Het noorden en Limpopo

De regio ten noorden van Pretoria wordt niet zo vaak bezocht, terwijl het zowel de natuur- als de cultuurliefhebber een hoop heeft te bieden. Dat betekent dat de ervaring des te authentieker is. Een ander groot bijkomend voordeel is dat het een malariavrije landstreek is.

Het noorden
Als alternatief op de bekende safarigebieden rondom het Kruger National Park kunt u in de noordelijke streek uitstekend game drives maken op zoek naar de big five. Het Madikwe Game Reserve is bijvoorbeeld een mooi wildreservaat aan de rand van de Kalahari woestijn op de grens met Botswana. Er leven buffels, neushoorns, leeuwen, luipaarden en een van de grootste olifantenpopulaties van Zuid-Afrika. Ook de zeldzame wilde hond komt nog in dit malariavrije gebied voor.

Limpopo
De Limpopo provincie kent een aantal boeiende locaties die u zullen verrassen. Zo is de Waterbergregio een aantrekkelijk natuurgebied dankzij het bergachtige landschap met watervallen, riviertjes en indrukwekkende vergezichten. U kunt er ook op safari. De Soutpansbergen zijn eveneens een bezoek waard. Het is voornamelijk bekend om de rijke cultuur van de Venda. Deze bevolkingsgroep is minder bekend als bijvoorbeeld de Zulu’s, maar toch een van de meest prominente stammen van het land. Ze kennen heel eigen tradities en gebruiken en zijn erg kunstzinnig.

Reizen
 • Deze epische treinreis volgt een van de meest legendarische routes ter wereld. Vanuit Tanzania gaat u verder naar Zambia en Botswana. Vervolgens doorkruist u Zuid-Afrika en reist u af naar Kaapstad. Een tijdloze reis door Afrika.
  Nu vanaf € 16.770 p.p.
 • Beleef een allesomvattende natuurervaring in Zuid-Afrika’s meest iconische wildparken. U verblijft in exclusieve lodges in malaria-vrije privéreservaten van waaruit u op zoek gaat naar de Big Five. Aansluitend ontdekt u de stadsjungle Kaapstad. Een perfecte combinatie van natuur, stad en unieke belevenissen zorgen ervoor dat Zuid-Afrika een onuitwisbare herinnering op u achterlaat.
  Nu vanaf € 6.395 p.p.
 • Deze reis door Zuid-Afrika is het neusje van de zalm qua luxe en safaribeleving. U vliegt van privé safarigebied naar privé safarigebied en overnacht in de meest exclusieve lodges. De beste rangers nemen u mee op zoek naar het grote wild.
  Nu vanaf € 9.195 p.p.
 • Deze reis vol afwisseling onthuld de vele gezichten en landschappen van Zuid-Afrika. Laat u verleiden door de bruisende steden Johannesburg en Kaapstad en geniet van een spectaculaire safari in wildrijk Madikwe. Uw eindbestemming is De Hoop Nature Reserve, de perfecte locatie voor een ontspannen strandverblijf.
  Nu vanaf € 7.745 p.p.
 • Vanuit uw eigen luxe safari-huis beleeft u een onvergetelijk avontuur in het wildrijke Madikwe Game Reserve. U geniet hier niet alleen van spannende safari’s, maar u heeft ook het voorrecht om deel te nemen aan exclusieve activiteiten gericht op de natuurbeschermings- en gemeenschapsprojecten in het reservaat.
  Nu vanaf € 6.625 p.p.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika