Het Diepe Zuiden

Dat de Verenigde Staten veel verschillende gezichten heeft, wordt in de zuidelijke staten benadrukt. De voormalige plantages en vele muziekinvloeden hebben hier een hele eigen cultuur laten ontstaan die u meesleept op een wervelende reis.

Het Diepe Zuiden is de verzamelnaam voor de staten Georgia, Tennessee, Mississippi en Louisiana. Hier proeft u een cultuur en sfeer die uniek is voor dit gebied. Er is veel geschiedenis geschreven in dit deel van het land. Het begon al met de strijd tussen het Noorden en het Zuiden tijdens de burgeroorlog. Maar ook Martin Luther King was van grote invloed. Van heel andere orde geldt hetzelfde voor Elvis Presly die met Graceland een bedevaartsoord achterliet. Het resultaat van al deze tijdlijnen is te zien in statige plantagehuizen omringd door prachtige, boomrijke tuinen en te horen in steden als Nashville en Memphis. Dit is de bakermat van blues, country en jazzmuziek. De inwoners hebben ook een hele andere mentaliteit vergeleken met de rest van Amerika door de vele immigranten. Mede hierdoor kunt u tegenwoordig een jazzcafé bezoeken in het sfeervolle French Quarter in New Orleans.

Reizen
 • Een veertiendaagse reis langs de Mississippi River, door drie verschillende staten in het Diepe Zuiden van Amerika. U doorkruist Tennessee, Mississippi en Louisiana. Een gebied met een grote historische waarde en vol muziek.
  Nu vanaf € 2.995 p.p.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.