Okavango Delta & Moremi Game Reserve

Grote kans dat u al eens van de Okavango Delta heeft gehoord, zelfs als u nog niet eerder aan Botswana heeft gedacht als vakantieland. In dit natuurgebied van wereldfaam bent u verzekerd van een geslaagde safari.

Okavango Delta
De Okavango Delta is een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de gelijknamige rivier. Deze 1600 km lange rivier ontspringt in het hoogland van Angola en mondt uit in de Kalahari. Hierdoor ontstaat een unieke plek op aarde; de enige binnenlandse delta ter wereld. De normaal gesproken droge woestijngrond verandert in een dynamisch waterlabyrint met papyrusbegroeiing, verborgen lagunes‚ kronkelende kanalen en grote watervlaktes wat veel wilde dieren aantrekt. Vanwege de buitengewone diversiteit is de Okavango Delta een A-klasse bestemming voor natuurliefhebbers. De delta vormt een uitgestrekte waaier met een aantal afgelegen, exclusieve lodges en safarikampen gelegen in verschillende goed beschermde privéconcessies.

Moremi Game Reserve
Het Moremi Game Reserve is een walhalla voor iedere safariliefhebber. Het ligt in het oosten van de Okavango Delta. In 1963 is het reservaat opgericht door de lokale BaTwana bevolking en werd het vernoemd naar hun chief Moremi. Het gebied bezit een indrukwekkende variëteit aan natuur en een grote concentratie wild‚ waaronder de zeldzame wilde hond. Het landschap is heel divers. Mopanebossen domineren het drogere gedeelte van Moremi‚ de rest bestaat uit savanne en een waterrijke omgeving met Chief’s Island als onaangetast middelpunt. De wilddiversiteit in Moremi is ongekend, van olifant en wilde hond tot koedoe en litsche-waterbokken. Door het aanwezige water leven er ook nog eens ruim vijfhonderd vogelsoorten.

Reizen Activiteiten
 • Deze 11-daagse reis is een goede kennismaking met de ongekende safarimogelijkheden van Botswana. U vliegt per klein vliegtuig naar twee plekken in de Okavango Delta en Chobe National Park. De reis eindigt bij de immense Victoria Falls, een icoon binnen Afrika!
  Nu vanaf € 6.345 p.p.
 • Combineer één van de meest exclusieve safari bestemmingen van Afrika; de Okavango Delta met de hagelwitte stranden van Mozambique, de Bazaruto Archipel. Verblijf in deze luxe accommodaties, waar het u aan werkelijk niets zal ontbreken.
  Nu vanaf € 11.495 p.p.
 • De buurlanden Zimbabwe en Botswana zijn uitstekend te combineren met elkaar. Beide landen bieden andere belevingen in safari. Mana Pools en Hwange National Park in Zimbabwe - de wildrijke Khwai omgeving en de iconische Okavango Delta in Botswana - aan elkaar gekoppeld middels de omgeving van de bekende Victoria Watervallen.
  Nu vanaf € 12.325 p.p.
 • Met de Okavango Delta in het zuiden, de Linyati waterlanden, het Savute kanaal en de machtige Zambezi rivier in het westen, is er in het juiste seizoen veel water in het Selinda Game Reserve. Zowel de wereldberoemde Okavango Delta als het rivierengebied zult u op een ontspannen en luxe manier leren kennen. Naast verblijf midden in de Delta, slaapt u ook op een kleinschalig cruiseschip, een drijvende lodge, om Botswana eveneens vanaf het water te ontdekken.
  Nu vanaf € 10.825 p.p.
 • Botswana is beroemd om zijn natuurschoon, zoals de Okavango Delta en het immense wild. En hoe kun je die wildpopulatie het best gadeslaan? Door in mooiste accommodaties midden in de wildernis en op de zoutpannen te verblijven. Ga mee op een 12-daagse fly-in safari en ontdek Botswana vanuit luxe lodges en tented camps.
  Nu vanaf € 18.995 p.p.
 • Ontdek het wildparadijs van Botswana met een bezoek aan Moremi Game Reserve, de Okavango Delta en de Savuti regio. Met deze elf daagse reis doorkruist u de ongerepte natuur van Botswana tijdens verschillende safaritochten en verblijft u in kleinschalige tentenkampen en lodges middenin de natuur.
  Nu vanaf € 6.325 p.p.
 • Na het opstijgen heeft u een fenomenaal uitzicht op der de Seloko Plains terwijl de zon het Afrikaanse landschap inkleurt. Ongeveer één uur zal de ballonvlucht in beslag nemen. Na het landen wordt u door het grondpersoneel met een vriendelijke glimlacht...
 • Onder begeleiding van een professionele fotograaf, die ook gekwalificeerd is als gids, gaat u op pad. Uw gids is getraind om het gedrag van dieren te kunnen voorspellen en kan u daarom begeleiden in het kiezen van het juiste moment. Ook geeft hij tips...
 • Van bovenaf kunt u ook goed zien hoe de dieren zich voortbewegen en het landschap zich uitstrekt. Om goede foto’s te kunnen nemen openen sommige piloten de zijdeuren tijdens de vlucht. Buiten de mooie beelden die het oplevert, is een helikoptervlucht...
 • In alle rust vaart u over de rivier en aanschouwt u de wilde dieren vanuit een totaal ander perspectief. Geen andere geluiden dan die van het water en de natuur. Zo rustgevend kan een wateractiviteit zijn! Indien u in de nabije omgeving van Kasane verblijft...
 • Door de geheimzinnige geluiden uit de bush en het moeilijke zicht stijgt de spanning enorm. Onder begeleiding van een ervaren gids vertrekt u aan het einde van de dag. De jeep is uitgerust met speciale spotlampen waarmee u de omgeving kunt scannen op...
 • De Okavango Delta wordt gevoed door de Okavangorivier, een 1600 kilometer lange rivier die ontspringt in het hoogland van Angola en uitmondt in de Kalahari. Tijdens een tocht per traditionele mokoro vaart u door een wirwar van rivierarmen en stroompjes...
 • Kleinere dieren die vanuit de auto vaak over het hoofd gezien worden, zult u nu gegarandeerd zien. In de meeste wildparken van Botswana kunt u ervoor kiezen met een gids op pad te gaan.
 • Stil in de lucht zweeft u over het indrukwekkende landschap van Botswana met uitgestrekte vlaktes en vele wilde diersoorten. Zie vanuit grote hoogte hoe de wilde dieren over de vlaktes razen en beleef het Afrikaanse natuurschoon op een unieke manier.
 • Dit is voor de San (lokale bevolking) een heilige plaats waar zij in contact stonden met hun voorouders. Hier vindt u eeuwenoude muurschilderingen in een perfecte staat. De vier bergen tezamen vormen de Tsodillo Hills, de grootste heuvel wordt de mannelijke...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.

Meer over de Okavango Delta

Okavango Delta diversiteit

Wie naar de Okavango Delta reist doet er goed aan in verschillende gebieden te verblijven. Zo krijgt u een goed beeld van de diversiteit van de Okavango Delta. Er zijn bijvoorbeeld safarilodges die zich meer richtend op de waterbelevenis. U vaart dan met een typische mokoro (houten boomkano) door het waterdoolhof van de Okavango Delta. De kans om vele vogels, waterbokken en zelfs luipaarden te zien is groot. Het blijft uiteraard steeds een verrassing, want de Okavango Delta laat zich niet sturen. De drogere delen, zoals op de eilanden, bieden weer een hele andere safaribelevenis. U ziet er andere dieren en kunt er met een jeep of te voet wildlife spotten.

Naar de Okavango Delta

Om u snel en comfortabel door de Okavango Delta te kunnen bewegen is een fly-in safari heel geschikt. Er zijn immers weinig wegen. U heeft dan tevens een prachtige zicht op de Okavango Delta vanuit vogelperspectief. De waterstand in de Okavango Delta varieert, aangezien de aanvoer vooral door de rivier wordt geleverd. Er vinden daarom seizoensgebonden overstromingen plaats in de Okavango Delta. Soms verdwijnen hele eilanden onder water om na een drogere tijd weer bereikbaar te worden. Doordat in dit normaal gesproken onvruchtbare deel van Afrika water stroomt is er een indrukwekkend aantal wilde dieren te zien die ook nog eens goed beschermd worden door de overheid.