Kaapstad en de Wijnlanden

Kaapstad is in de 17e eeuw ontstaan toen de V.O.C. op deze plek een handelspost vestigde. In de eeuwen daarna vestigden zich in deze regio mensen van verschillende nationaliteiten en zo werd Kaapstad een smeltkroes van culturen. Op ongeveer 45 minuten rijden van de stad bevinden zich de wijngebieden van Zuid-Afrika.

Kaapstad
Zowel in Kaapstad als omgeving kunt u diverse dagtochten en excursies ondernemen. Zo kunt u onder andere de Tafelberg beklimmen, het Victoria & Alfred Waterfront bezoeken, de Botanical Gardens in Kirstenbosch bekijken of een bezoek brengen aan de pinguïns in Simons Town. Ook Kaap de Goede Hoop en uiteraard Robben eiland, de plek waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten zijn plekken die u tijdens uw verblijf niet mag missen.

De Wijnlanden
Naast de Tafelberg‚ het Victoria en Alfred Waterfront en Kaap de Goede Hoop zijn de Wijnlanden één van de interessantste gebieden van de Westkaap. De stadjes Stellenbosch en Paarl zijn architectonisch bijzonder‚ terwijl Franschhoek bekend staat om zijn schitterende ligging.

Reizen Activiteiten
 • Deze onvergetelijke cruise gaat rondom de wereld, wat deze reis een echte unieke beleving maakt. Het start- en eindpunt is in Los Angeles, vanwaar er westwaarts gevaren wordt. Geniet van het luxe schip, de Seven Seas Navigator, welke de komende 138 dagen uw thuis wordt.
  Nu vanaf € 69.475 p.p.
 • Deze epische treinreis volgt een van de meest legendarische routes ter wereld. Vanuit Tanzania gaat u verder naar Zambia en Botswana. Vervolgens doorkruist u Zuid-Afrika en reist u af naar Kaapstad. Een tijdloze reis door Afrika.
  Nu vanaf € 16.770 p.p.
 • Reis even terug in de tijd aan boord van de elegante Blue Train. Deze legendarische trein rolt over een 1600 kilometer lang spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap. U kunt de treinreis ook in omgekeerde volgorde maken.
  Nu vanaf € 4.895 p.p.
 • Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek. Het wild en de natuur in de nationale parken van Zuid-Afrika is overweldigend. Deze treinreis laat u kennismaken met de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika doorkruisen met de Shongololo Express is een ontspannen ervaring die u lang bij zal blijven. De trein rolt over een 1600 kilometer lang spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap. Leun achterover in uw stoel en geniet van de vriendelijke service en prachtige uitzichten. Het ontbijt en diner worden aan boord verzorgd. Tijdens de reis heeft u de keuze om deel te nemen aan de excursies die in kleine bussen worden uitgevoerd. Bovendien heeft u de mogelijkheid om te golfen op vooraanstaande banen van Zuid-Afrika. Een unieke combinatie van golfen en reizen met de Shongololo trein.
  Nu vanaf € 8.225 p.p.
 • Beleef een allesomvattende natuurervaring in Zuid-Afrika’s meest iconische wildparken. U verblijft in exclusieve lodges in malaria-vrije privéreservaten van waaruit u op zoek gaat naar de Big Five. Aansluitend ontdekt u de stadsjungle Kaapstad. Een perfecte combinatie van natuur, stad en unieke belevenissen zorgen ervoor dat Zuid-Afrika een onuitwisbare herinnering op u achterlaat.
  Nu vanaf € 4.995 p.p.
 • In 22 dagen kunt u veel van Zuid-Afrika's hoogtepunten zien. U kunt zowel de safariparken in het binnenland als Kaapstad bezoeken. Ook geniet u van de natuur en de lekkernijen in de Wijnlanden.
  Nu vanaf € 8.925 p.p.
 • Zuid-Afrika is voor gezinnen een hele bijzondere bestemming. Ga op safari in een malariavrij gebied en speur naar dolfijnen en walvissen bij Plettenberg Bay.
  Nu vanaf € 2.875 p.p.
 • Deze reis vol afwisseling onthuld de vele gezichten en landschappen van Zuid-Afrika. Laat u verleiden door de bruisende steden Johannesburg en Kaapstad en geniet van een spectaculaire safari in wildrijk Madikwe. Uw eindbestemming is De Hoop Nature Reserve, de perfecte locatie voor een ontspannen strandverblijf.
  Nu vanaf € 7.745 p.p.
 • De wandeling van de Company Gardens naar The Cape Gallery leidt langs kleurrijke Georgische en Nederlandse gevels. In deze buurt vindt u een aantal van de oudste en meest prestigieuze antiekwinkels, veilinghuizen en kunstgaleries van Kaapstad. De eerste...
 • Een excursie naar Robbeneiland is een must als u in Kaapstad bent. Op het eiland worden er tours gegeven langs de belangrijke plekken en in de gevangenis zelf wordt u rondgeleid door een ex-gevangene.
 • Vervolgens gebruikt u de lunch of het diner bij iemand thuis. Maar natuurlijk niet voordat u zelf geholpen heeft met het koken. Een leuke manier om intensief kennis te maken met de lokale bevolking.
 • In de ochtend vertrekt u vanaf uw hotel langs de Atlantische kust naar Kaap de Goede Hoop. U passeert het vissersplaatsje Houtbaai en volgt de zeer spectaculaire Chapman’s Peak Drive. Het uitzicht op de oceaan is subliem. Aangekomen bij het natuurreservaat...
 • Als tegenhanger voor de beroemde Big 5 op het land is een big 5 in het water in het leven geroepen. Een boottocht op zee is een van de beste manieren om ze te zien. Een marien bioloog vaart met u mee om uitleg te geven over het gedrag en de soorten die...
 • Iedere zaterdag vindt de Neighbourgoods Market van 9.00 tot 15.00u plaats in en bij het winkelcentrum The Old Biscuit Mill dichtbij de haven en in de wijk Woodstock. Zoals de naam al doet vermoeden was dit vroeger een koekjesfabriek. Sinds september 2006...
 • De Klipgat grot is een plek aan zee en wordt gezien als een van de belangrijkste historische sites. Dit was duizenden jaren lang een schuilplaats voor de eerste mensen. Als bewijs hiervoor zijn er fossielen gevonden van tanden en werktuigen die afstammen...
 • Zij laten u proeven van onder andere de Sauvignon, Chardonnay, Chenin Blanc, Merlot en Shiraz. U kunt rustig proeven van de heerlijke wijnen. Uw gids/chauffeur brengt u aan het eind van de dag weer veilig terug bij uw accommodatie.
 • Deze dagexcursie leidt langs een aantal belangrijke plekken uit zijn leven en geeft daarmee een breed beeld van de geschiedenis van Zuid-Afrika. Na een start in de kleurrijke Bo Kaap wijk, waar voornamelijk moslims wonen volgt een bezoek aan District...
 • Uw exclusieve lunchdate begint in het hart van Kaapstad bij de Victoria & Alfred Waterfront waar u aan boord gaat van uw helikopter. U stijgt op en langzaam ziet u de V&A en de gehele stad kleiner worden. Een indrukwekkend zicht op de Tafelberg,...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika

