Juneau en het Zuidoosten

In het uiterste zuidoosten van Alaska ligt The Inside Passage. Dit is een fjordengebied vol prachtige eilanden en een rijk dierenleven‚ dat in de loop van miljoenen jaren werd gevormd door de kracht van de machtige gletsjers. Centrum van het gebied is Juneau‚ de hoofdstad van Alaska.

Juneau
Juneau is Alaska's kleine‚ maar levendige hoofdstad. Het is een oase van smalle straatjes‚ musea‚ bars en kunstgaleries. Net als veel andere steden in Canada en Alaska werd de stad opgericht door goudzoekers in de wildernis. Vandaag de dag lijken de gebouwen samen met de bergen uit de zee te rijzen. Bezoekers bereiken deze schilderachtige stad per vliegtuig of cruiseschip omdat er geen wegen in en uit de stad lopen.

Glacier Bay National Park
Glacier Bay is een schitterende baai in het zuiden van Alaska die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het park kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig om de simpele reden dat er geen wegen naar toe lopen. Vanaf de hoge‚ met sneeuw bedekte bergen lopen gletsjers de baai in en creëren er spectaculaire formaties ijsbergen. De bekendste gletsjer is waarschijnlijk Muir‚ ongeveer drie kilometer lang en tachtig meter hoog. In het gebied leeft een grote variatie aan dieren waaronder beren, herten‚ sneeuwgeiten‚ walvissen‚ dolfijnen en watervogels.

Skagway
Geen stad in Alaska is te vergelijken met Skagway dankzij de unieke mix van historie en buitengewone natuurlijke schoonheid. De stad ligt aan het hoofd van het Lynn Canal aan het noordelijke uiteinde van Alaska's Inside Passage en een groot deel van de stad ligt in het Klondike Gold Rush National Historical Park. De stad werd dan ook gesticht in 1897 toen meer dan 40.000 goudzoekers arriveerden om in Yukon's Klondike op zoek te gaan naar fortuin.

Reizen Activiteiten
 • Alaska is een fantastische bestemming voor een cruise. Vanaf het luxe schip geniet u van de prachtige fjordenkusten, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en uniek wildlife.
  Nu vanaf € 9.475 p.p.
 • Beleef het ruige landschap van Alaska. Verwonder u over het arctische landschap, rijdt over onbekende wegen en vaar over kristalheldere wateren. In 22 dagen maakt u kennis met de natuur van Alaska en ontdekt u de wateren vanaf een cruiseschip.
  Nu vanaf € 16.625 p.p.
 • Steeds dieper de baai in verandert het land van groen en bosrijk, tot een kaal poollandschap met gletsjers. Walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen en zeeotters bewonen de baai en langs de kust kunt u een beer of wolf tegen komen. De boottocht eindigt bij de...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.