Patagonië en Vuurland

Patagonië staat bekend om de uitgestrekte vlaktes‚ indrukwekkende bergpartijen‚ reusachtige gletsjers‚ fjorden en kanalen. U kunt hier paardrijden‚ wandelen‚ gletsjers bezoeken en vanaf een boot of zodiak de ijsmuren aanschouwen.

Patagonië
De Perito Moreno is de meest bekende gletsjer van Patagonië en is dan ook vernoemd tot Werelderfgoed. De gletsjer is een van de meest actieve gletsjers; continu hoort u het ijs kraken en breken. De gletsjers Upsala‚ Spegazzini en Onelli zijn ook zeker een bezoek waard. El Calafate is een klein sfeervol stadje en de gateway naar Parque Nacional Los Glaciers is een van de meest spectaculaire parken van Argentinië. Voor de bergliefhebbers is El Chalten een absolute must. Kortom: een extreem en uniek gebied.

Vuurland
In het uiterste zuiden van Latijns-Amerika‚ daar waar de Andes in de oceaan glijdt‚ ligt Vuurland. Niet ver hiervandaan ligt de door zeelieden gevreesde Kaap Hoorn.

Ushuaia‚ de zuidelijkste stad van de wereld en hoofdstad van Tierra del Fuego (Spaanse vertaling van Vuurland)‚ ligt aan het Beaglekanaal. Vanuit hier vertrekken nagenoeg alle schepen naar het ijscontinent Antarctica. Ushuaia doet‚ door haar bonte daken‚ denken aan Noorse fjordensteden. Het nationale park Tierra del Fuego ligt bij Ushuaia en is een paradijs voor de natuurliefhebber. U vindt er bergdalen met grote en kleine meertjes‚ waarin zich de bossen en sneeuwbedekte bergtoppen weerspiegelen. Er zijn moerassen waar zich bevers‚ gletsjers en watervallen bevinden. Door het prachtige uitzicht vergeet men haast het gure klimaat. De baaien‚ rivieren‚ lagunes en meren zitten vol forel en zalm. Het lijkt of de natuur zich op het zuidelijkste puntje van het continent nog eenmaal in al haar facetten wil laten zien. Een bijna onwerkelijke wereld waar niet alleen boten maar ook aalscholvers met wijd gespreide vleugels richting Antarctica zeilen.

Reizen Activiteiten
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats. Aan boord zal schrijver/dichter en acteur Ramsey Nasr speciaal voor de reizigers van Experience Travel twee lezingen verzorgen.
  Nu vanaf € 16.145 p.p.
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. U kunt deze eclips in gezelschap van André Kuipers bijwonen. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats.
  Nu vanaf € 15.845 p.p.
 • Ontdek de diversiteit van de Argentijnse & Chileense natuur: van gletsjers en jungle tot kust en bergen. Een 22-daagse reis vol hoogtepunten.
  Nu vanaf € 12.550 p.p.
 • Maak kennis met indrukwekkend Argentinië. Van Buenos Aires reist u via het faunarijke Valdés Schiereiland naar het zuidelijkste puntje van Argentinië, Vuurland. Via de ijsschotsen en gletsjers van Patagonië en het bergachtige merendistrict keert u terug naar Buenos Aires.
  Nu vanaf € 11.095 p.p.
 • Levensgenieters kunnen in Argentinië hun hart ophalen met smaakvolle wijnen, culinaire diners, passievolle tango en magnifieke natuur. Klinkt dit u als muziek in de oren? Dan is deze 17-daagse verwenreis u op het lijf geschreven.
  Nu vanaf € 10.845 p.p.
 • Spiegelgladde, blauwe meren, indrukwekkende gletsjers, de droge Atacama woestijn en de fjorden van Vuurland. Maak kennis met de prachtige natuur van Chili en Argentinië.
  Nu vanaf € 14.390 p.p.
 • Dit is een prachtige tocht langs ijsbergen en met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en de Upsala gletsjer. Vanuit de estancia kunt u deelnemen aan een tocht per 4WD over een avontuurlijke weg door het Andesgebergte. Hier maakt u ook een wandeling met...
 • U wandelt naar een uitkijkpunt, voor een geweldig uitzicht op de Lago Roca en de Laguna Verde en Negra. Tijdens uw wandeling heeft u kans om de grootste spechten van Zuid-Amerika, de Magelhaenspecht te zien, evenals andere bijzondere vogels. Tijdens een...
 • Als u op de gletsjer staat zult u de uitgestrektheid van de ijsvloer pas echt ervaren. U kunt over de gletsjer wandelen, mogelijk ziet u de bijzondere ganzen, gieren en roofvogels, die in deze ijswereld leven.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.