Iguazu en Noordoost-Argentinië

In het noordoosten van Argentinië‚ aan de grens met Brazilië en Paraguay‚ liggen de watervallen van Iguazu. Het water van de Rio Iguazu kronkelt door een prachtig junglegebied om vervolgens over een breedte van 2.700 meter in 275 verschillende watervallen zo'n zeventig meter met een oorverdovend lawaai naar beneden te storten.

De grote waterval in het midden van de rivier wordt de ‘Devil's Throat' genoemd. Qua hoeveelheid water is Iguazu de grootse waterval ter wereld. Iguazu betekent dan ook ‘Groot Water'. Vanaf de vele wandelpaden rondom de watervallen kunt u deze natuurpracht vanuit verschillende hoeken bekijken. Het is een aanrader om zowel aan de Argentijnse zijde als aan de Braziliaanse zijde een dagje te gaan kijken. Tevens kunt u de watervallen écht beleven door met een boot dicht langs deze natuurpracht te varen. Natuurlijk kunt u ook van de omliggende jungle genieten; de exotische en subtropische begroeiing bestaat uit meer dan tweeduizend verschillende plantensoorten‚ waaronder reusachtige bomen‚ varens‚ lianen en orchideeën. Verder komen er ruim vierhonderd vogelsoorten zoals papagaaien‚ kolibries en toekans voor en zijn er zelfs jaguars en kaaimannen te vinden.

Reizen
 • Tijdens deze 16-daagse reis maakt u kennis met de bijzondere cultuur en natuur in Argentinië. Geniet van de beste wijnen, de tango en raak onder de indruk van bijzondere mythen en legendes.
  Nu vanaf € 5.795 p.p.
 • Ontdek de diversiteit van de Argentijnse & Chileense natuur: van gletsjers en jungle tot kust en bergen. Een 22-daagse reis vol hoogtepunten.
  Nu vanaf € 12.550 p.p.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.