Kruger Park en de Panoramaroute

Zuid-Afrika wordt al snel geassocieerd met safari en dat is uiteraard niet voor niets. Het gebied rond het Kruger Park is voor veel mensen hét safarigebied van Zuid-Afrika. Net als het Kruger Park wordt ook de Panoramaroute veelvuldig bezocht door reizigers. Deze route voert u langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen‚ vandaar de naam Panoramaroute.

Kruger Park
Het Kruger Park ligt ten oosten van Johannesburg en grenst aan Mozambique en Zimbabwe. Het gebied is het thuisland van diverse wilde dieren. Met een beetje geluk ziet u hier tijdens één game drive leeuwen‚ neushoorns‚ luipaarden‚ olifanten én buffels in hun natuurlijke omgeving . Deze ‘big five' werden in het verleden beschouwd als de gevaarlijkste dieren om op te jagen en zijn tegenwoordig een must see voor de moderne safariganger. U kunt het Kruger National Park verkennen of verblijven in één van de privéreservaten aan de rand van het bekende park.

Panoramaroute
De ongerepte Panoramaroute begint in de provincie Mpumalanga: de voormalige Oost-Transvaal. Op de Panoramaroute kunt u onder andere een bezoek brengen aan God's Window (uitkijkpunt waar u uitzicht heeft op de bergen en bossen)‚ The Mac Mac Waterfalls en het dorpje Pilgrim's Rest. Andere hoogtepunten zijn de Blyde River Canyon‚ Bourke's Luck Potholes en de Drie Rondavels (bergen in de vorm van Afrikaanse rondavelhutten).

Reizen Activiteiten
 • De Blue Train mag gerust tot de iconen van Zuid-Afrika gerekend worden, naast onder meer het Krugerpark en de Tafelberg. Op deze reis leidt het treintraject van Pretoria naar Hoedspruit waar vele wildparken liggen.
  Nu vanaf € 5.195 p.p.
 • In 22 dagen kunt u veel van Zuid-Afrika's hoogtepunten zien. U kunt zowel de safariparken in het binnenland als Kaapstad bezoeken. Ook geniet u van de natuur en de lekkernijen in de Wijnlanden.
  Nu vanaf € 8.925 p.p.
 • Deze reis door Zuid-Afrika is het neusje van de zalm qua luxe en safaribeleving. U vliegt van privé safarigebied naar privé safarigebied en overnacht in de meest exclusieve lodges. De beste rangers nemen u mee op zoek naar het grote wild.
  Nu vanaf € 6.995 p.p.
 • De ranger geeft uitleg over de planten en wilde dieren en hoe ermee om te gaan; sluipend door de wildernis is hij altijd op zijn hoede. Op pad voel je je kwetsbaar en één met de natuur tegelijk. Een onvergetelijke ervaring.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika