KwaZulu-Natal

De provincie KwaZulu-Natal biedt voor ieder wat wils. De Drakensbergen, Hluhluwe-Imfolozi reservaat, de Battlefields of St. Lucia Wetlands. Ieder gebied heeft zijn unieke karakteristieken, waardoor ze allemaal even mooi en interessant zijn.

De imponerende Drakensbergen behoren tot de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika. Met een breedte van duizend kilometer en toppen hoger dan drieduizend meter is het de grootste bergketen van het land. Het massief vormt de natuurlijke grens met het koninkrijk Lesotho en staat sinds december 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In KwaZulu-Natal ligt het op één na bekendste safarigebied van Zuid-Afrika‚ het Hluhluwe-Imfolozi reservaat. De bossen‚ savannes en de graslanden vormen een thuis voor het vele wild dat hier leeft. Omdat het gebied zo uitgestrekt is‚ kunt u er in één oogopslag neushoorns‚ olifanten en groepjes impala's bewonderen. Dit prachtige wildreservaat ligt in een subtropisch klimaat‚ waardoor de omgeving altijd groen is. Voor een stukje geschiedenis bent u in de Battlefields aan het juiste adres. Hier Britten‚ boeren en Zulu's in de 19e eeuw met elkaar op de vuist. Tegenwoordig is daar weinig meer van te zien en het is bijna onvoorstelbaar hoeveel bloed er heeft gevloeid in dit prachtige landschap met glooiende heuvels. In deze omgeving vond op 16 december 1838 de 'Slag om Bloedrivier' plaats. Daarnaast is het Wetlandsgebied bij St. Lucia zeker een bezoek waard. U kunt hier een tocht maken op het meer‚ waar u vele krokodillen‚ nijlpaarden en grote aantallen vogels zult aantreffen.

Reizen
 • Een unieke combinatie van golfen en reizen met de exclusieve Rovos Rail trein. Als medereizigers geen interesse hebben in golfen, kunnen zij een alternatief programma volgen met onder meer game drives in diverse wildparken.
  Nu vanaf € 5.125 p.p.
 • In 22 dagen kunt u veel van Zuid-Afrika's hoogtepunten zien. U kunt zowel de safariparken in het binnenland als Kaapstad bezoeken. Ook geniet u van de natuur en de lekkernijen in de Wijnlanden.
  Nu vanaf € 11.475 p.p.
 • Deze reis door Zuid-Afrika is het neusje van de zalm qua luxe en safaribeleving. U vliegt van privé safarigebied naar privé safarigebied en overnacht in de meest exclusieve lodges. De beste rangers nemen u mee op zoek naar het grote wild.
  Nu vanaf € 9.195 p.p.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika