Hoi An en Centraal Vietnam

Naast het sfeervolle en rustige plaatsje Hoi An herbergt Centraal Vietnam nog meer parels. Dalat is de bekendste plaats in het Centrale Hoogland en wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd en Hué is een sfeervolle‚ middelgrote stad met een rijkelijk verleden.

Hoi An
Hoi An‚ gelegen op ongeveer 5 kilometer van de kust‚ was oorspronkelijk een bloeiende zeehaven van het Champakoninkrijk waar oosterse en westerse culturen samen kwamen. Tegenwoordig is het een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter. Hoi An is een vissersdorpje dat 's avonds verlicht is met allerlei gekleurde lampionnen. Naast prachtige gebouwen‚ bruggetjes en tempels heeft Hoi An verschillende levendige markten en een drukke kade aan de rivier. Het uitzicht vanaf de kade is schilderachtig te noemen. De fijne zandstranden met exotische palmbomen liggen ongeveer 5 kilometer ten oosten van Hoi An. Terwijl u ligt te ontspannen op het strand‚ zijn de naaimachines van Hoi An in volle gang. De stad wordt ook wel de kleermakersstad van Vietnam genoemd.

Dalat
Dalat‚ gelegen op het plateau Lam Vien‚ op 1500 meter hoogte aan de Cam Lyrivier‚ is een bergoord uit de koloniale tijd. Het wordt omgeven door met dennen begroeide hellingen‚ mistige meren en bossen. Hierdoor trokken in de Franse tijd veel kolonisten naar Dalat‚ waar zij hun vakantiehuizen bouwden. Hierdoor heeft de stad nog steeds een koloniale sfeer. De stad wordt ook wel gezien als de meest romantische streek van Vietnam.

Hué
Hué, een derde-eeuwse keizerstad staat vol met mooie paleizen en pagodes. Net zoals in Beijing vindt u hier een ‘verboden stad'‚ die Forbidden Purple City heet. De tempels en keizerlijk verblijven zijn restanten van het vroegere hofleven. De Song Huong‚ de Parfumrivier of de Rivier der Geuren deelt de stad in tweeën. In het noordelijk gedeelte van de stad ligt de keizerlijke citadel en in het zuidelijk deel vindt u het handelsdistrict en de oude Franse wijk.

Reizen Activiteiten
 • In 22 dagen maakt u een prachtige reis door Vietnam en Cambodja. Maak een cruise door sprookjesachtig Halong Bay, vaar door de Mekong Delta en bewonder de mysterieuze tempels van Angkor.
  Nu vanaf € 5.175 p.p.
 • Geniet in 15 dagen niet alleen van de mooiste steden en natuur van Vietnam, maar ook van de beste hotels in het land. U overnacht in topaccommodaties die beroemd zijn om hun uitstekende service en geniet van de beste activiteiten.
  Nu vanaf € 6.345 p.p.
 • Maak kennis met het verleidelijke Vietnam. Het roerige verleden wat ons allemaal nog goed voor de geest staat, de prachtige natuurlijke rijkdommen en uiterst charmante stadjes maken van Vietnam een verrassende, veelzijdige reisbestemming. Deze uitgebreide reis neemt u mee van het noorden naar het zuiden.
  Nu vanaf € 4.945 p.p.
 • Ontdek de hoogtepunten van Vietnam. Verken de hoofdstad van het noorden; Hanoi, vaar door het indrukwekkende landschap van Halong Bay, verblijf in de sfeervolle steden Hanoi en Hué en sluit uw reis af in bruisend Ho Chi Minh!
  Nu vanaf € 3.445 p.p.
 • Ontdek de schatten van Noord-Vietnam tijdens deze rondreis. Verken de stad Hanoi, ontmoet de bergvolkeren, overnacht bij de lokale bevolking en doorkruis onder meer Ba Be National Park, heldergroene landschappen, lokale dorpjes en schitterende uitkijkpunten. Verken Halong Bay met een cruise en sluit de reis af in levendig Hué en Hoi An.
  Nu vanaf € 5.275 p.p.
 • U bezoekt de lokale markt om ingrediënten te kopen waarbij u uitleg krijgt over wat u op de markt ziet en koopt. In de kookstudio leert u vervolgens de gerechten bereiden, waarna u tijdens een gezamenlijke lunch het resultaat kunt proeven.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.