zijn orchideeën en talloze soorten kolibries.

Reizen Activiteiten
 • Liefhebbers van mooie natuur kunnen hun hart ophalen tijdens deze 15-daagse reis. U verkent het prachtige Amazonegebied en bezoekt de wonderschone Galapagos eilanden. Een absolute aanrader.
  Nu vanaf € 7.995 p.p.
 • Ontdek het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet in stijl van indrukwekkende vulkanen, van een mysterieus nevelwoud en de ondoordringbare Amazonejungle. Doordat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om luxueus te genieten van deze veelzijdige bestemming.
  Nu vanaf € 9.495 p.p.
 • Verken het veelzijdige Ecuador. U ervaart tijdens deze 17-daagse rondreis een aantal koloniale steden, veel vulkanen, de kleurrijke cultuur en indrukwekkende flora en fauna van de Galapagos eilanden.
  Nu vanaf € 6.295 p.p.
 • Altijd al oog in oog willen staan met exotische diersoorten of op bezoek willen gaan bij inheemse stammen? Dan is dit de perfecte reis voor u! Tijdens deze 16-daagse rondreis ontdekt u het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet van een mysterieus nevelwoud, het Andesgebergte en van de bijna ondoordringbare Amazonejungle. Doordat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om deze kleurrijke bestemming te verkennen.
  Nu vanaf € 6.695 p.p.
 • In vier dagen reist u over hooglanden vanaf Quito in de Andes naar Guayaquil aan de kust. Onderweg passeert u de mooiste en meeste bijzondere plaatsen zoals de vallei van Otavalo en de ‘Avenue of the Volcanoes’. Bij helder weer krijgt u zicht op de besneeuwde...
 • In vier dagen reist u vanaf Guayaquil aan de kust naar Quito in de hooglanden van de Andes. Onderweg passeert u de mooiste en meeste bijzondere plaatsen en ervaart u de verschillen in landschap en vegetatie. U reist via rijst-, rietsuiker- en cacaoplantages...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.