Kathmandu en Centraal Nepal

De pagodes‚ de geuren van de stalletjes met eten en de opgewekte bevolking maken van koningsstad Kathmandu een betoverende en wervelende stad. Hier waant u zich even terug in de middeleeuwen.

Kathmandu
Het Durbarplein met zijn voormalige koningspaleizen en het paleis van de levende godin ‘de Kumani' is het centrum van Kathmandu. Van hieruit bereikt u diverse gezellig drukke pleintjes met kleurrijke hindoeïstische tempels en markten. Struin door een wirwar aan steegjes naar de mooie met houtsnijwerk versierde tempels. Ook bijzonder is een bezoek aan de Swayambunath en Bodhnath stoepa's. Een stoepa is een religieus bouwwerk ter nagedachtenis aan een belangrijke gebeurtenis‚ die zowel goed als kwaad kan zijn. Door Patan en Bhaktapur zijn er ook prachtige stadswandelingen te maken‚ langs schitterende gerestaureerde tempels en paleizen. Bhaktapur staat bekend om zijn mooie houtsbesneden gevels en raam- en deurkozijnen. In de oogstmaand oktober treft u in de stad zelf een druk boerenleven aan‚ waarbij hele gezinnen actief zijn met het binnenhalen en verwerken van de rijstoogst. In de omgeving van Bhaktapur en Nagarkot is de natuur prachtig met in Nagarkot de mooie rijstveldterrassen en schitterende vergezichten op het bergmassief van de Himalaya.

Chitwan National Park
Honderdvijftig kilometer ten zuiden van Kathmandu, aan de voet van het Himalayagebergte in Zuid-Centraal Nepal ligt het Chitwan National Park. Dit nationale park heeft een oppervlakte van 932 vierkante kilometer en kent een bijzonder rijke flora en fauna. In het park komen meer dan vijftig soorten zoogdieren voor‚ waaronder de Indische neushoorns‚ olifanten‚ beren‚ apen‚ luipaarden en Bengaalse tijgers. Bovendien treft u in het park diverse vlinder- en vogelsoorten aan.

Reizen Activiteiten
 • Er gaat een wereld voor u open wanneer u het geïsoleerde Bhutan betreedt. Bewonder de prachtige natuur, bijzondere kloosters en bezienswaardige dzongs. U verblijft in prachtig gelegen Amanresorts. Deze reis tovert een glimlach op uw gezicht!
  Nu vanaf € 6.845 p.p.
 • Beleef de hoogtepunten van Tibet en Nepal tijdens deze 21-daagse reis. U ziet bijzondere boeddhistische kloosters en geniet van de mooiste uitzichten op de Himalaya. De top van de machtige Mount Everest staart u aan in het Everest Base Camp. Dit is een reis om nooit te vergeten!
  Nu vanaf € 6.745 p.p.
 • Tijdens deze 16-daagse reis maakt u kennis met de veelzijdigheid van Nepal. Laat u verrassen door de mysterieuze tempels, heldergroene rijstterrassen, adellijke paleizen en onvergetelijke flora en fauna. Droom weg bij het uitzicht op het Himalaya gebergte en laat u charmeren door de vele pittoreske dorpen.
  Nu vanaf € 2.795 p.p.
 • Beleef de hoogtepunten van Tibet en Nepal gedurende deze 18-daagse reis. U ziet bijzondere boeddhistische kloosters en geniet van de mooiste uitzichten op de Himalaya. De top van de machtige Mount Everest staart u aan in het Everest Base Camp. Dit is een reis om nooit te vergeten!
  Nu vanaf € 6.525 p.p.
 • Namasté! Maak op niveau kennis met dit indrukwekkende land met deze 21-daagse luxe reis. Ontdekt de bergen, ontmoet de vriendelijke bevolking en kom tot rust in de luxe accommodaties want: deze bestemming komt binnen. De majestueuze Himalayas, de hoogste stad ter wereld en de vele verschillende tempels geven dit land vele gezichten.
  Nu vanaf € 7.495 p.p.
 • Een wandeling door de Kathmandu Valley vanuit Khopasi naar Balthali voert bijvoorbeeld over een mooie route door lokale dorpjes en rijstvelden. Vanuit Balthali kunt u ook wandelen naar de Lodku-rivier en een typisch Tamang-dorpje bezoeken.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen