Noordwest-Amerika

Wie zich wil laten verrassen door een onbekend deel van de Verenigde Staten, kan het vizier richten op het noordwesten. Met name natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, al zijn er ook meer dan voldoende gelegenheden om van het goede leven te genieten.

In het noordwesten van de Verenigde Staten, tegen de grens met Canada, ligt de staat Washington. Net daaronder vindt u Oregon. Deze regio's worden niet vaak bezocht door buitenlanders die door de Verenigde Staten reizen. Daarmee doen ze zichzelf tekort. U vindt hier prachtige natuur en kunt er heerlijk wandelen, kanoën en mountainbiken. De kustlijn is ruig en afwisselend met duinen, kliffen, flinke rotspartijen en verlaten stranden. In de lente en herfst kunt u zelfs walvissen voorbij zien trekken. Niet ver van Seattle treft u Olympic National Park dat uit een regenwoud bestaat van met mos begroeide bomen, watervallen en meren. Ook het immense kratermeer Crater Lake in Oregon is zeer bezienswaardig. Ter afwisseling kunt u in de steden Portland en Seattle gezellig uit eten en genieten van een lokaal wijntje, want in de omgeving van Portland worden druiven geteeld voor wijnbouw.

Reizen Activiteiten
 • Tussen de grillige Olympic Mountains en de vulkanische bergtoppen van de Cascade Range ligt de hoogste bergtop van allemaal: de 4392 meter hoge Mount Rainier. Mount Rainier is een actieve vulkaan bedekt met 90 vierkante kilometer sneeuw en ijs. De vallei...
 • In een klein gezelschap kunt u een dagexcursie maken naar de spectaculaire Columbia River Gorge. Deze lange kloof, door de eeuwen heen uitgesleten door de Columbia River, is een uniek natuurgebied met prachtige uitzichten en klaterende watervallen. Voor...
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.