Oost-Canada en de Niagara-watervallen

Oost-Canada wordt gekenmerkt door de mooie steden Ontario en Quebec. Maar ook de ruige natuur is een reden voor velen om het oosten van het land te bezoeken. Het meest populaire natuurwonder van het land zijn de indrukwekkende Niagara-watervallen, die bij een bezoek aan Canada niet vergeten mogen worden.

Oost-Canada
Ontario‚ wat glinsterende wateren betekent‚ is vernoemd naar het grote meer in het zuidoosten van de provincie. Het is een waterrijke regio met prachtige meren en rivieren. Ottawa‚ de Canadese hoofdstad ligt in deze provincie. Het noorden van de regio bestaat uit een dunbevolkte wildernis; een ruig landschap van heuvels en meren dat zeer in trek is bij kanovaarders en vissers. In het zuiden bevinden zich de grote toeristische trekpleisters‚ zoals de provinciehoofdstad Toronto en de wereldberoemde Niagara Falls. Toronto is een bruisende metropool en een van de meest vooraanstaande steden van Canada.

De aangrenzende provincie Québec vormt het hart van Frans-Canada en dit komt tot uiting in de cultuur en levensstijl van de bevolking. Het is een regio van contrasten. Montréal is modern en kosmopolitisch‚ terwijl de stad Québec de sfeer van de Oude Wereld ademt. Weer totaal anders is de spectaculaire natuur van het schiereiland Gaspé en de Saguenay Fjord.

Niagara Falls
Zonder twijfel behoren de Niagarawatervallen tot de meest populaire natuurwonderen van Noord-Amerika. Het donderende water stort non-stop en met een ongelofelijk volume naar beneden. Vanuit welk perspectief u ze ook bekijkt: vanaf een boot‚ een uitzichttoren‚ een rode dubbeldekker bus‚ de oeverpromenade of vanuit een helikopter; ze zijn altijd indrukwekkend. De Niagara Falls zijn niet de hoogste‚ maar wel veruit de machtigste watervallen van Noord-Amerika. Een natuurspektakel dat u niet wilt missen.

Reizen Activiteiten
 • Maak tijdens deze Citybreak kennis met twee interessante Canadese steden; Toronto en Montréal. Beide steden bieden een bijzondere combinatie: waar Toronto een multiculturele sfeer en hoog scoort op culinair gebied, is Montréal met zijn Franse invloeden en vele festivals wat meer relaxed.
  Nu vanaf € 2.145 p.p.
 • Deze reis is een mooie combinatie tussen interessante steden en de prachtige natuur van Oost-Canada. In 16-dagen ontdekt u de hoogtepunten van Ontario en Québec.
  Nu vanaf € 3.345 p.p.
 • In de wintermaanden zijn de bergen rondom de wintersportplaats Mont-Tremblant volledig bedekt met een deken van sneeuw. Het skigebied ligt in een prachtige omgeving en heeft pistes geschikt voor zowel beginnende als ervaren skiërs. In het winterse landschap zijn er naast skiën allerlei activiteiten mogelijk. Laat u betoveren door een prachtig winters tafereel in het Franstalige Québec.
  Nu vanaf € 2.375 p.p.
 • U vertrekt vanuit Victoria Avenue en vliegt via de Niagara River over de Whirlpool Rapids en Rainbow Bridge. Onder u verschijnt het groene Queen Victoria Park en vliegt u voorbij de American Falls en Skylon Tower. Daarna volgt u de bocht van Horseshoe...
 • De honden staan te springen om door de sneeuw te mogen rennen. Onder luid geblaf zet de slee zich in beweging en zoeft over de sneeuwvlaktes, langs naaldbomen en bevroren meren. Warme, winddichte kleding is aan te raden. Waarschijnlijk heeft u er wat...
 • De gids leidt u in een klein gezelschap langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Vieux-Montréal, maar toont u ook de minder bekende kant van deze Frans-Canadese stad.
 • Tijdens een verblijf in Hôtel Sacacomie kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan de zogenaamde ‘bears and beavers’ excursie. Aan het eind van de dag trekt u met een woudloper de natuur in. U ziet hoe bevers hun dammen bouwen en leert meer over dit bijzondere...
 • In totaal maakt u zeven stops en probeert u 15 verschillende typisch lokale specialiteiten. U proeft onder andere het authentieke Canadese gerecht Poutine en drinkt biologische wijn in een Franse bistro. U kunt smullen van traditionele crêpes en watertanden...
 • De tour start met een lunch bij het elegante Bacchus Lounge in het Queen’s Landing hotel. Dit hotel heeft panoramisch uitzicht over de haven van Niagara on the Lake. Na een zeer uitgebreide lunch vertrekt u richting Chateau des Charmes Winery waar u een...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.