Meer over Kaapstad en de Wijnlanden

Kaapstad

Kaapstad onderscheidt zich in diverse opzichten van andere steden in Zuid-Afrika. Naast de grote verscheidenheid aan culturen waar de stad om bekend staat, zorgen het mediterrane klimaat en de vele historische gebouwen voor een unieke sfeer. Een ander aspect dat Kaapstad uniek maakt is de ligging aan de voet van de majestueuze Tafelberg. De meeste reizigers gaan de Tafelberg, hét symbool van Kaapstad, op via de kabelbaan. Maar de echte avonturiers kunnen de berg te voet beklimmen. Smalle paadjes en de kans om slangen tegen te komen maken dit tot een waar avontuur. Eenmaal op de top heeft u adembenemende vergezichten over Kaapstad, het Kaapschiereiland en de oceaan.

De Kaapse Wijnlanden

Dorpjes als Franschhoek‚ Stellenbosch en Paarl staan in de Wijnlanden dichtbij Kaapstad centraal. De wijnroutes rondom de dorpen verbinden de verschillende landgoederen met elkaar. De pracht van de diverse gaarden‚ de charme‚ de sfeer en niet te vergeten de wijnen zelf‚ maken dit gebied tot een unieke bestemming. De Wijnlanden staan ook bekend om haar uitgebreide golfmogelijkheden. Diverse golfbanen bieden golfliefhebbers op ieder niveau de perfecte uitdaging. Ook op culinair gebied heeft deze omgeving veel te bieden. Geniet met een wijntje in uw hand van de schitterende omgeving en lekkerste gerechtjes tijdens een wijntour bij één van de vele mooie wijnboerderijen.